Långtidsparkering

Följ rekommendationerna för långtidsparkering när bilen inte används under längre tid än en månad. Kom ihåg att regelbundet kontrollera bilen när den står parkerad.

Förberedelser för långtidsparkering

• Om bilen ska stå parkerad i över en månad bör batteriets laddningsnivå ligga på 40–60 %. Använd eller ladda bilen tills du når den rekommenderade nivån.
  • Om du lämnar bilen parkerad längre än tre månader rekommenderar vi att du låter den vara ansluten till elnätet men sätter en gräns för batteriladdningen på 50 %. Detta för att förbättra batterihälsan.
  • Kontrollera och justera däcktrycket. Det rekommenderade trycket vid långtidsparkering är 330 kPA (48 PSI).
  • Välj en sval och skuggig plats. En miljö med kontrollerade och jämna förhållanden rekommenderas.

Under långtidsparkering

Kontrollera regelbundet:
  • Laddningsgraden och att laddningen fungerar korrekt
  • Däcktrycket

Tips

Håll bilen uppdaterad

Under perioder då bilen inte används bör du kontrollera och installera programuppdateringar.

Efter långtidsparkering

• Innan du kör bilen kontrollera att alla viktiga reglage och funktioner fungerar som de ska, till exempel bromsarna.
  • Installera eventuella programuppdateringar.