Sensus Navigation*

Sensus Navigation -järjestelmän peruskuvaus ja katsaus.

Navigointijärjestelmä laskee matkareitin, matka-ajan ja etäisyyden valittuun määränpäähän. Järjestelmä opastaa ja antaa tietoa mm. risteyksistä. Jos suunnitellulta reitiltä poistutaan matkan aikana, järjestelmä laskee automaattisesti uuden reitin.

Navigointijärjestelmää voidaan käyttää, vaikka määränpäätä ei ole valittu.

Järjestelmä toimitetaan perusasetuksilla, mutta käynnistyy viimeksi käytetyillä asetuksilla.

Volvon Sensus Navigation käyttää referenssijärjestelmää WGS84, joka määrittää sijainnin pituus- ja leveysasteina.

Hyvä tietää

Navigointijärjestelmä antaa tieinformaatiota, joka johtaa valittuun määränpäähän. Kaikki suositeltu opastus ei kuitenkaan ole aina luotettavaa, koska voi syntyä tilanteita, jotka ovat navigointijärjestelmän kapasiteetin ja arvostelukyvyn ulkopuolella, kuten esim. nopeat säänmuutokset.

Varoitus

Huomioitavaa:

• Keskittäkää kaikki huomionne tiehen ja keskittykää ensisijaisesti ajamiseen.
  • Noudattakaa voimassa olevaa tieliikennelainsäädäntöä ja ajakaa asianmukaisesti harkiten.
  • Vallitsevat tieolosuhteet voivat toisinaan tehdä suosituksista vähemmän luotettavia esimerkiksi sääolosuhteista ja vuodenajasta johtuen.

Katsaus järjestelmään

P3/P4-1517-Navi-Overview
  1. Ikon röd cirkel 1Ohjauspyörän painikesarja valikoiden käyttöä, äänenvoimakkuuden säätöä ja puheohjausta varten.
  2. Ikon röd cirkel 2Näyttö esittää kartat ja antaa yksityiskohtaista tietoa reittivalinnoista, etäisyyksistä, valikoista jne.
  3. Ikon röd cirkel 3Keskikonsolin ohjauspaneeli navigointijärjestelmän aktivointia, valikoiden käyttöä ja äänenvoimakkuuden säätöä varten.
  4. Ikon röd cirkel 4USB-liitäntä.
  5. Ikon röd cirkel 5Puheohjausmikrofoni.

Navigointijärjestelmän ääni tulee etukaiuttimista.

Kaukosäädintä* voidaan käyttää kaikkiin navigointijärjestelmän toimintoihin. Kaukosäätimen painikkeilla on vastaavat toiminnat kuin painikkeilla keskikonsolissa tai ohjauspyörän painikesarjassa.

Karttakatsaus

P3-1346-NAV-Melco 4in1
Esimerkkejä karttakuvista nykyisestä sijaintipaikasta. Matkasuunnitelma, risteyskartta ja vieritystila ovat joitakin näkymistä, joita näyttö voi näyttää. HUOM! Kuvat ovat kaaviomaisia - yksityiskohdat voivat vaihdella ohjelmistoversion ja markkina-alueen mukaan.

Se, miltä näyttö näyttää, riippuu maantieteellisestä sijainnista ja järjestelmään tehdyistä asetuksista, esim. kartan mittakaavasta, näytettäväksi valituista POI-kohteista jne.

Näytössä esiintyvien tekstien, kilpien ja symbolien selostus, ks. Navigointi* - teksti ja symbolit näytössä.

Ikon röd cirkel 1Matkasuunnitelman laatimisen yhteydessä voidaan laskea kolme matkareittivaihtoehtoa, ks. Navigointi* - matkareittivaihtoehdot.
Ikon röd cirkel 2Yksityiskohtainen risteyskartta - näytön vasemmanpuoleinen osa esittää yksityiskohtaisen suurennoksen seuraavasta risteyksestä. Tilannetta täydennetään aina puheilmoituksella, ks. Navigointi* - matkareittivaihtoehdot.
Ikon röd cirkel 3Määrätyn alueen välttäminen, ks. Navigointi* - matkareittivaihtoehdot.
Ikon röd cirkel 4Vieritystila, ks. Navigointi* - käsittely.