Istaknute karakteristike

Povezana s vašim životom, sigurnošću i užitkom. Otkrijte pravu luksuznu limuzinu.

Ugrađeni Google

Najbolja navigacija u klasi

Uz neprimjetno integrirane Google Mape u modelu S90, informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu i automatsko preusmjeravanje možete stići na svoje odredište s manje problema.

Udobnost i tehnologija

Napredni pročišćivač zraka u modelu Volvo S90 osigurava bolji i zdraviji kvalitet zraka za vas i vaše putnike.Čistiji zrak u kabini

Napredni pročišćivač zraka u našem prvom svjetskom sistemu kvaliteta zraka sprečava ulazak do 95 posto štetnih PM 2,5 čestica u kabinu. Ovako ćete vi i vaši putnici bez obzira na uslove napolju uživati u boljem i zdravijem kvalitetu zraka. Možete nadzirati i nivoe čestica i cvjetnog praha van automobila.

Ruka pomoći

Naša napredna tehnologija pomoći vozaču može vam pomoći u održavanju sigurne udaljenosti od automobila ispred vas prilagođavanjem vaše brzine i održavanju automobila u sredini trake, može vas obavještavati o vremenu za nastavak vožnje te u potpunosti zaustaviti vozilo u slučaju nereagiranja vozača.

Head up ekran unutar Volva prikazuje brzinu vožnje i navigaciju na vjetrobranskom staklu.Ostanite fokusirani

Na head-up ekranu možete pratiti brzinu, detaljnu navigaciju i još mnogo toga. Sve bez skretanja fokusa s ceste. Osvjetljenje head-up ekrana se automatski prilagođava uslovima osvjetljenja, a sistem možete postaviti tako da odgovara vašim ličnim željama.

Daljinske usluge u aplikaciji Volvo Cars za dodatnu svakodnevnu pogodnostDaljinske usluge aplikacije

Pretplatite se na paket digitalnih usluga i uživajte u punom pristupu svim daljinskih uslugama u aplikaciji Volvo Cars, uključujući otključavanje i zaključavanje te prethodno čišćenje kabine i grijanje ili hlađenje.*

Čistiji zrak u kabini

Napredni pročišćivač zraka u našem prvom svjetskom sistemu kvaliteta zraka sprečava ulazak do 95 posto štetnih PM 2,5 čestica u kabinu. Ovako ćete vi i vaši putnici bez obzira na uslove napolju uživati u boljem i zdravijem kvalitetu zraka. Možete nadzirati i nivoe čestica i cvjetnog praha van automobila.

* Daljinske usluge putem aplikacije Volvo Cars su omogućene uz pretplatu na digitalne usluge. Ako je automobil nov, pretplata je uključena do četiri godine od dana isporuke u prodajnom centru. Po isteku ovog perioda, primjenjuju se novi uslovi i odredbe.

Uzbudljiva reprodukcija zvuka

Osmišljeno za one koji traže savršenstvo u zvučnim performansama. Ovaj vrhunski opcioni zvučni sistem od 1460 W pruža izuzetnu jasnoću i stvarnost muzike optimizujući detalje i rezoluciju te vam omogućava da pjesme čujete onako kako je izvođač prvobitno zamislio.

Oživite svoju muziku

19 precizno podešenih Hi-Fi zvučnika i inovativni subwoofer bez instaliranja u kućištu koji su prilagođeni arhitekturi kabine vašeg modela Volvo pružaju impresivan surround zvuk bez obzira gdje sjedite. Potpuno muzičko iskustvo koje zaista možete osjetiti.

Odaberite prostor

Jedinstvena tehnologija Room Transformation rekreira akustiku određenog prostora. Birajte između četiri različita načina za prostore (Room Modes), uključujući načine „Studio”, „Individual Stage”, „Concert Hall” i „Jazz Club”.

Zvučni sistem Bowers & Wilkins velike vjernosti

Zvučnici Bowers & Wilkins u vozilu Volvo S90.

Sigurnosna asistencija

Smanjite stres u gustom saobraćaju

Naš informativni sistem za mrtvi ugao (BLIS) pruža aktivnu podršku prilikom promjene trake. U slučaju opasnosti od sudara s drugim vozilima u susjednoj traci, sistem BLIS može suptilno prilagoditi upravljanje kako bi vi, vaše vozilo i vaše bliske osobe ostali u traci u kojoj trebate biti.

* Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Pomoć za upravljanje je aktivna pri brzinama između 60 i 140 km/h.
** Vozila, pješaci i biciklisti koji se kreću u istom smjeru kao automobil mogu biti detektovani pod određenom brzinom i pod određenim uslovima. Sistemi za detektovanje ovise o predmetima koji su osvjetljeni te je za njihovo funkcioniranje potrebno upaliti prednja i zadnja svjetla vozila u tami. Vozač u svakom trenutku ostaje odgovoran za sigurnu vožnju.
*** Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Cross Traffic Alert može imati ograničene funkcije u određenim situacijama. Intervencija kočenja aktivna je samo pri manjim brzinama.