Rutor och backspeglar – eluppvärmning

Eluppvärmningen används för att få bort is och imma från bakrutan och de yttre backspeglarna.

Eluppvärmd bakruta och yttre backspeglar

P3-V60H,V70, XC70, S80, S80L-Button rear window defroster
Eluppvärmning bakruta och yttre backspeglar

Funktionen används för att få bort is och imma från bakruta och yttre backspeglar.

Ett tryck på knappen startar uppvärmningen. Lampan i knappen visar att funktionen är aktiv. Stäng av uppvärmningen så snart isen/imman är borta för att inte belasta batteriet onödigt mycket. Funktionen stängs dock av automatiskt efter en viss tid.

De yttre backspeglarna och bakrutan avimmas/avisas automatiskt om bilen startas i yttertemperatur lägre än +7 °C. Autoavfrostning kan väljas i menysystemet MY CAR, se MY CAR.