Använda röststyrning

Använd rösten för att styra och interagera med ett antal av bilens funktioner via den digitala assistenten.

Den enda gång du måste använda specifika röstkommandon för att interagera med den digitala assistenten är när du aktiverar den. När du har aktiverat assistenten räcker det med att tala eller ge instruktioner till den med vardagliga fraser.

OBS

Google Assistent finns ännu inte på alla språk. Läs mer på support.google.com eller prova med ett annat språk om du kan.

Säg Ok Google eller Hey Google för att aktivera Google Assistent.

Assistenten bekräftar att den lyssnar.
Tala och ge instruktioner till den digitala assistenten med vardagliga fraser.

Tips

Andra sätt att aktivera

Du kan även aktivera den digitala assistenten genom att trycka på mikrofonknappen på höger sida av ratten samt via displayen.

Logga in till ditt Google konto

Om du loggar in med ett Google konto kommer Google Assistent att vara mer personligt anpassad när bilen är online. Till exempel kan du lätt ringa till kontakter som du sparat på ditt Google-konto eller se vad som finns i din Google Kalender.