Opastuksen luominen Google Maps -sovelluksen avulla

Ilmoittakaa määränpää hakukentässä ja antakaa Maps in luoda opastus.
Avatkaa Maps kotinäkymässä tai sovellusnäkymässä P6-2037-AppViewSymbol.
Kirjoittakaa osoite tai paikka hakukenttään.
Reitti ehdotetaan ja värimerkitään kartalla. Vaihtoehtoiset tiet merkitään harmaalla värillä. Tien valintaan voivat vaikuttaa asetukset, esim. että tietulleja ja moottoriteitä tulee välttää.
Jos toinen tie on parempi, painakaa reittien yleisnäkymän kuvaketta ja valitkaa vaihtoehtoinen reitti.
Käynnistäkää navigointi.
Ohjeet kuljettajan näytössä ja puheopastus1 alkavat.

Maps toimii myös puheohjauksella Google Assistantin2 avulla.

Huomio

Yllä olevat ohjeet ovat yleisluontoisia ja ne koskevat ulkopuolisia toimittajia. Saatavuus, menettely ja toiminnallisuus voivat muuttua tai vaihdella.

Katsokaa lisätietoja osoitteesta g.co/mapsincar.

Varoitus

Huomioitavaa:
  • Keskittäkää kaikki huomionne tiehen ja keskittykää ensisijaisesti ajamiseen.
  • Noudattakaa voimassa olevaa tieliikennelainsäädäntöä ja ajakaa asianmukaisesti harkiten.
  • Vallitsevat tieolosuhteet voivat toisinaan tehdä suosituksista vähemmän luotettavia esimerkiksi sääolosuhteista ja vuodenajasta johtuen.

Välietapin lisääminen olemassa olevaan reittiin

Valitkaa pikavalinta.
Valitkaa välietappi.
Reitti muutetaan.

Matkatiedot navigoinnin osanäkymässä

Kun reitti on lisätty, Maps näyttää navigoinnin osanäkymässä seuraavat matkatiedot matkan lähimmästä välietapista:
  • Matka-aika
  • Etäisyys välietappiin
  • Arvioitu saapumisaika, ETA3
  • Seuraavan välietapin nimi
  • Sähköautoa koskevat tiedot, esim. laskettu akun varaustaso saavuttaessa perille.

Meneillään oleva opastus voidaan sulkea suoraan osanäkymästä.

Näytettävät tiedot koskevat seuraavaa välietappia. Matkan lopullinen määränpää näkyy vasta, kun välietappeja ei enää ole.

1. 1 Puheohjaus voidaan kytkeä pois asetuksissa Maps-sovelluksessa keskinäytön kautta.
  2. 2 Google Assistant ei ole vielä kaikilla kielillä.
  3. 3 Arvioitu saapumisaika