Bestille service og reparation*1

Administrer service-, reparations- og bookingoplysninger direkte i din internetforbundne bil.

Denne tjeneste giver en bekvem måde at bestille service og værkstedsbesøg direkte i bilen. Biloplysninger sendes til din forhandler, som kan forberede værkstedsbesøget. Forhandleren vil kontakte dig for at bestille en tid. På nogle markeder påminder systemet dig om en bestilt tid, når den nærmer sig, og navigationssystemet2 kan desuden guide dig til værkstedet, når det er blevet tid.

Inden tjenesten kan bruges

Volvo ID og min profil

• Log på webportalen My Volvo, gå til din profil, og gør følgende:
Kontroller, at bilen er knyttet til din profil.
Kontroller, at dine kontaktoplysninger er korrekte.
Vælg Volvo-forhandler, du ønsker at kontakte for service og reparation.
Vælg din foretrukne kommunikationskanal (SMS eller telefon). Bookingoplysninger sendes altid til bilen og til dig via e-mail.

Forudsætning for booking fra bil

• For at kunne sende og modtage bookingoplysninger til og fra bilen skal bilen være forbundet til internettet.
  • Da bookingoplysninger sendes via dit private telefonabonnement, bliver du spurgt, om du ønsker at sende oplysninger. Spørgsmålet stilles en gang og gælder derefter for den valgte forbindelse i en begrænset tid.
  • For at tjenesten skal fungere, og systemet skal kommunikere via bilens skærm, skal meddelelser/pop op-beskeder godkendes. Tryk i MY CAR-kildens normale visning på OK/MENU, og derefter Service og reparationVis beskeder.

Bruge tjenesten

Alle menuer og indstillinger er tilgængelige fra den normale visning i MY CAR gennem tryk på OK/MENU og derefter Service og reparation.

Når det er blevet tid til service, og i nogle tilfælde, når bilen har behov for reparation, meddeles dette i og via en pop op-menu på skærmen.

P3/P4-CSB_pop-up_Service need
Servicemeddelelse på skærm.

Betydning af svarmulighederne på skærmens pop op-menu:

• Ja – En bookingforespørgsel sendes til din forhandler, som så vender tilbage med et forslag til booking. Servicelampen og servicemeddelelsen på kombiinstrumentet slukkes.
  • Nej – Ikke flere pop op-meddelelser vil blive vist på skærmen. Meddelelsen på kombiinstrumentet forsvinder ikke. Efter dette valg er foretaget, er det muligt at starte manuel booking af bilen, se nedenfor.
  • Udsæt – Pop op-menuen vises, næste gang bilen startes.

Bestille service eller reparation manuelt1

Tryk på MY CAR-knappen på midterkonsollen, og vælg Service og reparationForhandlerinformationBestil service eller reparation.
Bildata sendes automatisk med til din forhandler.
Forhandleren sender et forslag til booking til bilen.
Accepter eller anmod om et nyt forslag til booking.

Når bookingen er blevet accepteret, er bookingoplysninger gemt i bilen, se Mine bookinger. Bilen vil automatisk kommunikere med dig via skærmen gennem påmindelser om bookingen og guide dig til værkstedsbesøget.

Du kan også bestille et værkstedsbesøg via My Volvo. Besøg Mine bookinger og vælg Opdater for at få adgang til bookinger fra My Volvo.

Mine bookinger1

Vis bookingoplysninger på bilens skærm. Accepter eller anmod om et nyt forslag til booking.

Vælg Service og reparationMine bestillinger.

Ring til forhandler1

Med en telefon forbundet til bilen kan du ringe til din forhandler.

Vælg Service og reparationForhandlerinformationRing til forhandleren.

Bruge navigationssystemet1, 2

Indtast dit værksted som destination eller delmål i navigationssystemet.

Vælg Service og reparationForhandlerinformationIndstil enkeltdestination.
Vælg Service og reparationForhandlerinformationTilføj som delmål.

Sende bildata1

Bildata sendes til en central Volvo-database (ikke din forhandler), hvorfra Volvo-forhandlere kan indhente biloplysningerne ved at bruge bilens stelnummer (VIN3). Nummeret står i bilens service- og garantibog eller inden for forrudens nederste venstre hjørne.

Vælg Service og reparationSend bildata.

Bookingoplysninger og bildata

Når du vælger at bestille service fra din bil, vil bookingoplysninger og bildata blive sendt. Bildataoplysningerne består af en række signaler inden for følgende områder:

• Servicebehov.
  • Funktionsstatus.
  • Væskeniveauer.
  • Kilometertal (afstand).
  • Bilens stelnummer (VIN3).
  • Bilens softwareversion.
  1. * Ekstraudstyr/tilbehør.
  2. 1 Gælder visse markeder.
  3. 2 Gælder Sensus Navigation.
  4. 3 Vehicle Identification Number