Gradski automobili

Mali automobili, velike avanture, neograničen gradski duh.

Volvo gradski automobili su prilagođeni za jednostavnu navigaciju u urbanim sredinama. Odlikuju se lakim manevrisanjem i snalaženjem u uskim ulicama, gužvama te uobičajenim izazovima parkiranja. Njihova kompaktna veličina i napredne karakteristike pružaju praktična i ugodna rješenja za gradska putovanja.

Mali automobili koji ostavljaju veliki utisak

Kompaktni Volvo SUV-ovi se mogu pohvaliti hrabrim i privlačnim vanjskim dizajnom, koji privlači pažnju gdje god krenuli. Ovi SUV-ovi kombinuju stil i performanse uz pomoć svojih uglađenih linija, štitova usklađenih boja, elegantnih točkova i bočnih retrovizora.

Udobna gradska vožnja

Naši automobili imaju mnoge praktične karakteristike za vožnju po gradu, uključujući naprednu tehnologiju pomoći vozaču, koja omogućava opuštenije iskustvo vožnje. Ona pomaže u održavanju sigurne udaljenosti od automobila ispred kroz prilagođavanje brzine i blagu pomoć pri upravljanju za precizno centriranje unutar trake. Osim toga, odličan je u upravljanju prilikom vožnje sa zaustavljanjem i kretanjem, izdajući pravovremena upozorenja kada se saobraćaj ponovo pokrene nakon zastoja.

Sigurnosni sistem pametnog otvaranja vrata

Recite zbogom neočekivanim nesrećama prilikom otvaranja vrata u užurbanom gradu. U Volvo EX30 smo integrisali pametni sistem upozorenja o otvaranju vrata. Ovaj napredni sistem sadrži vizuelne i audio signale koji vas obavještavaju kada se spremate otvoriti vrata ispred bicikliste ili saučesnika u saobraćaju.

Osvojite gradski parking uz male automobile

Parkiranje u gradu može biti prilično izazovno, s obzirom na prisustvo drugih automobila, biciklista i pješaka. Ovdje se kompaktni gradski automobili zaista ističu. Oni pojednostavljuju manevrisanje kroz uske prostore. Osim toga, funkcija Park Pilot Assist dodatno pojednostavljuje vaše iskustvo parkiranja, pomažući vam da locirate parkirna mjesta i usmjeravajući vaš Volvo prema njima, osiguravajući iskustvo parkiranja bez stresa.

Pogled na grad od 360°

Volvo sistem kamera od 360 stepeni mijenja igru u gradskoj vožnji, nudeći pogled iz ptičje perspektive za poboljšanu svijest o situaciji. Olakšava paralelno parkiranje, pomaže vam da izbjegnete ivičnjake i pojednostavljuje navigaciju u uskom prostoru. Bilo da se nalazite na raskrsnicama ili uskim trakama, naša kamera od 360° vam pomaže osigurati bezbjednije iskustvo gradske vožnje bez stresa.

Ostanite fokusirani na put

Kada vozite gradom, ključno je da budete oprezni prema biciklistima, pješacima, saobraćajnim znacima i da ostanete na stazi. Volvo head-up ekran olakšava prikazivanje važnih informacija kao što su vaša brzina, smjerovi navigacije i još mnogo toga direktno na vjetrobranskom staklu, tako da ne morate skidati pogled s ceste.

Slika djeteta koje sjedi u sigurnom dječjem sjedištu unutar Volvo automobila.

Sigurnost u gradu za djecu

Posvećenost kompanije Volvo Cars sigurnosti je proširena i na najmlađe putnike. Mi, na primjer, nudimo pažljivo dizajnirana dječja sjedišta i pomoćna sjedišta koja pružaju zaštitu vašem djetetu od ranog djetinjstva do 10. godine. Ova sjedišta pružaju optimalnu sigurnost za vašu djecu i savršeno se uklapaju u unutrašnjost naših gradskih automobila.

Strana fjord plavog modela Volvo C40 koji je spojen na kabl za punjenje.

Volvo C40

Upoznajte naš električni crossover.

