Avaktivering av körfältsassistans

Du kan aktivera eller tillfälligt avaktivera körfältsassistans i inställningarna.

När körfältsassistans är aktiverat kan bilen varna dig eller ingripa genom att styra om du är på väg att avvika från körfältet.

Du kan tillfälligt avaktivera körfältsassistans om den stör körningen för mycket. Detta kan vara användbart om vägmarkeringarna är delvis skymda eller blekta, vilket kan orsaka oönskade varningar.

Viktigt

Ändra förarstödets inställningar

Se till att du förstår hur bilens ändrade inställningar påverkar hur den beter sig. Detta är särskilt viktigt för funktioner som påverkar graden av assistans som bilen kan erbjuda.

Tryck på bilsymbolen på nedre raden och gå till Settings.
Gå till DrivingSafety assistLane keeping aid.
Aktivera eller avaktivera körfältsassistans.

OBS

Avaktiverad

En symbol visas i förarinformationsområdet när Lane keeping aid är avaktiverad.

Körfältsassistans avstängd-symbol

Tips

Du kan justera hur bilen varnar dig vid oavsiktliga körfältsavvikelser i inställningarna.