Använda telefonen i bilen

Du kan använda telefonen via displayen och röststyrning.

Viktigt

Se till att följa alla lokala lagar och regler om användning av mobiltelefoner under körning.

OBS

Du måste ansluta din telefon till bilen via Bluetooth och godkänna motsvarande behörigheter i telefoninställningarna för att kunna använda funktionerna.

Ringa

Det finns flera olika sätt för att ringa och ta emot telefonsamtal i bilen. Du kan
  • acceptera och avvisa inkommande samtal via displayen
  • ringa någon under körning genom att be den digitala assistenten ringa upp åt dig
  • använda bilens telefonapp via displayen för att ringa upp kontakter eller skriva in ett telefonnummer med hjälp av knappsatsen på skärmen.
När du har ett pågående samtal visas det på displayen. Om du öppnar telefonappen i bilen under ett pågående samtal kan du
  • stänga av och sätta på mikrofonen
  • ändra in- och utgången för ljudet, t.ex. via bilens eller mobiltelefonens mikrofon och högtalare
  • avsluta samtalet
  • använda knappsatsen för att mata in siffror, t.ex. när du ombeds att välja ett alternativ i tjänstemenyn .

Om du får ett telefonsamtal till medan du är mitt i ett pågående samtal, kommer det första samtalet att parkeras automatiskt när du svarar på det andra. Du kan dock växla mellan de två samtalen .

Meddelanden

Du kan diktera och skicka textmeddelanden via den digitala assistenten med röststyrning1. Om du får ett textmeddelande visas ett meddelande på displayen med följande alternativ:
  • Play för att den digitala assistenten ska läsa upp meddelandet.
  • Mute för att sluta få information om nya meddelanden från den här specifika konversationen under resten av tiden i bilen.

Du kan även ignorera meddelandet och titta på det senare i meddelandecentret.

Bläddra bland och söka efter kontakter

Använd bilens telefonapp för att söka efter en viss kontakt genom att
  • trycka på söksymbolen
  • gå till fliken Kontakter och skriva in namnet
  • gå till fliken knappsats och skriva in numret

Du kan även be den digitala assistenten att leta upp den kontakt du söker.

1. 1 Gäller endast Android-telefoner eller telefoner med iOS 13 eller senare.