Växla med rattpaddlar*

Rattpaddlarna är ett komplement till växelväljaren som gör det möjligt att växla manuellt utan att släppa händerna från ratten.

Funktionen är tillgänglig i läge D eller M.

P5-1507-gear shift paddels
  1. P5-Icon red circle 1"": Väljer nästa lägre växel.
  2. P5-Icon red circle 2"+": Väljer nästa högre växel.

Växla

För att växla:

Dra en av paddlarna bakåt – mot ratten – och släpp.

En växling sker vid varje paddeldrag, förutsatt att motorns varvtal inte går utanför tillåtet område. Förardisplayen visar aktuell växel.

I läge M är rattpaddlarna automatiskt aktiverade.

P5-1917-Old gear shift pattern in driver display
Förardisplay vid växling med rattpaddlar i manuellt växelläge stor växelspak.
P5P6-1917-8G-Manual gear in driver display
Förardisplay vid växling med rattpaddlar i manuellt växelläge liten växelspak.

Aktivera rattpaddlar i läge D

För att kunna växla med rattpaddlarna måste de aktiveras:

Dra en av paddlarna mot ratten.
En siffra i förardisplayen indikerar aktuell växel.
P5-1917-Old-Gear shift mode D in driver display
Förardisplay vid växling med rattpaddlar stor växelspak.
P5P6-1917-8G-Gear shifting with paddles, information in driver display
Förardisplay vid växling med rattpaddlar liten växelspak.

Stänga av rattpaddlar i läge D

Manuell avstängning

Dra höger paddel (+) mot ratten och håll kvar tills siffran i förardisplayen slocknar.
Växellådan återgår till läge D.

Automatisk avstängning

Rattpaddlarna stängs av efter en kort stund om de inte används. Detta indikeras genom att siffran i förardisplayen slocknar. Undantag är vid motorbroms – då är paddlarna aktiverade så länge motorbromsning pågår.