Ställa in framsätena

Justera framsätena med ratten för sätesjustering. Det finns på sidan av sätet närmast dörren.

Sätesjusteringsreglage

Rörelsemönster för ratten för sätesjustering

Ratten för sätesjustering går att röra upp och ner, åt vänster och höger samt att vrida i båda riktningarna. Mitt på ratten finns också en knapp som du kan använda för att ändra aktivt justeringsläge.

Många olika ändringar av sätena går att göra. För att du ska kunna styra dem alla med justeringsratten har de tillgängliga ändringarna grupperats i separata justeringslägen. Varje läge visas visuellt på displayen som vägledning vid justering av sätet.

Varning

Justera aldrig sätet under körning. Detta kan distrahera dig från körningen och leda till att du förlorar kontrollen över bilen. Utför istället alla nödvändiga inställningar av sätet innan du börjar köra.

Justera sätet

Börja med att trycka på knappen på justeringsratten.
Sätesjusteringsvyn visas i displayen.
För att växla mellan de olika inställningslägena trycker du på knappen på ratten upprepade gånger.
Vrid eller rör på ratten för att justera sätet så att det passar dig.
Den visuella guiden i displayen visar vilken del av sätet du justerar.

Tips

Snabb justering

Du kan även justera sätet utan visuell vägledning på displayen. Det räcker med att röra eller vrida ratten för att börja justera sätet. Observera dock att endast det grundläggande inställningsläget är tillgängligt på detta sätt.

OBS

Justeringsspärr

Om du flyttar inställningsratten alltför många gånger på kort tid slutar ratten att reagera under 20 sekunder. Detta för att förhindra oavsiktlig användning av justeringsratten.

Viktigt

När du har justerat sätet efter dina önskemål är det viktigt att se till att andra delar av bilen är rätt inställda. Din körställning är viktig och påverkas av mer än justeringarna av sätet, såsom positionen för din ratt och speglarna.