Overdracht aan nieuwe eigenaar met Volvo On Call*

Bij de overdracht aan een nieuwe eigenaar moeten er bepaalde stappen worden doorlopen om de vorige eigenaar los te koppelen en om de nieuwe eigenaar toegang te geven tot Volvo On Call.

Auto met Volvo On Call doorverkopen

De voormalige eigenaar moet de volgende stappen doorlopen:
Koppeling verwijderen tussen de auto en de Volvo On Call-app.
Reset de instellingen op het middendisplay - kies voor een fabrieksreset.

Auto kopen met Volvo On Call

De nieuwe eigenaar moet de volgende stappen doorlopen:
Contact opnemen met een Volvo-dealer voor ondersteuning bij de overdracht van de resterende tijd van het Volvo On Call-abonnement van de vorige eigenaar. Als het abonnement is verlopen, moet een verlenging worden aangeschaft. De Volvo-dealer maakt automatisch een pincode aan via e-mail of sms. Pincode bewaren op een veilige plek.
Sluit de Volvo On Call-app aan op de auto.

Overdracht bij import/export

Bij import van een buitenlandse auto is het belangrijk dat de voorgaande eigenaar een erkende Volvo-dealer in het exportland te bezoekt. De dealer zal dan alle klantgegevens uit de systemen verwijderen. De nieuwe eigenaar moet in het importland een Volvo-dealer bezoeken voor hulp bij het activeren van de Volvo On Call-dienst.