Hantera hastighet för den Adaptiva farthållaren*

Den Adaptiva farthållaren (Adaptive Cruise Control – ACC) kan ställas in på olika hastigheter.
P5-1546-ACC hastighet
Funktioners knappar och symboler.
Ändra lagrad hastighet med korta eller långa tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp + (1) eller (3):
  • För att justera +/– 5 km/h (+/– 5 mph): använd korta tryck – varje tryck ger +/– 5 km/h (+/– 5 mph).
  • För att justera +/– 1 km/h (+/– 1 mph): håll knappen intryckt och släpp när förardisplayens markering (4) är vid önskad hastighet.
Senast gjorda tryck lagras i minnet.

Om farten ökas med gaspedalen innan tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp +, är det bilens aktuella hastighet vid knapptrycket som lagras, förutsatt att föraren håller foten på gaspedalen vid knapptrycket.

En tillfällig fartökning med gaspedalen, t.ex. vid en omkörning, påverkar inte inställningen – bilen återgår till senast lagrad hastighet när gaspedalen släpps.

Observera att minsta programmerbara hastighet för den Adaptiva farthållaren är 30 km/h (20 mph) – även om den klarar att följa ett annat fordon ner till stillastående, kan en lägre hastighet än 30 km/h (20 mph) inte väljas/lagras.

Eftermonterad ACC

Funktionen Adaptiv farthållare kan monteras i efterhand på bilar levererade med standard Farthållare. En eftermonterad ACC skiljer sig från fabriksmonterad version på följande punkter:

• Då framförvarande fordons hastighet understiger 30 km/h (20 mph) ställs ACC i beredskapsläge – föraren måste därefter ingripa och själv hålla lämpligt avstånd till framförvarande fordon.
  • Lägsta hastighet för att aktivera ACC är 30 km/h (20 mph) .