Automobili sa 7 sjedišta

Veliki premium automobili prepuni inovativne tehnologije i pametnih rješenja za skladištenje.

Volvo automobili sa 7 sjedišta savršeni su za velike porodice, one koji često voze decu na aktivnosti ili one koji više vole da sjede visoko za bolji pogled na cestu.Lahko se fokusirati na veliku unutrašnjost prilikom pretraživanja automobila sa 7 sjedišta, ali su mnogo više od toga. Sigurnost, luksuzna udobnost i inovacija također čine da se naši veliki SUV-ovi ističu.

Pouzdani porodični automobili

Naši veliki SUV-ovi su dizajnirani da pomognu da vaša porodica bude sigurna i zaštićena.Naći ćete se kako sjedite u visokoj poziciji, uživajući u zapovjednom pogledu na cestu. U međuvremenu, neke od naših najnaprednijih sigurnosnih karakteristika su pri ruci kako bi se poboljšala vaša udobnost i putovanje.

Otkrivanje unakrsnog saobraćaja

Kada se približite raskrsnici, naši automobili sa 7 sjedišta skenirajte crossing saobraćaj i upozoravaju vas kada postoji rizik od sudara. Automobil također može pomoći u automatskom kočenja kako bi se izbjegao ili ublažio sudar.

Park Pilot Assist

Parkiranje velikog automobila u gradu neki mogu shvatiti kao izazov, ali tu dolazi pomoć Park Pilot Assist.Uz ovaj sistem, dobit ćete pomoć u pronalaženju odgovarajućeg parkirnog prostora i upravljanju automobila tako da je pravilno parkiran.

Vrhunski komfor

Naši automobili sa 7 sjedišta nude obilje prostora i ergonomski komfor za cijelu porodicu, od vozača do putnika na zadnjem sjedištu.Uz izdašne prostore za glavu i noge, i sjedišta koja utiču na savršenu ravnotežu potpornog luksuza, naš plug-in hibridni XC90 i potpuno električni EX90 su odlične opcije za one koji predstavljaju udobno iskustvo vožnje.

Izdašan prostor za prtljagu

Naši automobili sa 7 sjedišta imaju veliki tovarni prostor. Čak i sa podignutim zadnjim sjedištima, ima dosta prostora za prtljag, ali uvijek ima trenutaka kada vam treba više.Jednostavno preklopiite treći red i više od udvostručite prtljažni prostor za tren. Sa našim velikim automobilima, možete lahko da povedete cijelu porodicu ili prijatelje u epske avanture bez da se osjećate skučeno zbog prtljaga koji preuzima kabinu.

Pametna rješenja za pohranu

Osim velikih prtljažnika za kofere, Volvo XC90 i EX90 također imaju namjenski prostor za manje, ali možda češće korištene stvari u našim životima.Tu ćete pronaći pametna rješenja za pohranu flaša s vodom, mobilnih telefona, laptopa i torbi za teretanu, kao i kuke za torbe za kupovinu, pomažući ih održati sigurnim dok ste na cesti.

Veliki automobili koji se lahko voze

Uprkos njihovoj veličini, modele XC90 i EX90 je lahko voziti u urbanim sredinama, koje su često povezane s teškim saobraćajem, uskim uglovima i ograničenim parkirnim prostorima. Pametna tehnologija, poput naše opcionalne kamere od 360 stepeni, vozačima pomaže da se izbore sa mnogim uobičajenim izazovima u gradskoj vožnji, uključujući parkiranje i procjenjivanje udaljenosti do drugih automobila.

Putujte daleko s našim potpuno električnim automobilom

Volvo EX90 veliki električni automobil koji vam omogućava da putujete daleko s jednim punjenjem. Jednostavno ga priključite preko noći i spreman je da vas odveze do 580 km*.Za gradske vozače, to znači da možete na posao ili voziti djecu u školu bez brige o punjenju baterije svakog dana.

Brzo napunite svoj električni automobil sa 7 sjedišta

Bateriju potpuno električnog Volva EX90 možete napuniti od 10 do 80% za 30 minuta.U međuvremenu, vi i vaša porodica možete ispružiti noge, popiti kafu ili zašto ne biste prošetali psa.

Fleksibilan plug-in hibrid

Naš XC90 plug-in hibrid je fleksibilan automobil koji kombinuje benzinski motor i električnu snagu. Samo na električnu energiju može preći do 71 km*, što ga čini idealnim za putovanje na posao ili kraće poslove.Kada trebate putovati dalje, benzinski motor besprijekorno djeluje.

* Uobičajeno vrijeme punjenja od 10% do 80% uz brzo punjenje istosmjernom strujom od 250 kW (CCS2). Brojke su preliminarne i zasnivaju se na procjenama i izračunima kompanije Volvo Cars za EX90 i XC90 te ovakvi rezultati nisu zagarantovani. Domet vožnje i potrošnja energije u realnim uslovima se mogu razlikovati u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih vanjskih faktora. Čeka se na homologaciju vozila.

