Röststyra telefon1

Ring en kontakt, få meddelanden upplästa eller diktera korta meddelanden med röststyrningskommandon till en Bluetooth-ansluten telefon.

För att ange en kontakt i telefonboken behöver röststyrningskommandot innefatta kontaktinformationen som finns angiven i telefonboken. Om en kontakt, t.ex. Robyn Smith, har flera telefonnummer kan även nummerkategorin anges, t.ex. hem eller mobil: "Ring Robyn Smith mobil".

Tryck på P5–1507–Voice control button och säg något av följande kommando:
  • "Ring [kontakt]" – ringer vald kontakt från telefonboken.
  • "Ring [telefonnummer]" – ringer telefonnummer.
  • "Samtalslista" – visar samtalslistan.
  • "Läs meddelande" – meddelande läses upp. Finns flera meddelanden – välj vilket meddelande som ska läsas upp.
  • "Diktera meddelande till [kontakt]" – användaren uppmanas säga ett kort meddelande. Därefter läses meddelandet upp och användaren kan välja att skicka2 eller göra om meddelandet. För den här funktionen måste bilen vara ansluten till internet.

OBS

Alla systemspråk stödjer inte röststyrning. De som gör det markeras med symbolen P5–1507–Voice control button i listan över tillgängliga systemspråk. Läs mer om var den informationen hittas i avsnittet om inställningar för röststyrning.
  1. 1 Gäller vissa marknader.
  2. 2 Endast vissa telefoner kan skicka meddelanden via bilen.