Om användarmanualen

Lär dig hur användarmanualen gäller för din bil, var du hittar den och hur du navigerar i innehållet.

En viktig del av din bil

Din bil är en mycket avancerad produkt. En avancerad produkt som är designad på ett bra sätt behöver dock inte vara svår att använda. Målet här är en intuitiv upplevelse med ett naturligt samspel som fungerar för både förare och passagerare. Den här manualen är utformad för att vara en del av bilen och ger dig information för säker och effektiv användning. Det är din resurs när det gäller bilens funktioner och egenskaper.

Tips

Ny användare

Om den här bilen är ny för dig bör du ta dig tid att utforska de olika områdena i manualen. Att känna till bilens förmåga och begränsningar är ditt ansvar och en nödvändighet för säker och effektiv användning.

Håll manualen uppdaterad

Se till att hålla manualen uppdaterad genom att alltid ha den senaste versionen. Ta en titt varje gång en programuppdatering inför ändringar eller nya funktioner.

En vägledning för bilens avsedda användning

I användarmanualen anges bilens avsedda användning enligt Volvos definition. När du blir hänvisad till manualen ska du betrakta det som en instruktion för att vara säker på att du använder bilen på avsett sätt. Detta är en rekommendation, eftersom både de beskrivande och föreskrivande delarna av användarmanualen ger viktig kunskap som bidrar till en säker och effektiv användning.

OBS

Avsedd användning

Om du använder bilen på ett sätt som Volvo inte avsett kan det påverka dess funktion negativt. Detta inkluderar förkortning av bilens livslängd och begränsning av din möjlighet att använda bilen på ett säkert och effektivt sätt. Det kan också påverka fordonsgarantins giltighet.

Volvo är inte den enda instans som definierar korrekt användning av bilen. Det är ditt ansvar att använda bilen i enlighet med lokala lagar och bestämmelser.

Noggrannhet i representationen av din bil

Det primära målet är att denna manual ska beskriva hur din bil fungerar på ett korrekt sätt. Vissa skillnader mellan tillverkade bilar återspeglas dock inte i manualen, som färger, material och viss utrustning.

OBS

Bilarna utrustas och anpassas för att uppfylla specifika marknadsbehov samt lokal lagstiftning och lokala krav. Vissa regionala variationer i konfigurationen kanske inte återspeglas i manualens innehåll.

Var du hittar användarmanualen

Bilens användarmanual finns tillgänglig som app i bilens display, via bilens mobilapp och på volvocars.com/intl/support.

OBS

Volvos supportsida

Versionen på användarmanualen på Volvos supportsida avser en helt utrustad bil med alla tillgängliga alternativ. funktioner och egenskaper. Därför kan den skilja sig från denna användarmanual beroende på vad som finns tillgängligt i din bil.1

Tryckta bilagor

Användarmanualen är helt digital, men ett urval av dess innehåll kan ingå i bilen som ett tryckt tillägg. Om de tryckta bilagorna ingår beror på regionen och hur din bil är konfigurerad.

Tillämplighet

Viktigt

• Bilen ska underhållas och hanteras i enlighet med Volvos rekommendationer i användarmanualen. Volvo ansvarar inte för skador eller olyckor om du inte följer instruktionerna i denna manual.
  • Du rekommenderas att läsa all användarinformation innan du kör bilen för första gången.
  • Om du hittar information via andra kanaler – till exempel på Volvos webbplats – som skiljer sig från informationen i din bil, är det alltid användarinformationen på bilens display som gäller.
  • Volvo arbetar kontinuerligt för att förbättra kvaliteten på sin användarinformation och göra den mer tillgänglig och användbar. Det innebär att beskrivningar och illustrationer kan ändras. Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande.
  • Originalversionen av denna användarmanual är skriven på brittisk engelska. Därför kan det finnas vissa skillnader mellan beskrivningarna i manualen och den faktiska bilen.
  • Beskrivningarna i denna manual utgår från allmänna användningsförhållanden. Kom ihåg att de kan ändras beroende på plats, miljö och körbeteende.
  • Illustrationerna och texterna i denna manual får inte kopieras utan tillstånd från Volvo.
  1. 1 Tillgängligheten kan variera mellan regioner och utrustningsnivåer.

Mer i detta ämne