Plug-in hibridni automobili

Električni automobili sa rezervnim planom.

Priključite se za performanse bez kompromisa.

Volvo plug-in hibridni automobili nude profinjeniju vožnju bez kompromisa. Kombinovali smo poboljšani električni motor za svakodnevnu gradsku vožnju sa motorom s unutašnjim sagorijevanjem visokih performansi za duža putovanja i dodatnu snagu kada vam je potrebna.

Veliki električni domet

Želimo stvoriti siguran i besprijekoran prijelaz na potpuno električnu budućnost vožnje. Stoga smo dizajnirali naše plug-in hibride kako bi ponudili dovoljan električni domet da napaja vaše svakodnevno putovanje na posao i gradsku vožnju.

Snaga na zahtjev

Naši pogonski agregati nove generacije pružaju moćno upravljanje uz glatko, tiho ubrzanje. Dodatni kapacitet benzinskog motora visokih performansi vam pruža brzo i snažno ubrzanje kada vam je potrebno.

Pravi pogon uz jednu pedalu

Glatko se krećite u vožnji sa zaustavljanjem i kretanjem uz jednu pedalu. Ovo vam omogućava da ubrzate i kočite samo pritiskom i otpuštanjem pritiska na papučicu gasa. Vaš će automobil tada kinetičku energiju generiranu kočenjem pretvoriti u punjenje baterije.

Pet režima da prilagodite svoju vožnju.

Prebacite između režima vožnje pritiskom na dugme. Električni motor i benzinski motor su dizajnirani da rade zajedno u savršenoj harmoniji za besprijekorne hibridne performanse.

Pure

Elektrificirajte svoje svakodnevno putovanje na posao vozeći u Pure režimu. Dobit ćete glatkiju i tišu vožnju uz nulte emisije ispušnih plinova.

Hibrid

Smjestite se u Hybrid režim i vaš automobil će koristiti i električni motor i motor s unutrašnjim sagorijevanjem. Dobijte vrhunske performanse, električni domet, efikasnost goriva i udobnost bez premišljanja.

Snaga

Prebacite u Power režim za sportsku vožnju sa bržim odzivom ubrzanja. Električni i benzinski motor rade u kombinaciji za maksimalne performanse i stabilnost prilikom vožnje.

AWD

Uključite AWD režim kada vozite po klizavim uslovima ili vučete težak teret da dobijete dodatnu vuču i stabilnost. Razvili smo snažniji zadnji električni motor i poboljšali karakteristike AWD-a dizajnirane da vam daju više samopouzdanja na cesti.

Off Road

Aktivirajte Off Road režim u izazovnim uslovima na putu ispod 40 km/h. Ovo vam pomaže da ostanete pod kontrolom optimizirajući ubrzanje, upravljanje i prijenos sa zaključanim AWD pogonom i kontrolom spuštanja uzbrdo. Ovo važi samo za modele XC.

Spreman kad i vi

Zakažite punjenje svog plug-in hibrida preko noći kako bi ujutro bio spreman za vas. Naše baterije sljedeće generacije mogu napuniti svoju energiju do 100 posto za samo tri sata s našim novim 6,4 kW 2-faznim punjačem.*

Unaprijed postavljena udobnost

Odaberite unutrašnju klimu u kabini dok se baterija puni, a vaš automobil će se prilagoditi toj temperaturi do trenutka kada budete spremni za polazak. Prethodna klimatizacija tokom punjenja također poboljšava performanse baterije na putu.

Punite u pokretu

Povećajte domet baterije i uštedu goriva dok vozite uz regenerativno kočenje. Konstruirali smo naše električne motore i baterije s gustom energijom tako da možete dobiti dodatno punjenje od energije koja se stvara i pohranjuje prilikom kočenja.

Pametnije punjenje. Napajanje svakodnevnice.

Prednji polubočni profil Volvo X60 plug-in hibridnog automobila, priključen na punjač u praznom, zatvorenom okruženju.

Želimo da se vaš hibridni automobil neprimjetno uklopi u vašu dnevnu rutinu, pa smo razvili naš raspon funkcija baterije kako bismo punjenje učinili jednostavnijim, bržim i lakšim. 

* Da biste iskoristili kraće vrijeme punjenja koje pruža naš novi ugrađeni punjač, morate koristiti trofazni punjač. Vrijeme punjenja je okvirno i zasniva se na procjenama i izračunima kompanije Volvo Cars te ovi rezultati nisu zagarantovani. Imajte u vidu i da vrijeme punjenja može varirati i zavisi i od faktora poput vanjske temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Čeka se na homologaciju vozila.

