Automatisk växellåda

Växel väljs automatiskt så att körningen blir så energieffektiv som möjligt. Växellådan har även ett manuellt växelläge.

Växellådan finns i två olika utföranden. På växelspaken går det att avgöra vilken växellåda bilen har. De olika växelspakarna har olika funktioner.

P5-2017-Automatic gear shifter and gear shift pattern non hybrid
Översikt över stor växelspak och växlingsmönster i förardisplay.
P5-2017-Automatic gear shifter and gear shift pattern hybrids 8G
Översikt över liten växelspak och växlingsmönster i förardisplay.

Förardisplayen visar valt växelläge:

P, R, N, D eller M.