Använda den trådlösa laddaren

Använd den trådlösa laddaren för att ladda en Qi-kompatibel enhet, till exempel en telefon.
Den trådlösa laddaren
Den trådlösa laddaren under displayen

Din enhet måste vara kompatibel med Qi-standarden för trådlös laddning för att du ska kunna använda den trådlösa laddaren. Kontrollera också att trådlös laddning är aktiverad på den enhet1 du vill ladda.

Varning

Trådlös laddning kan påverka funktionen hos en pacemaker eller andra inopererade medicintekniska produkter. Om du har en sådan ska du rådfråga din läkare innan du använder det trådlösa laddningssystemet.

Viktigt

Signalstörningar

Bilen använder elektromagnetiska fält, Bluetooth och NFC2. Dessa signaler kan orsaka störningar i andra enheter på vissa avstånd. Se till att vara medveten om vad dessa problem kan vara. Du kan läsa mer om de olika specifikationerna i deras separata avsnitt i den här manualen.

NFC-kort och laddning

Undvik att förvara kort eller nycklar med NFC nära den trådlösa laddaren när du använder laddfunktionen eftersom det kan skada dem.

Placera enheten i mitten av laddplattan och se till att det inte finns några andra föremål i vägen.
Enheten börjar laddas.

Varning

Lämna inte telefonen på den trådlösa laddaren när du lämnar bilen.

OBS

• Du kan få olika resultat när du laddar olika enheter. Till exempel hur lång tid det tar innan laddningen börjar och hur snabbt en enhet laddas upp.
  • Enheten kan bli varm när den laddas. Det är normalt och inget att oroa sig för. Om enhetens batteritemperatur blir för hög inaktiveras laddningen.

Om enheten inte laddas

Om enheten inte laddas kan du pröva följande:

• Se till att det inte finns några andra föremål på laddaren än den enhet som du vill ladda.
  • Lyft upp enheten och placera den åter i mitten av laddaren.
  • Ta bort eventuella fodral eller skydd från enheten.
  1. 1 Många Qi-kompatibla enheter är alltid aktiverade
  2. 2 Närfältskommunikation