Web-selain

Autossa on sisäänrakennettu web-selain tietojen etsimiseksi ja näyttämiseksi internetistä.

Peruskäsittely, lukekaa järjestelmän käsittelystä ja valikkokäsittelystä.

Web-selain on helppokäyttöinen ja se tukee HTML 4 -standardia teksti- ja kuvamuodossa. Web-selain ei esimerkiksi tue liikkuvaa kuvaa, videota ja ääntä. Tiedostojen lataaminen ja tallentaminen ei ole mahdollista.

Jotta web-selainta voidaan käyttää, pitää auton ensin olla yhdistettynä internetiin.

Huomio

Internetiä käytettäessä siirtyy dataa (dataliikenne), mistä voi aiheutua kustannuksia.

Dataverkkovierailun aktivointi voi johtaa lisämaksuihin.

Ottakaa yhteys verkko-operaattoriinne dataliikenteen kustannuksesta.

Huomio

Web-selain ei ole käytettävissä ajon aikana.

Painakaa keskikonsolissa olevaa yhdistämispainiketta P3-1346-x60-Connectivity symbol ja valitkaa Web-selain.

Kun yhteys internetiin on muodostettu Bluetooth®-yhteyden välityksellä, esitetään Bluetooth®-symboli näyttöruudun oikeassa yläkulmassa.

Jos internetliitäntää ei ole käytettävissä, tämä ilmoitetaan näytössä.

Hakutoiminto

P3-1346-x60-Skrivhjul webbläsare
Etsiminen kirjoituspyörän avulla.
  1. Ikon röd cirkel 1Merkkilista.
  2. Ikon röd cirkel 2Syöttötilan vaihtaminen (ks. seuraavaa taulukkoa).
  3. Ikon röd cirkel 3Web-sivut, joilla on aiemmin käyty (historia).

Käyttäkää kirjoituspyörää web-osoitteen syöttämiseen, esim. http://mobile.volvocars.com.

Kääntäkää TUNE-säädin haluamanne kirjaimen kohdalle, painakaa OK/MENU vahvistaaksenne. Myös keskikonsolissa olevia numero- ja kirjainpainikkeita voidaan käyttää.
Jatkakaa seuraavalla kirjaimella jne.
Syöttötilan vaihtamiseksi numeroihin, syötetyn osoitteen lataamiseksi tai historiikkiin siirtymiseksi kääntäkää TUNE-säädin jonkin valinnan kohdalle (ks. selitystä seuraavassa taulukossa) syöttötilan vaihtamislistassa (2), painakaa OK/MENU.
123/ABCVaihtakaa kirjainten ja numeroiden välillä painamalla OK/MENU.
=>Vie historiatietoihin (3). Kääntäkää TUNE-säädintä web-osoitteen valitsemiseksi, painakaa OK/MENU osoitteeseen siirtymiseksi.
SiirryLataa syötetyn web-osoitteen painettaessa OK/MENU.
a|AVaihtaa pienten ja suurten kirjainten välillä painettaessa OK/MENU.

{ | }

Vaihtaa tekstipyörästä Osoite:-kenttään. Siirtäkää kohdistinta TUNE-säätimellä. Hävittäkää mahdollinen kirjoitusvirhe painamalla EXIT. Tekstipyörään palaamiseksi painakaa OK/MENU.

Huomatkaa, että ohjauspaneelin numero- ja kirjainpainikkeita voidaan käyttää Osoite:-kentän muokkauksessa.

Lyhyt EXIT-painikkeen painallus poistaa syötetyn merkin. Pitkä EXIT-painallus hävittää kaikki syötetyt merkit.

Painettaessa numeropainiketta keskikonsolissa, kun tekstipyörä esitetään (ks. edellä olevaa kuvaa), esitetään näytössä merkkilista. Jatkakaa painamalla toistuvasti numeropainiketta haluamanne kirjaimen kohdalle siirtymiseksi ja vapauttakaa. Jatkakaa seuraavalla kirjaimella jne. Kun painiketta on painettu, vahvistetaan tämän syöttäminen painamalla toista painiketta.

Numeron kirjoittamiseksi pitäkää vastaava numeropainike painettuna.

Navigoikaa web-selaimessa

Kääntäkää TUNE-säädintä navigoidaksenne linkkien välillä tai selataksenne web-sivua. Painakaa OK/MENU valinnan/merkityn linkin aktivoimiseksi.

P3-1346-x60-Using the web browser
Siirtäkää osoitinta web-sivulla.

Osoitinta voidaan siirtää vapaasti sivulla käyttäen keskikonsolin painikesarjaa.

Ponnahdusvalikkoon päästään keskikonsolin painikkeella numero 5, vaihtoehtoisesti siirtäkää osoitin ei-napsautettavalle alueelle ja painakaa OK/MENU.

Toiminnot

Käytettävissä oleviin toimintoihin päästään ponnahdusvalikon kautta - keskikonsolin painikkeella numero 5, vaihtoehtoisesti siirtäkää osoitin ei-napsautettavalle alueelle ja painakaa OK/MENU.

• Edellinen - Peruuttaa takaisin edelliselle sivulle.
  • Seuraava - Jos on peruutettu takaisin, on mahdollista siirtyä uudelleen eteenpäin sivulle.
  • Lataa uudelleen - Päivittää sivun.
  • Stop - Pysäyttää sivun lataamisen ja palaa takaisin.
  • Uusi välilehti - Avaa uuden välilehden/sivun. Enintään 4 välilehteä voi olla avattuna samanaikaisesti.
  • Sulje välilehti - Sulkee välilehden/sivun.
  • Lähennä/Loitonna - Lähentää/loitontaa sivulla.
  • Lisää kirjanmerkki/Poista kirjanmerkki - Web-sivun osoitteen jokakertaisen syöttämisen sijaan sitä haettaessa on mahdollista tallentaa sivulle pikalinkki (kirjanmerkki). Enintään 20 kirjanmerkkiä voidaan tallentaa.
  • Asetukset - Web-selaimen näkymän ja tiedonkäsittelyn sopeuttaminen, ks. lisätiedot jäljempänä.

Asetukset

• Kirjanmerkit - Nimeä uudelleen, Järjestä uudelleen tai Poista.
  • Sisällön suodatus - Tiettyjen sopeutusten tekeminen on mahdollista siten, että web-sivut näytetään halutulla tavalla. Seuraavat toiminnot voidaan aktivoida/passivoida: Näytä kuvat, Estä ponnahdusikkunat ja Salli JavaScript.
  • Hyväksy evästeet - Evästeet ("Cookies") ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan. Niiden avulla on mahdollista käyttää erilaisia toimintoja web-sivuilla ja sivujen ylläpitäjät voivat tehdä tilastoja esimerkiksi siitä, millä sivustoilla kävijät vierailevat.
  • Tekstin koko - Valittavissa olevat merkkikoot: Suuri, Keski tai Pieni.
  • Poista selaustiedotEvästeet, selaushistoria ja välimuisti tyhjennetään.
  • FAV-näppäimen valinnat - Tietyt toiminnot on mahdollista liittää FAV-painikkeeseen. Kytketty toiminto aktivoidaan sitten helposti painamalla FAV-painiketta, ks. Suosikit.