Assistans vid vägkant med Volvo On Call*

Vid t.ex. punktering,bränslebrist eller urladdat batteri går det att tillkalla hjälp med ON CALL-knappen eller Volvo Cars-appen.

Om ON CALL-knappen i taket hålls in i minst 2 sekunder etableras muntlig kontakt mellan Volvo On Call servicecenter och föraren. Detta för att komma överens om vilken hjälpinsats som krävs.

OBS

SOS-knappen ska enbart användas vid olyckor,sjukdom eller vid externt hot mot bilenoch dess passagerare. SOS-funktionen är endast avsedd för nödsituationer. Missbruk kan leda till extradebitering.

Volvo Cars-appen och ON CALL-knappen kan användasför samtliga andra tjänster1, inklusive vägassistans.

ON CALL- och SOS-knapparnakan deaktiveras när bilens elsystem är i tändningsläge I, II eller om motorn är igång:

Tryck på Inställningar.
Tryck på KommunikationVolvo On Call.
Välj SOS/On Call knapplås för att deaktivera.

Vägassistanstjänsten kan behöva tecknas separat.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Tillgängliga tjänster varierar beroende på marknad.