Elektrisk betjent bakluke*

Bakluken til bilen kan åpnes/lukkes med elektrisk styring.

Som tilleggsutstyr er det også åpning/lukking med fotbevegelse - se avsnittet "Åpne/lukke elektrisk styrt bakluke med fotbevegelse" for mer informasjon.

Åpne

Bakluken kan åpnes med håndtaket sitt, med en fotbevegelse*, med en knapp på instrumentpanelet eller med fjernnøkkelen.

P5-1507 Unlock/open tailgate with button from inside (without fuel filler cap-button)
Knapp for å slå instrumentpanelet på og av.
Gjør noe av følgende for å åpne bakluken:
  • Lett trykk på håndtaket til bakluken.
  • Et langt trykk på knappen på instrumentpanelets P5-1507 Open tailgate - interior button-knapp. Hold den inne til luken begynner å åpnes.
  • Et langt trykk på knappen på fjernnøkkelens P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing-knapp. Hold den inne til luken begynner å åpnes.

Lukking

Bakluken kan lukkes med knappen på instrumentpanelet, med fotbevegelse* med fjernnøkkelen eller med knappene1 nederst på bakluken.

Gjør noe av følgende for å lukke bakluken.
Trykk langt på instrumentpanelets P5-1507 Open tailgate - interior button-knapper eller fjernnøkkelens P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing-knapp.
Bakluken lukkes automatisk, og du hører et signal - luken forblir ulåst.
P5-1507 Power Operated Tailgate overveiw
Knapp for lukking og låsing på undersiden av bakluken.
Trykk P5-1507 Power Operated Tailgate - close only button-knappen1 på baklukens underside for å lukke den.
Bakluken lukkes automatisk - luken forblir ulåst.

Nb!

Knappen er aktiv i 24 timer etter at luken stilles åpen. Deretter må den stenges manuelt.
Trykk på P5-1507 Power Operated Tailgate - close and lock button-knappen1 på baklukens underside for å lukke og samtidig låse både luken og dørene (alle dørene må være lukket for låsing).
Bakluken lukkes automatisk - luken og dørene låses, og alarmen* aktiveres.

Nb!

Hvis fjernnøkkelen ikke registreres tilstrekkelig nærme bakluken, fungerer ikke låsing/opplåsing. Se avsnittet "Fjernnøkkelens rekkevidde" for mer informasjon.

Nb!

Ved nøkkelfri* låsing/lukking lyder tre signaler hvis nøkkelen ikke registreres tilstrekkelig nærme bakluken. Se avsnittet "Fjernnøkkelens rekkevidde" samt "Lås og fjernnøkler" for mer informasjon.

Viktig

Ved manuell håndtering av bakluken, må den åpnes eller lukkes sakte. Ikke bruk vold for å åpne/lukke den hvis den gir motstand. Den kan skades og slutte å fungere riktig.

Avbryt åpning/lukking

Åpning/lukking kan avbrytes på fem ulike måter:
  • Trykk på knappen på instrumentpanelet.
  • Trykk på knappen på fjernkontrollnøkkelen.
  • Trykk på lukkeknappen1 nederst på bakluken.
  • Trykk på den gummierte trykkplaten under det utvendige håndtaket.
  • Ved hjelp av en fotbevegelse* (se avsnittet "Åpne/lukke elektrisk styrt bakluke med fotbevegelse" for mer informasjon).
Lukens bevegelse avbrytes og stopper, og luken kan deretter håndteres manuelt.

Programmerbar maksimal åpning

Den maksimale åpningsstillingen til bakluken kan tilpasses - f.eks. ved lav takhøyde i garasje.

Stille inn maksåpning:
Åpne bakluken - stoppe den i ønsket åpningsstilling.
Trykk inn P5-1507 Power Operated Tailgate - close only button-knappen på undersiden av bakluken i minst 3 sekunder.
To korte signaler lyder, og stillingen blir lagret.
Tilbakestilling av maksåpning:
Før luken manuelt til høyeste mulige stilling - trykk inn P5-1507 Power Operated Tailgate - close only button-knappen på bakluken i minst 3 sekunder.
To signaler lyder, og stillingen blir slettet. Heretter vil luken åpnes til sin maksstilling.

Nb!

• Hvis systemet har arbeidet sammenhengende i for lang tid, slås det av for å unngå overbelastning. Det kan brukes igjen etter ca. 2 minutter.

Klemsikring

Hvis noe med tilstrekkelig motstand hindrer bakluken fra å åpnes/lukkes, aktiveres klemsikringen.

• Ved åpning - bevegelsen avbrytes, bakluken stanser og det avgis et langt signal.
  • Ved lukking - bevegelsen avbrytes, bakluken stanser, du hører et langt signal og bakluken går tilbake til programmert maksstilling.

Advarsel

Pass på at ingen blir klemt ved åpning og lukking. Se etter at ingen er i nærheten av bakluka før du åpner eller lukker den. En klemmeskade kan få alvorlige følger.

Hold alltid øye med bakluka når den åpnes eller lukkes.

Forstrammete fjær

P5-1617- V90 - High pressure preloaded spring
De forstrammete fjærene til den elektrisk styrte bakluken.

Advarsel

Ikke åpne de forspente fjærene for den elektrisk styrte bakluken. De er forspente med høyt trykk og kan forårsake skade ved åpning.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Biler som er utstyrt med nøkkelfri låsing/opplåsing (Passive Entry*) har en knapp for lukking og en for lukking og låsing.