Otkrijte asortiman Volvo karavana

Svestranost i prostor u prepoznatljivoj udobnosti Volvo automobila.

Bočni prikaz Volvo karavana u urbanoj sredini

Upoznajte naše karavane

Život u ravnoteži. Stil inspirisan Skandinavijom i korisnost.

Izražajan stil spoljašnjosti

Inspirisane našim skandinavskim naslijeđem dizajna, spoljašnjosti Volvo karavana su tiho izražajne. To je prepoznatljiva kompozicija elegancije, luksuza i praktičnosti.

Prostrane kabine

Kabina s pet sjedišta crpi inspiraciju iz inspirisana je minimalizma skandinavskog doma. To znači prostor za glavu i noge za opuštanje te panoramski stakleni krov koji privlači svjetlost za miran, prozračan osjećaj.

Ergonomska sjedišta

Naša sjedišta pomažu u smanjenju pritiska, pogrbljenosti i napetosti ramena optimizirajući podršku kičme. Presvučena vrhunskim tekstilom, ova ergonomska sjedišta pružaju udobnost u stilu.

Krupni plan muške ruke koja uključuje punjač za automobil u portal za punjenje na Volvo automobilu.

Plug-in hibridni Volvo karavani

Prigrlite električnu vožnju uz rezervni plan u plug-in hibridnom karavanu.

Head-up ekran

Držite svoju brzinu na oku, pratite detaljnu navigaciju i provjerite upozorenja bez skretanja pogleda s ceste uz pomoć head-up ekrana.

Sigurnija vuča

Maksimizirajte potencijal za vuču vašeg karavana uz pomoć prikolice za stabilnost i drugih tehnologija dizajniranih da vam pomognu da sigurno manevrirate.

Napredno pročišćavanje zraka

Smanjite ili eliminirajte 99,9 posto alergena polena i 97 posto virusa u zraku iz kabine uz našu vrhunsku tehnologiju pročišćavanja zraka.

Dizajniran za sigurniju vožnju.

Pogled vozača na head-up ekran koji se pojavljuje na vjetrobranskom staklu njegovog Volvo automobila.

Karavani bi trebali učiniti vožnju i rad jednostavnim. Volvo karavani čini više, uz vrhunske karakteristike, dizajnirane da ulivaju samopouzdanje na putu.

Prostor za lutanje. Karavani dizajnirani za prostor i udobnost.

Prostrani prtljažnici

Veliki prtljažnici u našim karavanima omogućavaju svakome da spakuje ono što im je potrebno – i ono što misle da im je potrebno. Potrebno vam je više prostora? Povećajte kapacitet prostora za prtljagu preklapanjem nekih ili svih stražnjih naslona.

Fleksibilan i lak za utovar

Dno bez rubova i ravan pod čine utovar i istovar svega što prevozite lakšim. Održite stvari urednima pomoću integrisanih držača i skrivenih pretinaca.

Pristup bez napora

Kada su vam ruke pune, otvorite i zatvorite električna vrata prtljažnika pokretom vaše noge. Upravljajte njima sa sjedišta vozača ili pomoću ključa, kada vam je to praktičnije.

Ilustrovana slika pogleda odozgo na vožnju Volvo automobila pored drugih vozila.

Karakteristike sigurnosti karavana

Više od 95 godina smo pioniri u inovacijama u području sigurnosti automobila. Otkrijte karakteristike sigurnosti dostupne u našim srednjim i velikim karavanima.

Muškarac, žena i dijete stoje blizu Volvo karavana, s otvorenim poklopcem prtljažnika te muškarac naslanja ruku na njega.

Porodični karavani

Porodični karavan poput Volvo karavana je investicija u sigurnost i udobnost vaše porodice. Saznajte zašto.

Volvo karavan s krovnom kutijom parkiran na pješčanoj plaži.

Dodatna oprema za karavan

Dodatna oprema poput krovnih kutija, kaveza za pse i nosača za bicikle može poboljšati udobnost, sigurnost i korisnost vašeg Volvo karavana. Pronađite ono što tražite.

Saznajte više o našim karavanima.

Koliko sjedišta ima u Volvo karavanu?

Svi Volvo karavani imaju pet sjedišta.

Jesu li Volvo karavani ručni ili automatski?

Svi Volvo karavani su automatski.

Koliko može vući Volvo karavan?

V90 može vući do 2100 kg, a V90 Cross Country može vući do 2400 kg. V60 i V60 Cross Country mogu vući do 2000 kg.

Koje su Google aplikacije i usluge dostupne u Volvo karavanima?

Uz ugrađen Google, Google Assistant olakšava pozivanje ili slanje poruka prijateljima, postavljanje podsjetnika i promjenu temperature u automobilu. Koristite Google Maps da dobijete informacije koje su Vam potrebne prilikom vožnje, uključujući novosti o saobraćaju uživo, podsjetnike i proaktivna upozorenja. I koristite Google Play za preuzimanje vaše omiljene muzike, podcasta, audio knjiga i još mnogo toga.*

*Google usluge su omogućene pomoću paketa digitalnih usluga koji je uključen četiri godine. Po isteku ovog perioda, primijenit će se novi uslovi i naknade ako se odlučite za obnovu pretplate.

Imaju li Volvo karavani Apple CarPlay?

Da, Apple CarPlay je standardno ugrađen u Volvo karavane.*

* Apple CarPlay se može koristiti samo u kombinaciji s modelom iPhone 5 ili novijim. Apple CarPlay i iPhone su zaštitni znaci kompanije Apple Inc.

Mogu li postaviti stalak za bicikle na Volvo karavan?

Držači za bicikle koji se montiraju na krov i na kuku za vuču su dostupni za Volvo karavane. Pogledajte dodatnu opremu koja je dostupna na vašem tržištu .

Koliko je dug Volvo karavan?

Dužina V90 iznosi do 4945 mm. Dužina V60 iznosi do 4778 mm dužine. V90 Cross Country iznosi do 4959 mm dužine, a V60 Cross Country do 4787 mm dužine.

Šta su karavani?

Karavani su slični hatchback automobilima, osim što su duži i sadrže veće prtljažne prostore. Poklopac prtljažnika je obično vertikalan ili skoro vertikala i sa šarkama se okreće prema gore od krova automobila.

Koja je razlika između limuzina i karavana?

Karavani imaju sličnu karoseriju limuzinama, ali su duži te njihov prtljažni prostor nije odvojen od kabine. Ovo ih čini sličnijim hatchback automobilima, iako karavani obično imaju veće prtljažnike i uspravne poklopce prtljažnika.

Je li karavan veći od limuzine?

U usporedbi s limuzinama, karavani su obično duži i sadrže veće prtljažne prostore. Budući da kabina nije odvojena od prtljažnika, obično mogu nositi duže i glomaznije predmete.

Šta su hatchback automobili?

Hatchback automobili su svestrana putnička vozila s poklopcem prtljažnika koji se okreće prema gore kako bi otkrio tovarni prostor povezan s kabinom. Kao i karavani, većina hatchback automobila ima stražnje naslone koje možete spustiti da povećate kapacitet prostora za prtljagu.

Koja je razlika između hatchback automobila i karavana?

Hatchback automobili su obično kraći od karavana, uz manje prtljažne prostore i putničke kabine. Karavani imaju velik prtljažni prostor koji vam omogućava da nosite veće i glomaznije predmete.

Funkcije možda nisu dostupne na svim tržištima te neće biti standardne na svim tržištima odnosno za sve modele.

Google, Google Play i Google Maps su zaštitni znaci kompanije Google LLC.