Byta ut key tagens batteri

Du kan byta ut key tagens batteri när den är urladdad.

När key tagens signal börjar bli opålitlig, kan det bero på ett svagt batteri. Du kan byta batteriet på egen hand. Key tagen drivs av ett CR2450 knappcellsbatteri.

Tips

Du kan t.ex. använda en liten skruvmejsel för att låsa upp tagens lock och lyfta upp batteriet från dess spår.

Viktigt

• Av säkerhetsskäl och för att säkerställa optimala batteriprestanda, använd ett handskydd, t.ex. nitrilhandskar när du hanterar ett nytt batteri.
  • Förbrukade batterier ska återvinnas i enlighet med gällande miljöskyddsföreskrifter.
Key tag med Volvo-loggan på ovansidan

Håll tagen med Volvo-loggan vänd uppåt. Det sitter en liten öppning i en av tagens kortsidor. Bänd upp tagen från denna sida genom att dra kanten utåt och uppåt.

Lyft tagens lock för att komma åt batteriet.
Bänd loss batteriet från låständerna och skjut det mot dig för att ta bort det.
Skjut in det nya batteriet i spåret och tryck ner det för att låsa det på plats. Se till att batteriets plussida pekar uppåt.
Stäng tagens lock så det klickar på plats.

Varning

Kontrollera att batteriet är placerat korrekt med rätt polaritet. Om key tagen inte ska användas under en längre period, plocka bort batteriet för att undvika batteriläckage och skador. Ett batteri som är skadat eller har läckage kan orsaka frätskador vid hudkontakt. Bär därför skyddshandskar när du hanterar förbrukade eller skadade batterier.
  • Håll batterier utom räckhåll för barn.
  • Lämna inte batterier liggandes då de kan sväljas av barn eller husdjur.
  • Batterier får inte: plockas isär, kortslutas eller kastas i öppen eld.
  • Ladda inte icke-laddbara batterier. De riskerar explodera.
  • Kontrollera regelbundet produkter med batterier avseende tecken på skador. Om något tyder på att key tagen eller dess batteri skadats eller börjat läcka ska key tagen inte användas.
  • Håll defekta produkter utom räckhåll för barn.

Om key tagens signal fortfarande är opålitlig kan det bero på signalstörningar utanför bilen. Om key tagen inte fungerar alls, upprepar du stegen och ser till att du monterat ett fulladdat batteri. Kontakta Volvo Support om du tror att du behöver en ny key tag.