Trafikskyltsinformation (RSI)*

Funktionen Trafikskyltsinformation (RSI – Road Sign Information) hjälper föraren att komma ihåg vilka hastighetsrelaterade trafikskyltar bilen passerat.
P4/P3-1220-RSI Läsbara trafikskyltar
Exempel på läsbara hastighetsrelaterade skyltar1.

Funktionen RSI ger information om bl.a. aktuell hastighet, att en motorväg eller motortrafikled börjar/upphör samt när det råder omkörningsförbud.

I det fall både en skylt för motorväg/motortrafikled och en skylt med högsta tillåtna hastighet passeras, väljer RSI att visa skyltsymbol för högsta tillåtna hastighet.

Varning

• Funktionen Trafikskyltsinformation är ett kompletterande förarstöd med avsikt att underlätta körningen och göra den säkrare – den kan emellertid inte hantera samtliga situationer vid alla trafik-, väder- och vägförhållanden.
  • Trafikskyltsinformation kan inte ersätta förarens uppmärksamhet och omdöme utan denne är alltid ansvarig för att bilen framförs på ett säkert sätt, med lämplig hastighet och med lämpligt avstånd till andra fordon samt i enlighet med gällande trafikregler och bestämmelser.

RSI På/Av

Funktionen Trafikskyltsinformation är valbar – föraren kan välja eller Av.

P4-1220-MyCar RSI
Aktivera RSI så här:
  1. Sök fram funktionen i menysystemet MY CAR, se MY CAR.
  2. Markera Trafikskyltsinformation med ett tryck på knapp OK/MENU och backa ut med EXIT.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Visade trafikskyltar i kombiinstrumentet är marknadsberoende – denna instruktions bilder visar endast några exempel.