Avaktivera Driver Alert

Du kan avaktivera eller aktivera driver alert-meddelanden i inställningar.

Avaktivering av Driver Alert-meddelanden är endast tillfällig eftersom den återställs automatiskt mellan körningarna.

Varning

Betydelsen av att föraren är utvilad

Alla meddelanden om att du visar tecken på trötthet bör tas på allvar, för en trött förare är ofta omedveten om sitt tillstånd. Om du känner dig trött eller får en varning om det från bilen, stanna så snart som möjligt på en lämplig plats och vila. Planera alltid in regelbundna raster och påbörja alla resor med utvilad förare.

Att köra när man är trött kan jämföras med att köra alkoholpåverkad.

OBS

Förarens ansvar

Varningar om bristande fokus vid körning är ett komplement till säkra körvanor. De minskar inte ansvaret för föraren att kontinuerligt bedöma sin trötthet eller koncentration för att kunna köra säkert.

Tryck på bilsymbolen på nedre raden och gå till Settings.
Gå till DrivingSafety assistDriver alert.
Slå på eller av aviseringar från Driver Alert.