Sigurnost automobila

Volvo Cars je decenijama lider na polju sigurnosti automobila. To se nikada neće promijeniti. Naša je vizija da niko ne bi trebao biti ozbiljno povrijeđen ili ubijen u novom Volvo automobilu.

Izumili smo neke od najvažnijih karakteristika u istoriji sigurnosti automobila. A ima još toga.

Sistemi za pomoć vozaču

Pored karakteristika zaštite putnika kao što su vazdušni jastuci i apsorcijske zone, dodali smo sisteme za pomoć vozaču koji mogu pomoći u izbjegavanju i ublažavanju sudara. Ovi sistemi takođe vas podržavaju u manevrisanju ili parkiranju.

Saznajte više
Izbjegavanje sudara

Inteligentna tehnologija pomoći vozaču može otkriti i pomoći vam da izbjegnete sudar s drugim vozilima, pješacima i biciklistima - u bilo koje doba dana i noći.

Upozorenje o unakrsnom prometu

Pomoć vozaču Cross traffic alert pokriva vam leđa prilikom kretanja s parkirališta, upozorenjima za približavanje vozila i automatskim kočenjem za neposredni sudar.

BLIS

Informativni sistem za mrtve tačke sa asistencijom za upravljanje može ublažiti napetost u prometu uz upozorenja i aktivnu podršku, vodeći vas nazad na pravi put.

Karakteristike sigurnosti automobila.

U slučaju neizbježnog sudara, imamo tehnologiju koja će napraviti stvarnu razliku.

Vazdušni jastuci

Tehnologija zračnih jastuka promijenila se jako puno otkad je predstavljena, a Volvo je jedan od ključnih igrača s inovacijama poput bočnih zračnih jastuka i zavjesa na naduvavanje. Danas se u našim automobilima nalazi niz vazdušnih jastuka dizajniranih da pomognu u zaštiti putnika u slučaju sudara.

Auto sjedišta

Naša auto sjedišta napravljene su kako bi osigurala sigurnost i udobnost. Funkcionalnost koja apsorbira energiju između sjedišta i okvira sjedišta pomaže u smanjenju povrede kičme, a ugrađeni sistem zaštite od udaraca u vratu pomaže u smanjenju rizika od povreda udaraca.

Dječja sigurnost

Sigurnost djece u našim automobilima uvijek je bila vodeći princip u Volvo Carsu. Zbog toga smo ostali u prvom redu u zaštiti djece i istraživanjima od 1960-ih, s inovacijama poput dječje sjedalice okrenute unatrag i dvostupanjskog integriranog jastuka.

Saznajte više o sigurnosti djece

Poboljšanja za sigurnost na putevima

Prebrza kretanja, opijenost i ometanje pažnje su tri prepreke na putu do nula smrtnih slučajeva u našim automobilima. Zbog toga želimo da se ovim ključnim izazovima bavimo novim i postojećim sigurnosnim inovacijama.

Ograničenje brzine

Da bismo poslali snažan signal o opasnostima prebrze vožnje, smanjili smo maksimalnu brzinu svih novih automobila na 180 km / h u 2020. godini. Takođe razmatramo kako bi pametna tehnologija kontrole brzine i geofenciranja u budućnosti mogla automatski ograničiti brzinu u blizini škola i bolnica.

Pilot na autoputu

Uz podršku LiDAR senzora, sljedeća generacija Volvo automobila biće hardverski spremna za autonomnu vožnju. I s vremenom ćemo unaprijeđenjem softvera omogućiti potpunu autonomnu vožnju autoputem.

Kamere za nadzor vozača

Da bismo pomogli u rješavanju pitanja opijenosti i ometanja u prometu, radimo na novim rješenjima u automobilima. Kamere za nadzor vozača, zajedno sa ostalim senzorima, omogućiće automobilu da interveniše kada je vozač u alkoholisanom stanju ili rasejan te rizikuje ozbiljne povrede ili smrt.

Care Key

Nedavno smo predstavili Care Key, čiji cilj je suzbijanje brzine. Pomoću Car Key-a vlasnici automobila Volvo mogu staviti ograničenje brzine na automobil kada ga posuđuju mlađem članu porodice ili manje iskusnom vozaču kao način osiguranja sigurnije vožnje.

Još milion života

Nakon što smo uveli sigurnosni pojas u 3 tačke, suočili smo se sa svijetom kritika. Od tada, on je spasio više od milion života. Sada smo odlučili da spasimo još milion.

Dijelimo naša istraživanja kako bismo automobile učinili sigurnijima za sve

Neki ljudi su manje sigurni na putu od drugih. Zbog toga svoja sigurnosna istraživanja dijelimo u EVA bazi podataka - otvorenoj za preuzimanje. Za sigurnost svih.

Saznajte više

Decenije inovacija

Još od našeg osnivanja 1927. dizajniramo automobile koji ljude stavljaju na prvo mjesto. Otkrijte naše najvažnije sigurnosne inovacije do sada.

Saznajte više

Sigurnosne karakteristike kompanije Volvo Cars dopunjuju prakse sigurne vožnje i nisu namijenjene omogućavanju ili poticanju rastresene, agresivne ili na drugi način nesigurne ili ilegalne vožnje. Na kraju, vozač je u svakom trenutku odgovoran za sigurnu vožnju.