Gegevensoverdracht tussen auto en werkplaats via wifi

Volvo-werkplaatsen hebben een speciaal wifi-netwerk voor gegevensoverdracht tussen de auto en de werkplaats. De auto wordt met behulp van de knoppen op de sleutel aangesloten. Het is dus belangrijk om bij een bezoek aan de werkplaats een sleutel met knoppen mee te nemen.

Bij een bezoek aan de werkplaats kan een servicemonteur storingzoeken en software updaten via het netwerk.

Verbinding maken met sleutel

Als er drie keer op de vergrendelingsknop van de sleutel wordt gedrukt, maakt de auto verbinding met het netwerk van de werkplaats. Het is daarom belangrijk dat u een transpondersleutel met knoppen meeneemt tijdens het werkplaatsbezoek. Het verbinding maken wordt normaal gesproken gedaan door de servicemonteur.

Wanneer de auto verbinding heeft met het wifi-netwerk, verschijnt het symbool P5–1507–Symbol in status bar–Wi-Fi connected op het middendisplay.

Er kan met behulp van de sleutel geen verbinding worden gemaakt met andere wifi-netwerken.

Waarschuwing

Het is niet toegestaan om in de auto te rijden, wanneer deze aangesloten is op het werkplaatsnetwerk en -systeem.