Pažljivo planiran dizajn

Gradski automobili mogu biti kompaktni, ali genijalni dizajn kompanije Volvo osigurava da je prostor optimiziran i za putnike i za teret. Svaki aspekt minimalističkog dizajna je pažljivo razmotren, od široke veličine prtljažnika, s podstavom bez rubova, do pametnog prostora za odlaganje u kabini i izdašnog prostora za noge kojeg možda ne bi očekivali od manjeg automobila.

Izdašan prostor za pohranu

Svi smo dobro svjesni stalne potrebe za dodatnim prostorom pri utovaru automobila, bez obzira na njegovu veličinu. Od namirnica do torbi za vikend i kolica, lista osnovnih stvari se može činiti beskonačna.  Volvo XC40, iako kompaktan izgledom, predstavlja pametno čudo za pohranu. Ima prostrani ravni stražnji pretinac za lak utovar i istovar, podni tovarni prostor i pametna rješenja za odlaganje stvari kao što su boce za vodu i telefoni. Također možete dodati opciju upravljanja bez ruku i otvoriti vrata prtljažnika jednostavnim pokretom noge ispod zadnjeg branika.

Obnovljivi materijali uz stilski zaplet

Kada tražite gradski automobil, važno je dati prednost prostoru i udobnosti. Međutim, to ne znači da morate napraviti kompromis po pitanju stila. U našem najmanjem SUV-u ikada, EX30, možete odabrati jednu od četiri različite teme interijera: Breeze, Mist, Pine i Indigo. Svaka tema crpi svoju inspiraciju iz spokojne ljepote skandinavske prirode te se može pohvaliti inovativnim zanatskim umijećem koji koristi obnovljive i reciklirane materijale.

Tiha i udobna vožnja

Standardni fiksni panoramski krov automobila Volvo C40 ima laminirano i zatamnjeno staklo, koje efikasno štiti od odsjaja i UV zračenja. Ovaj jedinstveni dizajn krova stvara prirodno osvijetljeno okruženje u kabini. Osim toga, igra ključnu ulogu u regulaciji temperature, podržava ugodnu unutrašnju klimu i smanjuje buku, što na kraju doprinosi mirnom iskustvu vožnje.

Pogled sa strane na Volvo EX30 parkiran pored velike betonske zgrade.

Volvo EX30

Upoznajte naš potpuno električni kompaktni SUV.

Prednosti prelaska na električnu energiju u gradu

Urbana područja se često bore sa zagađenjem i ekološkim izazovima. Prelazak na električne gradske automobile predstavlja održivije rješenje koje je u skladu s potrebom za čišćim i zelenijim gradovima. U kompaniji Volvo Cars, ovo predstavlja budućnost vožnje, a mi planiramo biti kompanija za potpuno električne automobile do 2030. godine.

Punjenje električnog ili plug-in hibridnog gradskog automobila

Punjenje Volvo automobila u gradu nikada nije bilo lakše zahvaljujući rastućoj mreži stanica za punjenje, a možete ih pronaći pomoću pametnog središnjeg ekrana vašeg automobila. Volvo Cars app vam daje praktične podsjetnike i upute do najbližeg mjesta za punjenje. Dakle, napunite bateriju u pokretu s lakoćom, bilo da se radi o dugim putovanjima ili kada vam je potrebno malo dodatnog pojačanja.

Sretna baterija znači sretne putnike u gradu

Unaprijed postavljanje baterije je korisna funkcija koja se nalazi u mnogim električnim Volvo automobilima, dizajnirana da dovede bateriju automobila do optimalne temperature. Ovo povećava domet jednokratnog punjenja vaše baterije, ubrzava punjenje i čuva zdravlje baterije. Stoga ćete dobiti više kilometara, brže punjenje i sretniju bateriju.

Bočna strana modela Volvo XC40 zelene boje koji je spojen na kabl za punjenje.

Volvo XC40

Upoznajte naš potpuno električni kompaktni SUV.

Pametni i povezani gradski automobili

Tehnologija i sistem za informisanje su na čelu u užurbanom svijetu gradskih automobila, nudeći ne samo kompaktnu veličinu, već i pamet i povezanost. Ovo pruža idealan spoj praktičnosti i zabave za urbane stanovnike.

