Pristanite na više. Mali SUV s 5 sjedišta i veliki SUV sa 7 sjedišta s prostorom za više.

Velik prtljažni prostor

Spakujte osnovne stvari bez ostavljanja dodataka iza sebe u velikom prtljažniku Vašeg Volvo SUV-a. Također je i praktičniji, uz dizajn stražnjeg ovjesa koji Vam sklanja unutrašnje lukove kotača s puta.

Fleksibilan i lak za punjenje

Dno prtljažnika bez rubova, ravan pod i vrata prtljažnika kojim se upravlja kretanjem olakšavaju utovar i istovar. Koristite integrisane otvore i skrivene pregrade za odlaganje posebnih predmeta. I povećajte kapacitet prtljažnika vašeg SUV-a preklapanjem stražnjih naslona.

Udobnost inspirirana Skandinavijom

Skandinavski dom inspiriše dizajn naših SUV kabina od dva i tri reda. Prostrane su i nenatrpane, uz izdašne prostore za glavu i noge. Tu je također i panoramski stakleni krov, koji stvara prozračan i miran osjećaj.

Jeste li spremni elektrificirati svoju vožnju?

Evo šta trebate znati da se s povjerenjem prebacite na elektriku i nađete pravi električni Volvo automobil za vas.

Potpuno električni automobili

Naši potpuno električni automobili nude vožnju bez emisija, bez ugrožavanja dometa i snage.

Parkiran zeleni potpuno električni Volvo XC40 Recharge

Plug-in hibridni automobili

Plug-in hibridi uparuju električni motor i motor s unutrašnjim sagorijevanjem za bezbrižnu vožnju.

Parkiran srebrni Dawn plug-in hibrid Volvo XC60 Recharge

Električno punjenje

Punjenje vašeg električnog automobila kod kuće i na putu može biti jednostavno, brzo i isplativo.

Parkiran potpuno električni Volvo C40 Recharge fjord plave boje koji se puni
Veća visina vožnje

Visok razmak od tla naših SUV vozila pomaže poboljšanju vidljivosti na putu. Povećana visina vožnje također može pomoći da se Vi i Vaši najmiliji osjećate sigurnije i ugodnije na bilo kojem terenu.

Profinjeno rukovanje

Naši potpuno električna i hibridna SUV vozila pružaju svestranost bez žrtvovanja iskustva vožnje. Uživajte u glatkom ubrzanju i snazi pri svim brzinama, uz dodatnu vuču i stabilnost pogona na sve točkove (AWD).

Sigurnija vuča

Iskoristite kapacitet vuče vašeg SUV-a uz pomoć prikolice za stabilnost i druge tehnologije dizajnirane da vam pomognu da upravljate u teškim uslovima te da se osjećate sigurnije prilikom vuče.

SUV performanse sa stilom.

Pogled odozgo na Volvo SUV koji vuče bijelu prikolicu duž puta okruženim zelenilom po sunčanom danu.

Epski izleti. Neočekivani izlasci. Skok do prodavnica. SUV vozila bi trebala biti svestrana. Naša potpuno električna i hibridna SUV vozila pružaju svestranost u stilu.

Tiho prepoznatljiv. Luksuz i udobnost u skandinavskom stilu.

Elegantan stil

Nenametljiv, ali istovremeno izražajan dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti naših SUV vozila je ukorijenjen u našem skandinavskom naslijeđu dizajna. To znači dobro sastavljenu ravnotežu luksuzne udobnosti i pouzdane korisnosti u cijelom asortimanu.

Ergonomska sjedišta u vrhunskom stilu

Naša sjedišta nude maksimalnu podršku za kičmu, smanjujući pritisak, pogrbljenje i naprezanje ramena. Presvučena vrhunskim materijalima, ergonomska su i elegantna.

Najsavremeniji zvučni sistem

Koristite glasovne komande ili svoj reaktivan središnji ekran da upravljate SUV zvučnim sistemom svjetske klase, koji je dizajniran da pruži impresivan zvuk širom cijele kabine.

Ilustrovana slika rada sigurnosne funkcije Volvo SUV-a.

Karakteristike sigurnosti SUV-a

Više od 95 godina smo pioniri u sigurnosnim inovacijama. Otkrijte karakteristike sigurnosti dostupne u našim potpuno električnim i hibridnim luksuznim SUV-ovima.

Dok se porodica iz predgrađa sprema na put u svom Volvo SUV-u, dijete trči preko dvorišta, a ganja ga njegova majka.

Porodična SUV vozila

Dizajnirani za svakodnevnu udobnost i povezanost, Volvo SUV vozila postaju dio porodice. Saznajte više o našim potpuno električnim i hibridnim porodičnim SUV vozilima.

Pas bakrene boje sjedi u sigurnom kavezu za pse, dodatku posebno dizajniranom za sigurnost i udobnost kućnih ljubimaca koji putuju u Volvo automobilima.

Dodatna oprema za SUV

Volvo dodatna oprema je dizajnirana da pojača stil, udobnost i svestranost vašeg potpuno električnog ili hibridnog SUV vozila. Pronađite ono što tražite.

Saznajte više o našim potpuno električnim i hibridnim SUV vozilima.

Imaju li Volvo SUV vozila dva ili tri reda sjedišta?

