Begränsningar för Parkeringshjälp*

Funktionen Parkeringshjälp kan ha begränsad funktionalitet i vissa situationer.

OBS

Då en dragkrok är konfigurerad med bilens elsystem, inkluderas dragkrokens utstick när funktionen mäter parkeringsutrymmet.

Viktigt

Föremål som t.ex. kedjor, tunna blanka stolpar eller låga hinder kan hamna i ”signalskugga” och då tillfälligt inte uppfattas av sensorerna – den pulserande tonen kan då oväntat upphöra istället för att övergå till förväntad konstantton.

Sensorerna kan inte upptäcka höga objekt, t.ex. utstickande lastbryggor.

• Var i sådana här situationer extra uppmärksam och manövrera/förflytta bilen särskilt långsamt eller avbryt pågående parkeringsmanöver – hög risk för skada på fordon eller andra föremål kan föreligga eftersom sensorerna för tillfället inte har optimal funktion.

Viktigt

Under vissa omständigheter kan parkeringshjälpsystemet ge falska varningssignaler som orsakas av externa ljudkällor som avger samma ultraljudfrekvenser som systemet arbetar med.

Exempel på sådana källor är bland annat signalhorn, våta däck på asfalt, pneumatiska bromsar, avgasljud från motorcyklar, m.m.

Underhåll

P5-1507-PAP Sensorplacering BirdView
Parkeringssensorernas placering.

För att parkeringshjälpen ska fungera optimalt måste dess sensorer rengöras regelbundet med vatten och bilschampo.

OBS

Smuts, is och snö som täcker sensorerna kan ge upphov till falska varningssignaler.