* Da biste iskoristili kraće vrijeme punjenja koje pruža naš novi ugrađeni punjač, morate koristiti trofazni punjač. Vrijeme punjenja je okvirno i zasniva se na procjenama i izračunima kompanije Volvo Cars te ovi rezultati nisu zagarantovani. Imajte u vidu i da vrijeme punjenja može varirati i zavisi i od faktora poput vanjske temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Čeka se na homologaciju vozila.

Dizajniran za efikasnost bez napora.

Smanjite emisije ispušnih plinova

Pristupite opreznijoj vožnji uz kombinovanu električnu bateriju velikog dometa i štedljiv benzinski motor koji isporučuju smanjene emisije CO₂ u usporedbi s ekvivalentima na benzin.

Optimizirajte za putovanje pred vama

Postavite odredište u navigacionom sistemu za duža putovanja u Hybrid režimu, a automobil će koristiti i električni i benzinski motor na energetski najefikasniji način za vašu odabranu rutu.

Isplativo punjenje

Priključite se i zakažite punjenje preko noći kod kuće putem Volvo Cars app kako biste iskoristili niže cijene energije i pomogli u smanjenju troškova rada.

Stražnji pogled na potpuno električni automobil Volvo EX90 na plaži sa muškarcem, psom i dvoje djece koja trče prema oceanu.

Povežite se s budućnošću vožnje

U potpunosti se oslobodite fosilnih goriva da otkrijete uzvišeniji, potpuno električni pogon. Istražite prednosti potpuno električnih automobila Volvo.

Pogled iz ptičje perspektive na senzorsku tehnologiju kompanije Volvo Cars koja otkriva pješaka na pješačkom prelazu.

Dizajnirani za sigurnost

Volvo automobili su opremljeni vodećim sigurnosnim inovacijama u industriji, što vam omogućava da uživate u većem miru na cesti. Istražite tehnologiju koju razvijamo da zaštitimo vas i vaše najmilije i da pomognemo zaštiti druge učesnike u saobraćaju.

Krupni plan ekrana pametnog telefona koji vozaču automobila Volvo prikazuje status punjenja njegovog automobila kako je prikazan u Volvo Cars app.

Pojednostavite svoje putovanje

Iskoristite puni potencijal vašeg automobila s intuitivnim ekranima i kontrolama koje vam pomažu da pronađete javne punjače, zakažete punjenje, unaprijed podesite klimu u kabini i još mnogo toga. Saznajte kako Volvo Cars app može pojednostaviti život na cesti.

Šta želite znati o Volvo plug-in hibridnim automobilima?

Imaju li hibridni automobili visoku vučnu sposobnost?

Volvo plug-in hibridi nude veliki kapacitet vuče, posebno zahvaljujući efikasnom AWD pogonu. Maksimalni kapacitet vuče zavisi od marke i modela vašeg Volvo automobila.

Moraju li se hibridni automobili puniti?

Da, svi hibridni automobili se moraju puniti, ali se samo plug-in hibridi mogu puniti na električnim punjačima kod kuće ili na cesti. Baterije u blagim hibridima i punim hibridima se oslanjaju na unutrašnje punjenje putem regenerativnog kočenja. Saznajte više o punjenju.

Jesu li hibridni automobili dobri za vožnju na daljinu?

Volvo plug-in hibridi su dizajnirani da pređu velike udaljenosti bez potrebe da brinete o dometu baterije. Dvostruka snaga motora s unutrašnjim sagorijevanjem i električnog motora obezbjeđuje povećanu efikasnost i performanse na velikim udaljenostima.

Jesu li svi hibridni automobili automatski?

Cijeli naš asortiman plug-in hibridnih automobila ima automatski mjenjač.

Koja je razlika između blagih hibrida, potpunih hibrida i plug-in hibridnih automobila?

Blagi hibridni automobili imaju kombinovani starter i električni generator koji nježno podržavaju motor s unutrašnjim sagorijevanjem da efikasnije koristi gorivo, ali ne mogu raditi samo na struju. Oni koriste kombinovani starter i generator za nesmetano pokretanje i kočenje ili usporavanje automobila, dok obnavljaju energiju kočenja koja će biti uskladištena u maloj bateriji od 48 volti. Potpuno hibridni automobili također generiraju bateriju putem regenerativnog kočenja, ali imaju snažniju bateriju. Dakle, mogu raditi na čisto električnom pogonu na kratke udaljenosti ili u tandemu sa benzinskim motorom. Naša plug-in hibridna vozila su dizajnirana sa znatno većom baterijom od 400 volti i boljim performansama uz dodatnu opciju različitih režima vožnje. To znači da je potpuno električni domet još veći i da mnogi vozači mogu upravljati svojim automobilom samo na električni motor. Plug-in hibridna baterija se uglavnom puni uključivanjem u kućnu zidnu kutiju ili javno mjesto za punjenje. Ali može se puniti i tokom vožnje kroz regeneraciju energije kočnica.