Ställa in varningsavstånd för City Safety

City Safety1 är alltid aktiverad men föraren har möjlighet att välja varningsavstånd för funktionen.

OBS

Funktionen City Safety kan inte stängas av utan aktiveras automatiskt vid motorstart/eldrift och är sedan på tills motorn/eldriften stängs av.

Varningsavståndet bestämmer känsligheten för systemet och reglerar på vilket avstånd ljus-, ljud- och bromspulsvarningen ska utlösas.

För att välja varningsavstånd:
Välj InställningarMy CarIntelliSafe i centerdisplayens toppvy.
Under City Safety varning, välj mellan Sen, Normal eller Tidig för att ställa in önskat varningsavstånd.

Om inställningen Tidig ger för många varningar, vilket i vissa situationer kan uppfattas som irriterande, kan varningsavstånd Normal alternativt Sen väljas.

När varningar upplevs som för frekventa och störande kan varningsavståndet minskas vilket visserligen minskar det totala antalet varningar men istället leder till att City Safety varnar i ett senare skede.

Varningsavstånd Sen bör därför användas endast i undantagsfall, t.ex. vid dynamisk körning.

Varning

• Inget automatiskt system kan garantera 100 % korrekt funktion i alla situationer. Prova därför aldrig City Safety mot människor, djur eller fordon – det kan medföra svåra skador och livsfara.
  • City Safety varnar föraren vid risk för kollision men funktionen kan inte förkorta förarens reaktionstid.
  • Även om varningsavståndet har satts till Tidig kan varningar i vissa lägen uppfattas som sena – t.ex. vid stora hastighetsskillnader eller om framförvarande fordon plötsligt bromsar kraftigt.
  • Med varningsavstånd inställd på Tidig kommer varningarna med längre framförhållning. Det kan medföra att varningarna kommer oftare än vid varningsavstånd Normal men är att rekommendera eftersom det kan göra City Safety effektivare.
  1. 1 Funktionen är inte tillgänglig på alla marknader.