Naše male, kompaktne i srednje SUV kabine imaju dva reda sjedišta za pet odraslih putnika. Naše najveće SUV kabine imaju tri reda sjedišta za sedam odraslih putnika.

Stane li sedam odraslih osoba u veliki Volvo SUV?

Da, naš potpuno električni EX90, plug-in hibrid XC90 i blagi hibrid XC90 mogu biti opremljeni s tri reda sjedišta za sedam odraslih putnika.

Koji Volvo SUV ima najveći prtljažni prostor?

U našem asortimanu potpuno električnih i hibridnih SUV-ova, Volvo EX90 sa sedam sjedišta ima najveći prtljažni prostor, uz do 655 litara prostora. XC90 ima sljedeći najveći tovarni kapacitet s do 640 litara. Saznajte više o kapacitetu nosivosti na stranici sa specifikacijama za Volvo SUV koji Vas zanima.

Jesu li Volvo SUV vozila AWD?

Neka Volvo SUV vozila su standardno AWD. Tamo gdje nije standardno, AWD može biti opremljen. Saznajte više na stranici sa specifikacijama za Volvo SUV koji Vas zanima.

Koje su Google aplikacije i usluge dostupne u Volvo SUV vozilima?

Uz ugrađen Google, Google Assistant olakšava pozivanje ili slanje poruka prijateljima, postavljanje podsjetnika i promjenu temperature u automobilu. Koristite Google Maps da dobijete informacije koje su Vam potrebne prilikom vožnje, uključujući novosti o saobraćaju uživo, podsjetnike i proaktivna upozorenja. I koristite Google Play za preuzimanje vaše omiljene muzike, podcasta, audio knjiga i još mnogo toga.*

*Google usluge su omogućene pomoću paketa digitalnih usluga koji je uključen četiri godine. Po isteku ovog perioda, primijenit će se novi uslovi i naknade ako se odlučite za obnovu pretplate.

Je li moguće koristiti Apple CarPlay u Volvo SUV-u?

Da, Apple CarPlay je standardan kod potpuno električnih, plug-in hibridnih i blagih hibridnih Volvo SUV vozila.*

*Apple CarPlay je moguće koristiti samo u kombinaciji s modelom iPhone 5 ili novijim. Apple CarPlay i iPhone su zaštitni znaci kompanije Apple Inc.

Koliko iznosi milja po galonu (MPG) Volvo blagih hibridnih SUV vozila?

Potrošnja goriva vašeg Volvo blagog hibridnog SUV-a zavisi od modela, vašeg stila vožnje te drugih faktora. Saznajte više na stranici sa specifikacijama za Volvo SUV koji vas zanima.

Mogu li postaviti stalak za bicikle na SUV?

Da. Za neke modele je dostupan krovni držač bicikla. Također možete odabrati držač za bicikl postavljen na kuku za vuču. Pogledajte dodatnu opremu koja je dostupna na vašem tržištu .

Šta znači SUV?

SUV je skraćenica za sport utility vehicle (sportsko terensko vozilo).

Koja je razlika između crossover vozila i SUV-a?

Crossover kombinuje karakteristike automobila i SUV-a. Njihova platforma nalik automobilu može učiniti crossover vozila energetski efikasnijim i lakšim za rukovanje od većih SUV vozila. Crossover vozila obično imaju niži razmak od tla. Ovo ih čini prikladnijim za gradsku vožnju i neke zahtjevnije terene.

Srednji i veliki SUV-ovi su općenito viši i uspravniji. Imaju veći razmak od tla, što ih čini svestranijim. U usporedbi s crossover vozilima, oni također mogu prevesti više putnika i tereta.

Koja je razlika između MPV, MUV i SUV vozila?

MPV (višenamjenska vozila) i MUV (monovolumeni) su dizajnirani za prevoz više putnika i tereta od običnih automobila. Glavna razlika je u tome što su MPV vozila obično izgrađena na platformi nalik automobilu i pružaju iskustvo vožnje poput automobila. Monovolumeni su izgrađeni na platformi nalik kamionu, uz upravljanje nalik onom za velika vozila.

SUV-ovi (sportska terenska vozila) mogu biti veći od MPV i MUV vozila te imaju veći razmak od tla. Ovo ih čini prikladnijim za vožnju po raznim terenima. SUV vozila također prevoze više putnika i tereta od običnih automobila, ali obično imaju manju nosivost od MPV i MUV vozila.

Koja je razlika između hatchback automobila i SUV-a?

Glavna razlika između hatchback automobila i SUV-a je veličina i način korištenja. Hatchback automobili su manji i prevoze do pet putnika, što ih čini prikladnim za gradsku vožnju. Imaju zadnja vrata koja se otvaraju prema gore za pristup tovarnom prostoru u obliku kutije.

SUV vozila su veći automobili, dizajnirani za vožnju po širem spektru terena. Obično imaju veći razmak od tla i više prostora za putnike i teret.

Jesu li Volvo SUV vozila automatska ili ručna?

Svi Volvo SUV-ovi su automatski, osim blagog hibrida XC40. Za taj SUV je dostupan ručni mjenjač.

Funkcije možda nisu dostupne na svim tržištima te neće biti standardne na svim tržištima odnosno za sve modele.

Google, Google Play i Google Maps su zaštitni znaci kompanije Google LLC.