Over-the-air updates

Over-the-air updates zorgen ervoor dat de software van je auto tot de nieuwste versie wordt bijgewerkt.

N.b.

Je kunt over-the-air1 updates inschakelen door toestemming voor OTA te geven in de mobiele app voor de auto tijdens het instellen of in de privacyinstellingen van de app. Je kunt updates niet inschakelen of toestemming ervoor geven via het display van de auto.

Wanneer je auto is verbonden met internet, kun je over-the-air updates ontvangen om de software van de auto up-to-date te houden. Als je software-updates in de mobiele app hebt ingeschakeld, downloadt de auto de updates automatisch en laat je weten wanneer ze kunnen worden geïnstalleerd. Je krijgt installatiemeldingen via de app en het display van de auto.

Je kunt ook controleren of er nieuwe software-updates zijn in SystemSoftware update in de instellingen.

Software-updates installeren

Wanneer er een nieuwe software-update beschikbaar is, downloadt je auto de update automatisch, maar installeert de update nog niet. Je moet de installatie zelf starten, via de mobiele app voor de auto, een melding op het display of in de weergave software update. De melding wordt alleen op het display weergegeven als je de auto in P zet en je veiligheidsgordel losmaakt. Je kunt het installeren annuleren nadat je hebt bevestigd als je de update toch niet wilt installeren.

Je hebt geen toegang tot je auto en je kunt je auto niet gebruiken als er een software-update wordt geïnstalleerd. Zorg er daarom voor dat de accu voldoende is opgeladen en dat je je auto niet nodig hebt als deze bezig is met installeren. De auto geeft een schatting van hoe lang de update duurt.

Belangrijk

Er kunnen ook updates zijn die je niet zelf kunt installeren. Als dat gebeurt, moet je contact opnemen met een erkende Volvo-werkplaats en een afspraak maken.

Als een kritische update niet goed is uitgevoerd, rijd dan niet met de auto en bel de pechhulpdienst; laat de auto bij een erkende Volvo-werkplaats afleveren.

Updates plannen

Als je een update later wilt installeren, kun je deze installeren in de mobiele app of via het display. Als je een update inplant, wordt er een timer ingesteld voor wanneer je auto moet proberen om de update te installeren, bijvoorbeeld over 4 uur. De maximale tijd die je voor een update kunt inplannen is 24 uur.