De draadloze lader gebruiken

Gebruik de draadloze lader om een Qi-compatibel apparaat, zoals een telefoon, op te laden.
De draadloze lader
De draadloze lader onder het display

Je kunt de draadloze lader alleen gebruiken als je apparaat Qi-compatibel is. Zorg er ook voor dat draadloos opladen is ingeschakeld op het apparaat1 dat je wilt opladen.

Waarschuwing

Draadloos opladen kan de werking van een pacemaker of andere geïmplanteerde medische hulpmiddelen beïnvloeden. Als je zo'n hulpmiddel hebt, raadpleeg dan je arts voordat je het draadloze oplaadsysteem gebruikt.

Belangrijk

Signaalverstoringen

De auto gebruikt elektromagnetische velden, Bluetooth en NFC2. Op een bepaalde afstand kunnen deze signalen de werking van andere apparaten verstoren. Zorg dat je weet wat voor verstoringen dat kunnen zijn. Lees meer over verschillende specificaties in de speciale hoofdstukken van deze gebruikershandleiding.

NFC-kaarten en opladen

Berg geen kaarten of sleutels met NFC-functionaliteit op in de buurt van de draadloze lader wanneer je de laadfunctie gebruikt, omdat deze hiervoor beschadigd kunnen raken.

Leg het toestel in het midden van de lader en zorg dat er geen andere voorwerpen in de weg liggen.
Het apparaat begint met opladen.

Waarschuwing

Laat je telefoon nooit op de draadloze lader liggen als je de auto verlaat.

N.b.

• Het opladen van verschillende apparaten kan verschillende resultaten hebben. Denk bijvoorbeeld aan hoe lang het duurt voordat het laden begint en hoe snel een apparaat volledig is opgeladen.
  • Het apparaat kan warm worden tijdens het opladen. Dit is normaal en niets om je zorgen over te maken. Als de accu van de telefoon te heet wordt, wordt het laden gedeactiveerd.

Als het apparaat niet oplaadt

Je kunt een aantal stappen proberen als het apparaat niet oplaadt:

• Zorg dat er geen andere spullen op de lader liggen dan het apparaat dat je wilt opladen.
  • Til het apparaat op en leg het terug in het midden van de lader.
  • Verwijder eventuele hoesjes van het apparaat.
  1. 1 Veel Qi-compatibele apparaten zijn altijd ingeschakeld.
  2. 2 Near Field Communication