Sigurnost

Štiteći ono što je važno

Štiteći ono što je važno

Neke stvari postaju bolje iz dana u dan

Naša je vizija da niko neće izgubiti život ili biti teže povrijeđen u novom automobilu Volvo.

Od 1927. godine, kad su osnivači kompanije Volvo Cars odlučili usredotočiti se na sigurnost kao jednu od temeljnih vrijednosti kompanije, mi održavamo vodeći položaj u tom području. To se nikad neće promijeniti. Ono što će se promijeniti jeste opseg tehnologija koje koristimo za unapređenje iskustva Vaše vožnje i sigurnosti.

INICIJATIVA E.V.A.

Razmjena naših istraživanja kako bi automobili bili sigurniji za svakoga

Sigurnost Vas oslobađa

Naša usredotočenost na zaštitu i brigu o ljudima učinila je Volvo Cars liderom u području sigurnosti i nadahnjujućih inovacija, poput koncepta i uvođenja prvog sigurnosnog pojasa s tri pričvrsne tačke, prvog booster jastuka za djecu te sistemaa zaštite protiv bočnog udara (SIPS) koji su pomogli spasiti nebrojeno života i spriječiti povrede generacijama ljudi diljem svijeta. Te su inovacije rezultat pristupa Volvo Cars pitanju sigurnosti – sistematski pristup, utemeljen na stvarnim situacijama i jedinstven u automobilskoj industriji.

Otkrijte više o našem naslijeđu u sigurnosti
Sigurnosta tehnologija

IntelliSafe je osmišljen kako bi Vam pomogao održavati potpunu kontrolu, što vam osigurava svakodnevnu bezbrižnost i udobnost.

Standardni IntelliSafe

Volvo Cars pruža jedan od najrazvijenijih visokotehnoloških sigurnosnih sistema kao standardnu opremu Vašeg novog vozila Volvo. Svaki novi Volvo obuhvata niz naprednih funkcija podrške vozaču, od automatskog kočenja i podrškee u upravljanju do patentiranog sigurnosnog kaveza.

IntelliSafe Surround

Opcioni paket IntelliSafe Surround uključuje sistem nadzora mrtvog ugla s pomoći u upravljanju, sistem upozorenja od nadolazećeg saobraćaja sa sistemom upozorenja od sudara odzada i kočenjem u stanju mirovanja, pružajući Vam podršku i sve informacije koje trebate znati o vozilima ili predmetima u Vašoj blizini.

Istražite naše ostale inovacije

Inspirirani gotovo stoljećem inovacija koje se mijenjaju svijetom, uvijek smo dizajnirali automobile koji ljude stavljaju na prvo mjesto.