Premium u cjelosti

U našim modelima XC90 i EX90 nismo ostavili kamen na kamenu.Svaki detalj je pažljivo isplaniran. Spoljašnost je prelijepa i kada uđete unutra, odmah ćete primijetiti nenametljivi luksuz, oslanjajući se na skandinavsko naslijeđe dizajna. Sve se vrti oko kvalitetnih, bezvremenskih detalja i pojednostavnjuje upotrebu stvari.

Veliki panoramski šiber

S našim velikim panoramskim krovovima, puštat ćete više prirodne dnevne svjetlosti u automobil, što pomaže u stvaranju prostranijeg i ugodnijeg iskustva.Naši krovovi su laminirani, što doprinosi UV zaštiti i minimizira UV zračenje.Ovo također pomaže spriječiti da kabina bude previše topla.

Odgovorno napravljena moderna unutrašnjost

Oslanjajući se na čiste linije i održive materijale, kabina naših SUV vozila utjelovljuje suštinu modernog skandinavskog dizajna. Birajte između moderne i izdržljive mješavine vune ili naše luksuzne i odgovorno napravljene umjetne kože Nordico, koja ima znatno manji CO2 otisak od tradicionalne kože.Istražite mnoštvo elegantnih boja da prilagodite svoj automobil svom jedinstvenom ukusu.

Materijali koji mogu izdržati tešku upotrebu

Svako ko je roditelj male djece zna da će uneti zemlju i kamenje.Dolazi sa godišnjim dobama. Zato smo odabrali održive materijale za unutrašnjost naših velikih SUV vozila, što olakšava čišćenje i savršenstvo je za svakodnevnu upotrebu.

Slika koja prikazuje sistem za pročišćavanje zraka unutar Volvo EX90.

Pročišćivač zraka

Naš jedinstveni sistem za pročišćavanje zraka sprečava ulazak do 95% štetnih čestica u kabinu. Optimizacija kvaliteta zraka u automobilu pruža nekoliko zdravstvenih pogodnosti, uključujući poboljšanu koncentraciju vozača.

Slika koja prikazuje centralni ekran unutar Volvo EX90.

Prethodno zagrijte ili ohladite automobil

Ulazak na idealnu temperaturu automobila je lijepo, zimi ili ljeti. Naše predkodicioniranje je klimatska funkcija koja vam pomaže upravo u tome. Postavite tajmer na centralnom ekranu automobila ili koristite Volvo Cars app za zakazivanje kontrole klime, a vaš automobil može prethodno zagrijati ili ohladiti kabinu prema vašim željama do vremena kada budete spremni za polazak.

Slika koja prikazuje USB-C priključke.

Cijela porodica može ostati povezana

Ako idete na dugu vožnju, lijepo je znati da svi putnici u automobilu mogu koristiti svoje pametne telefone i tablete tokom cijelog putovanja bez brige da će im se baterije isprazniti.Naši automobili sa 7 sjedišta imaju USB-C priključke i napred i pozadi, tako da je svima lahko da ostanu povezani, bez obzira na to gdje sjede.

Slika koja prikazuje krovnu kutiju postavljenu na Volvo EX90.

Popularna dodatna oprema

Naši automobili sa 7 sjedišta dolaze s velikim asortimanom popularne dodatne opreme koju možete dodati da prilagodite svoj automobil svojim potrebama. Na primjer, dodajte krovnu kutiju za dodatni prtljažni prostor, stalak za bicikle ili vrata za pse u kojima vaš prijatelj sa četiri noge može udobno sjediti i dobiti svjež zrak bez napuštanja automobila. 

Često postavljena pitanja

Koje su glavne karakteristike automobila sa 7 sjedišta?

Naši automobili sa 7 sjedala dolaze s mnoštvom popularnih funkcija, uključujući pomoć pri parkiranju, pametna rješenja za pohranu i ugrađeni Google.Uživajte u Google Play i dobijte informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu uz Google Maps, što također olakšava planiranje vaše rute.

Jesu li Volvo automobili sa 7 sjedišta automatski?

Da, svi Volvo automobili sa 7 sjedišta imaju automatski mjenjač.

Može li se treći red preklapati u Volvo automobilima sa 7 sjedišta?

Da, treći red se može preklopiti.

Postojeće i buduće tehnologije, karakteristike i mogućnosti opisane iznad se mogu razlikovati, možda neće biti dostupne na svim tržištima te neće biti standardne na svim tržištima ili za sve modele. Prikazane ugrađene Google funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve modele, stilove i opcije motora. Google Assistant nije dostupan na svim jezicima i na svim tržištima. Google, Google Play i Google Maps su zaštitni znaci kompanije Google LLC.