Je auto voor het eerst configureren

Er is een gids die je helpt als je voor het eerst je auto gaat configureren.

Die configuratiegids start automatisch op het display. De gids helpt je bij het aanmaken van een profiel en andere belangrijke instellingen.

Tip

Voordat je instapt

Voordat je begint, moet je een Volvo ID aanmaken en de mobiele app voor de auto downloaden. Het configureren van je auto gaat dan sneller.

In de configuratiegids vind je het volgende:
  • Belangrijke instellingen, zoals de taal van het systeem van je auto
  • Gebruikersprofielen instellen
  • Een sleutel koppelen
  • Ga akkoord ,et de algemene voorwaarden voor diverse diensten voor je auto en diensten van andere partijen
  • De auto met de mobiele app verbinden

N.b.

Zorg dat je geparkeerd staat tijdens het configureren

Het is noodzakelijk dat de auto stilstaat en in de P-stand als je de configuratiegids doorloopt.

Configuratie voltooien

We raden je aan de configuratie van je auto helemaal af te ronden voordat je gaat rijden. Doe je dat niet en sluit je de configuratiegids af voordat je alle noodzakelijke stappen hebt doorlopen? Dan werken bepaalde functies niet. Je moet dan eerst terug naar de gids en het proces voltooien. De eerstvolgende keer dat je met de auto gaat rijden, krijg je ook een melding dat je de configuratie nog moet voltooien.

Geen gids?

Is de auto al door iemand anders geconfigureerd, bijvoorbeeld door een vorige eigenaar, dan kun je de auto resetten. Je krijgt dan opnieuw toegang tot de configuratiegids.