Betjene soltag*

Ved betjening af soltaget med knappen i loftet åbnes soltaget først vandret til komfortstilling.

I ventilationsstilling løftes soltagets bagkant.

Advarsel

Børn, andre passagerer eller genstande kan komme i klemme i soltagets bevægelige dele.

• Betjen altid soltaget under opsyn.
  • Lad ikke børn lege med betjeningsknappen.
  • Husk altid at afbryde strømmen til soltaget ved at stille bilens elektriske system i tændingsposition 0, og tag derefter fjernbetjeningen med, når bilen forlades.

Vigtigt

Åbn ikke soltaget, når der er monteret tagbagagebærer.
P5-1617-Panorama roof - switch
  1. P5-Icon red arrow 1Åbning, manuel
  2. P5-Icon red arrow 2Åbning, automatisk
  3. P5-Icon red arrow 3Lukning, manuel
  4. P5-Icon red arrow 4Lukning, automatisk

For at soltaget kan bevæges, skal bilens elsystem være i laveste tændingsposition, I.

Manuel betjening

Åbn soltaget - tryk knappen bagud til positionen for manuel åbning. Soltaget når først komfortstillingen1. For at åbne til maksimal åbningsstilling skal knappen trykkes bagud for anden gang.

Luk soltaget ved at gentage den foregående procedure i modsat rækkefølge - tryk i stedet knappen fremad/nedad til positionen for manuel lukning.

Soltagets bevægelse standser, hvis knappen slippes, eller når det når komfort-, maksimal åbnings- eller lukningsposition.

Automatisk betjening

Åbn soltaget - tryk knappen bagud til positionen for automatisk åbning, og slip den. Soltaget når først komfortstillingen1. For at åbne til maksimal åbningsstilling skal knappen for anden gang trykkes bagud til positionen for automatisk åbning og slippes.

Luk soltaget ved at gentage den foregående procedure i modsat rækkefølge - tryk i stedet knappen fremad/nedad til positionen for automatisk lukning.

Soltagets bevægelse standser, når det når komfort-, maksimal åbnings- eller lukningsposition. Bevægelsen standser også, hvis knappen bruges igen under den igangværende bevægelse.

Soltagets bevægelse standser ikke, når det når komfortstillingen ved lukning fra maksimal åbningsstilling.

Ventilationsstilling

P5-1507-Tilt opening/closing roof
Ventilationsstilling, vertikalt bagtil.
  1. P5-Icon red arrow 1Åbn ved at trykke knappen opad.
  2. P5-Icon red arrow 2Luk ved at trykke knappen fremad/nedad.

Når der vælges ventilationsstilling, løftes soltagets bagkant.

Lukning med fjernbetjening, centrallåsknap eller dørhåndtag

fjernbetjening

Foretag et langt tryk på fjernbetjeningens låseknap P5-1507 Remote key icon for lock/global close, indtil soltaget begynder at bevæge sig mod lukket stilling. Slip derefter låseknappen.

Bevægelsen standser, hvis fjernbetjeningens låseknap trykkes ind igen, eller når soltaget har nået lukket stilling.

Centrallåsknap

16w17 - P5 - Central locking front door
Centrallåsknap.
Når bilens elsystem sættes i laveste tændingsposition I, kan centrallåsknappen i førerdøren eller passagerdøren* benyttes til at lukke soltaget.
Foretag et langt tryk på centrallåsknappen P5-1507 Central locking icon - lock, indtil soltaget begynder at bevæge sig mod lukket stilling. Slip derefter knappen.

Bevægelsen standser, hvis centrallåsknappen trykkes ind igen, eller når soltaget har nået lukket stilling.

Dørhåndtag

Biler, der er udstyret med nøglefri låsning/oplåsning*, har en berøringsfølsom fordybning på dørenes udvendige håndtag.

Læg fingeren mod den berøringsfølsomme fordybning på ydersiden af en af dørhåndtagenes ydersider, indtil soltaget begynder at bevæge sig mod lukket stilling. Slip derefter dørhåndtagets fordybning.

Bevægelsen standser, hvis fingeren lægges mod dørhåndtagets fordybning igen, eller når soltaget har nået lukket stilling

Advarsel

Hvis soltaget lukkes med fjernbetjeningen, centrallåsknappen eller dørhåndtaget, skal du kontrollere, at ingen personer kommer i klemme.

Vigtigt

Kontroller efter lukning af soltaget, at det er forsvarligt lukket.

Solskærm

Til soltaget hører en indvendig, manuelt forskydelig solskærm. Når soltaget åbnes, føres solskærmen automatisk bagud. Solskærmen lukkes ved at tage fat i håndtaget og skyde solskærmen frem.

Klemmebeskyttelse

Soltaget har en klemmesikring, der træder i funktion, hvis soltaget under lukning blokeres af en genstand. I tilfælde af blokering standser soltaget og åbnes derefter automatisk til ca. 50 mm fra den blokerede stilling (eller til fuld ventilationsstilling). Klemmesikringen fungerer også ved åbning af soltaget.

Hvis klemmesikringen er udløst, er det alligevel muligt at bevæge soltaget endnu en gang i samme retning uden klemmesikring, hvis det gøres inden 10 sekunder efter, at klemmesikringen er udløst. Det er altså muligt at forcere klemmesikringen, når lukning er blevet afbrudt, f.eks. ved isdannelse omkring soltaget, ved kontinuerligt at trykke knappen fremad/nedad, indtil soltaget er lukket.

1. * Ekstraudstyr/tilbehør.
  2. 1 Komfortstilling er en åben stilling for soltaget, hvor vindstøj og resonanslyd under kørsel er på et behageligt lavt niveau.