Ekran osjetljiv na dodir

Naš tablet služi i kao interfejs za vozača i kao centralni ekran, besprijekorno integrišući osnovne informacije o vozaču i željene kontrole na jednom ekranu. Ekran osjetljiv na dodir je pomno osmišljen da pruži kristalno čistu sliku visoke definicije uz minimiziranje ometajućeg odsjaja ili refleksije. A njegov odziv je izuzetan, osiguravajući trenutno izvršavanje naredbi.

Pristup aplikacijama u automobilu

U vašem Volvo automobilu, Google je integrisan u vaše iskustvo vožnje, dajući vam pristup prodavnici Google Play i njenom asortimanu aplikacija u automobilu, tako da možete ostati povezani čak i kada ste na putu.

Vrhunac navigacije

Uključivanje Google Maps u vaš Volvo besprijekorno spaja poznato sučelje pametnog telefona s poboljšanim, vrhunskim funkcijama. Navigacija nikada nije bila lakša.

Krupni plan Harmon Kardon zvučnika iz unutrašnjosti Volvo automobila

Napredni zvučni sistemi

Razumijemo važnost muzike u vašem iskustvu vožnje po gradu. Dobro odabran podcast ili lista pjesama može značajno olakšati frustraciju gužve u saobraćaju. Zato smo se udružili s kompanijama Bower & Wilkins i Harmon Kardon da isporučimo izuzetne zvučne sisteme u našim automobilima. Ovi brendovi su posvećeni pružanju izvanrednog zvučnog iskustva, koje nadmašuje uobičajeno.

Volvo Cars app koja prikazuje status punjenja na pametnom telefonu.

Jedna aplikacija za sve vaše potrebe

Uz Volvo Cars app, možete bez napora paziti na napredak punjenja i zakazati tajmer da osigurate da je vaš automobil udobno zagrijan kada je to potrebno. Također možete daljinski zaključati i otključati svoj automobil, pa čak i planirati svoje predstojeće servisne sastanke, sve na jednom praktičnom mjestu.

Često postavljena pitanja

Po čemu se vožnja po gradu razlikuje od vožnje po seoskim putevima?

Gradska vožnja uključuje brigu oko prometa, parkiranja i svjesnosti pješaka, dok seoska vožnja podrazumijeva veće udaljenosti i veće brzine. Gradski automobili su napravljeni za urbane izazove, nudeći okretnost, kompaktnost i napredne sigurnosne karakteristike.

Koje karakteristike uključuje gradski automobil?

Naši gradski automobili su opremljeni nizom sigurnosnih i praktičnih funkcija, dizajniranih da poboljšaju vaše iskustvo vožnje po gradu. Ove karakteristike se mogu razlikovati ovisno od tržišta i modela automobila, ali mogu uključivati pametni sigurnosni sistem za otvaranje vrata, Park Pilot Assist, sistem kamera od 360 stepeni i head-up ekran. Osim toga, naš infotainment sistem prilagođen korisniku nudi ažuriranja saobraćaja u stvarnom vremenu kako bi vam pomogao u odabiru najefikasnijih ruta.

Postoje li SUV-ovi za vožnju po gradu?

Dok su SUV-ovi tradicionalno povezani s avanturama izvan ceste, Volvo nudi manje SUV-ove dizajnirane za gradski život. Međutim, vrijedi napomenuti da se gradovi i individualni zahtjevi razlikuju. Stoga, čak i veći SUV kao što je EX90 može odgovarati urbanim okruženjima. Istražite naš asortiman modela da otkrijete koji savršeno odgovara vašim potrebama.

Postojeće i buduće tehnologije, karakteristike i mogućnosti opisane iznad se mogu razlikovati, možda neće biti dostupne na svim tržištima te neće biti standardne na svim tržištima ili za sve modele. Prikazane ugrađene Google funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve modele, stilove i opcije motora. Google Assistant nije dostupan na svim jezicima i na svim tržištima. Google, Google Play i Google Maps su zaštitni znaci kompanije Google LLC.