Information om laddning i centerdisplay

Från centerdisplayen är det möjligt att ställa in laddningsgrad, låsa upp laddkabeln, ställa in strömstyrka och schemalägga laddning.

För att nå laddningsvyn i bilens centerdisplay, tryck på iCup-2037-Settings symbol och sedan på Laddning. Laddningsvyn i centerdisplayen aktiveras även när laddning startas.

Viktigt

Volvo avråder starkt från att ladda bilen med växelström på 100–120 V i kombination med en strömstyrka under 10 A.

Ställa in laddningsgräns

iCup- 23w08-Charge status CSD
  1. P5-Icon red circle 1Batteriets aktuella laddningsgrad.
  2. P5-Icon red circle 2Laddningsgräns – Svep för att ställa in gräns för vid vilken laddningsgrad laddningen ska avslutas. Inställt värde förblir detsamma tills det ändras igen i centerdisplayen.

Viktigt

Följ rekommendationerna gällande hanteringen av högvoltsbatteriet för att optimera dess livslängd och prestanda.

Schemalägga laddning

Vid laddning med växelström är det möjligt att schemalägga laddning och ställa in start- och stopptider för när laddning ska ske. Schemaläggningen upprepas därefter automatiskt samma tid varje dag.

iCup-22w22-BEV-Scheduled charging overview

Välj LaddningStäll in timer i centerdisplayen och aktivera därefter schemaläggningen vid Schemalägg laddning. Dra i reglagen vid iCup-22w22-BEV-Starting time scheduled charging och iCup-22w22-BEV-Ending time scheduled charging för att ställa in önskad start- och stopptid för laddningen.

Avaktivera schemaläggningen av laddning med reglaget vid Schemalägg laddning.

Det är också möjligt att avaktivera schemaläggningen genom att:
Koppla in laddkabeln till bilen – LED-lampan vid bilens laddintag kommer lysa blå, då bilen är inställd på att laddas enligt det inställda schemat.
Koppla ur kabeln och koppla direkt in den igen (inom 3 sekunder).
LED-lampan vid bilens laddintag blinkar/lyser grönt och bilen laddas. Den schemalagda laddningen är nu avaktiverad. För att aktivera den igen, följ ovan instruktioner.

OBS

Laddintagets LED-lampa indikerar status för laddningen av högvoltsbatteriet och inte om bilen drar ström, exempelvis när klimatanläggningen används. Även om LED-lampan indikerar att laddningen är klar, alternativt att schemalagd laddning är aktiverad, kan bilen ändå dra ström från uttaget. För att inte påverka bilens räckvidd dras ström i första hand från uttaget och inte batteriet, för att försörja bilens eventuella extralaster (såsom parkeringsvärmare etc.).

Låsa upp och låsa laddkabel

Tryck på Lås upp kabel i centerdisplayen för att låsa upp laddkabeln och avbryta pågående laddning. Du kan låsa kabeln i laddintaget genom att trycka på Lås kabel i centerdisplayen. Vid laddning via vägguttag/laddstation (AC-laddning) återupptas då laddningen automatiskt. Vid snabbladdning (DC-laddning) kommer laddningen inte automatiskt återupptas.

Ställa in strömstyrka

iCup-23w08-Current limit
  1. P5-Icon red circle 1Inställd strömstyrka.

Vid laddning med växelström1 är det möjligt att begränsa den maximala strömstyrkan bilen kan laddas med.

Välj Laddning och pilen vid Gräns för strömstyrka (A). Tryck på + för att öka strömstyrkan eller - för att minska strömstyrkan2.

Vid laddning med mer än 1 fas visas i förardisplayen den inställda strömstyrkan per fas3.

OBS

Strömstyrkan kan begränsas av laddstation, laddkabel eller bilens högvoltssystem. Det är inte garanterat att bilen kan ladda med angiven strömstyrka om den är högre än vad laddstation eller laddkabel tillåter.
  1. 1 Avser laddning via laddstation (mode 3) och laddning via vägguttag (mode 2).
  2. 2 Inställd strömstyrka gäller per fas från växelströmkällan.
  3. 3 Gäller vissa marknader.