Otkrijte Volvo limuzine

Neka stil vožnje koji privlači pažnju i luksuzna udobnost Volvo limuzine definiraju vašu vožnju.

Uporedite Volvo limuzine

Sjedišta
Kapacitet prtljažnika (u inčima)
Efikasnost/domet*

S90 Recharge

– plug-in hibrid

Prostrano, 5 sjedišta

1024 x 373 x 1149

58 km (električno); 1,7–2,4 l/100 km

S90

Prostrano, 5 sjedišta

1024 x 373 x 1149

7,4–8,5 l/100 km

*Statistika za plug-in hibride prikazuje preostali domet. Navedene vrijednosti potrošnje goriva su određene u skladu s novim globalno usklađenim testnim postupkom za putnička vozila (WLTP).

Nenametljiva elegancija. Prepoznatljiv dizajn inspiriran Skandinavijom.

Elegantne spoljašnjosti

Spoljašnjost Volvo limuzine izražava suštinu našeg naslijeđa skandinavskog dizajna. Razmotreno. Predivno. Uravnoteženo. Dobro sastavljen stil koji poziva na dug drugi pogled.

Luksuzne unutrašnjosti

Kabine naših limuzina s pet sjedišta crpe inspiraciju iz skandinavskog doma. Izdašan prostor za glavu i noge. Nenatrpan dizajn uz elegantne detalje. I panoramski stakleni krov, koji inspiriše prozračan i miran osjećaj.

Vrhunska ergonomska sjedišta

Naša sjedišta pomažu u ublažavanju pritiska, pogrbljenosti i naprezanja ramena maksimizirajući podršku kičme. Ergonomska su i elegantna, uz vrhunske presvlake dostupne u cijelom asortimanu.

Gledana iz daljine, plug-in hibridna Volvo limuzina je parkirana u nadrealnoj unutrašnjosti tokom punjenja baterije.

Plug-in hibridna limuzine

Prigrlite električnu vožnju uz rezervni plan u Volvo plug-in hibridnoj limuzini.

Head-up ekran

Pogledajte detaljnu navigaciju, držite svoju brzinu na oku i provjerite upozorenja, sve dok gledate na cestu putem head-up ekrana.

Pilot Assist

Opremljen prilagodljivim cruise upravljanjem i pomoći prilikom upravljanja, Pilot Assist vam pomaže ostati unutar trake te održavati postavljenu udaljenost od drugih automobila.

Napredna šasija

Uživajte u udobnosti vožnje i reaktivnom upravljanju uz našu naprednu šasiju. Uz dugo međuosovinsko rastojanje i nisko težište limuzine, to znači glatku i kontrolisanu vožnju.

Inspirisan dizajn za inspirisanu vožnju.

Pogled vozača na head-up ekran koji se pojavljuje na vjetrobranskom staklu njegovog Volvo automobila.

Dnevna putovanja na posao. Vikendi izvan kuće. Noći za izlaske. Naše luksuzne limuzine su dizajnirane da svaku vožnju učine intuitivnijom i ugodnijom.

Vožnja podignuta na viši nivo. Vrhunska tehnologija isporučena sa stilom.

Zvučni sistem Bowers & Wilkins

Precizno prilagođeni zvučnici i najmoderniji subwoofer daju impresivan surround zvuk te impresivan zvuk širom cijele kabine.

Intuitivan centralni ekran

Upravljajte većinom funkcija automobila putem intuitivne centralne konzole s ekranom osjetljivim na dodir. Personalizirajte ga kao mobilni telefon za brzo i poznato upravljanje.

Pročišćavanje zraka u kabini

Filtrirajte 99,9% polenskih alergena i 97% virusa u zraku pomoću naše napredne tehnologije za pročišćavanje zraka.

Ilustrovana slika pogleda odozgo na vožnju Volvo automobila pored drugih vozila.

Karakteristike sigurnosti limuzine

Sigurnost je u srcu svega što radimo. Otkrijte pionirske karakteristike sigurnosti dostupne u našim limuzinama.

Škotski terijer mirno sjedi zakopčan u poseban pojas za pse koji je dostupan kao službeni dodatak Volvo Cars.

Dodatna oprema za limuzinu

Dizajniramo dodatke i proizvode za životni stil kako bismo podigli svako putovanje u vašoj Volvo limuzini na viši nivo. Pronađite ono što tražite.

Saznajte više o našim limuzinama.

Sve Volvo limuzine su dizajnirane za pet osoba.

Kapacitet prtljažnika kod S90 plug-in hibrida iznosi do 431 litru. Kapacitet prtljažnika kod S60 plug-in hibrida iznosi 391 L.

Sve Volvo limuzine su automatske.

Uz ugrađen Google, Google Assistant olakšava pozivanje ili slanje poruka prijateljima, postavljanje podsjetnika i promjenu temperature u automobilu. Koristite Google Maps da dobijete informacije koje su Vam potrebne prilikom vožnje, uključujući novosti o saobraćaju uživo, podsjetnike i proaktivna upozorenja. I koristite Google Play za preuzimanje vaše omiljene muzike, podcasta, audio knjiga i još mnogo toga.*

Da, Apple CarPlay je standardno ugrađen u Volvo limuzine.*

Krovne kutije i ostali dodaci su dostupni za Volvo limuzine. Pogledajte dodatnu opremu koja je dostupna na vašem tržištu.

AWD je opcija u nekim modelima limuzina. Odaberite Volvo limuzinu za koju ste zainteresovani da saznate više.

Limuzine su tip putničkog automobila s četiri vrata s prtljažnikom odvojenim od kabine. Limuzine su obično dizajnirane za prevoz četiri ili pet osoba. Vozači ih preferiraju zbog njihove udobne unutrašnjosti i upravljanja, prostrane unutrašnjosti i okretnog upravljanja.

Saloon i sedan su dvije riječi za isti tip karoserije. Sedan se obično koristi u američkom engleskom, a saloon u britanskom engleskom.

Limuzine imaju četiri vrata i prtljažnik odvojen od kabine. Ovo rezultira uglađenijim izgledom od ostalih tipova tijela. Budući da su limuzine dizajnirane za prevoz putnika, obično imaju udoban interijer i glatko rukovanje.

Karavani imaju dužu liniju krova koja se proteže do stražnjeg dijela automobila, što omogućava veći prtljažni prostor iza stražnjih sjedišta. Ovaj pretinac je obično prostraniji od onog u limuzinama. Budući da mu se pristupa putem poklopca prtljažnika koji se otvara na vrhu, utovar i istovar je lakši.

Funkcije možda nisu dostupne na svim tržištima te neće biti standardne na svim tržištima odnosno za sve modele.

Google, Google Play i Google Maps su zaštitni znaci kompanije Google LLC.