Höja och sänka rutor

Du kan styra fönsterhissarna med strömbrytarna på framsidan och baksidan av mittarmstödet.

Fönsterhissarna kan fortfarande fungera en stund efter att du har lämnat bilen. Tänk på detta när du lämnar bilen obevakad.

Varning

Var alltid medveten om säkerhetsriskerna när du använder fönstren. Bilens rörliga delar kan orsaka personskador på barn eller andra passagerare samt produktskador på föremål.
  • Se till att du har fri sikt över de fönster du manövrerar.
  • Låt inte barn leka med fönsterreglagen.
  • Lämna aldrig barn ensamma i bilen.
  • Stick inte ut ett föremål eller en kroppsdel genom ett öppet fönster, även om bilens elsystem är helt frånkopplat.

Alla rutor har ett inbyggt klämskydd för att undvika skador. Se till att du läser relevant information om klämskydd i ett separat avsnitt i manualen.

OBS

Situationer då rutorna inte kan öppnas

• Rutorna kan inte öppnas när du kör snabbare än 180 km/h (112 mph). De kan däremot stängas vid denna hastighet.
  • Vid mycket låga temperaturer kan rutorna frysa fast, så att de inte går att öppna eller stänga.

Manövrering av fönster från framsätena

Fönsterreglage på framsidan av mittarmstödet
Du kan styra alla fönsterhissar från framsätet. Tryck på knappen med texten REAR för att växla mellan att styra fram- och bakrutan. Knappen lyser gult för att indikera att bakrutorna är valda. Om du trycker på knappen igen eller efter några sekunders väntan växlar styrningen tillbaka till framrutorna.

Styra fönstren från baksätet

Fönsterreglage på baksidan av mittarmstödet
Från baksätet kan du styra bakrutorna med hjälp av strömbrytarna vid baksidan av mittarmstödet.

Använd omkopplarna för att öppna eller stänga rutor.

• Det räcker att trycka lätt på övre eller nedre delen av knappen för att rutan ska höjas eller sänkas. Rutan slutar att röra sig så snart som du släpper knappen.
  • Om du i stället trycker ner knappen helt och hållet rör sig rutan automatiskt även efter att du har släppt knappen. Om du vill stoppa rutan trycker du på knappen i motsatt riktning.

Tips

Minskning av buller

Om du vill minska vindbruset då de bakre fönsterrutorna är öppna ska du öppna de främre fönsterrutorna en aning.

Stäng genom att låsa

Om du vill stänga alla fönster samtidigt när du låser bilen kan du aktivera den här funktionen i inställningarna. Se automatisk fönsterstängning i denna manual för mer information.

Fjärrstyrning av fönster

Du kan fjärrstyra fönstren i mobilappen för bilen.

Låsa bakrutorna

Du kan stänga av kontrollerna för bakrutan i inställningarna. Då kan passagerare i baksätet inte använda fönsterreglagen.

OBS

Om fönstrens automatiska funktion eller klämskyddet inte fungerar som det ska kan du behöva återställa fönstren. Du kan läsa om hur du gör detta i ett separat avsnitt i manualen.

Mer i detta ämne