Over-the-air-uppdateringar

Over-the-air-uppdateringar håller bilens mjukvara uppdaterad.

OBS

För att aktivera over-the-air1-uppdateringar måste du godkänna samtycket till OTA-uppdateringar i mobilappen för bilen under introduktionen eller i appens sekretessinställningar. Det går inte att aktivera uppdateringar eller godkänna dem via bilens display.

Bilen kan ta emot over-the-air-uppdateringar för att hålla bilens mjukvara uppdaterad när den är ansluten till internet. När du har aktiverat mjukvaruuppdateringar i mobilappen kommer bilen automatiskt att ladda ner uppdateringarna och meddela dig när de kan installeras. Du kommer att få installationsmeddelanden i appen och på bilens display.

Du kan också söka efter nya mjukvaruuppdateringar genom att gå till SystemSoftware update i inställningarna.

Installation av mjukvaruuppdateringar

Om en ny mjukvaruuppdatering finns tillgänglig hämtar bilen den automatiskt, men bilen installerar den inte åt dig. Du måste starta installationen själv, antingen via mobilappen för bilen, ett meddelande i displayen eller i vyn Software update. Meddelandet visas på displayen endast när du sätter bilen i P och lossar säkerhetsbältet. Det går att avbryta installationen efter att du bekräftat den om du ändrar dig.

Du kan inte komma åt eller använda din bil medan en programvaruuppdatering installeras. Se därför till att batteriet är tillräckligt laddat och att du inte behöver använda bilen under installationen. Bilen visar en uppskattning av hur lång tid installationen av uppdateringen kommer att ta.

Viktigt

Det kan finnas uppdateringar du inte kan installera själv. Om detta händer kontakta en auktoriserad Volvoverkstad för att boka en service.

Om ett kritiskt uppdateringsfel inträffar undvik att köra bilen och ring vägassistans för att få hjälp att ta dig till en auktoriserad Volvoverkstad.

Schemaläggning av uppdateringar

Om du vill installera en uppdatering vid en senare tidpunkt kan du schemalägga installationen både i mobilappen och på displayen. När du schemalägger en uppdatering ställs en timer in för när bilen ska försöka installera uppdateringen, t.ex. om 4 timmar. Den maximala tiden för schemaläggning av en uppdatering är 24 timmar.