Køretilstande*

Valget af køretilstand påvirker bilens køreegenskaber for at forbedre køreoplevelsen og lette ved kørsel i særlige situationer.

Med køretilstandene kan du hurtigt få adgang til bilens mange funktioner og indstillinger ved forskellige kørselsbehov. Følgende systemer tilpasses for at opnå de bedst mulige køreegenskaber i den respektive køretilstand:

• Styring
  • Motor/gearkasse/firehjulstræk
  • Bremser
  • Støddæmpning
  • Førerdisplay
  • Start/Stop-funktion
  • Klimaindstillinger

Vælg den køretilstand, der passer bedst til de aktuelle kørselsforhold. Vær opmærksom på, at alle køretilstande ikke er tilgængelige i alle situationer.

Køretilstande der kan vælges

Comfort

• Dette er bilens normale tilstand.

Når bilen starter, er den i Comfort-tilstand, og start/stop-funktionen er aktiveret. Indstillingerne gør, at bilen føles behagelig, styringen er let, støddæmpningen er blød og karosseriets bevægelser er smidige.

Denne køretilstand er certificeringstilstanden for CO2-udslip.

Eco

• Tilpas bilen til en mere energieffektiv og miljøvenlig kørsel med Eco-tilstanden.

Køretilstanden bevirker f.eks., at Start/Stop-funktionen er aktiveret, at støddæmpningen er blød, og at effekten af visse klimaindstillinger er reduceret.

Ved kørsel i Eco-tilstand viser førerdisplayet en ECO-måler, som i realtid viser, hvor økonomisk kørslen er.

Off Road

• Maksimering af bilens trækkraft ved kørsel i vanskeligt terræn og på dårlige veje.

Styringen er let, firehjulstrækket og lavhastighedsfunktionen med nedkørselssystem (HDC1) er aktiveret. Start/stop-funktionen er deaktiveret.

Køretilstanden kan kun aktiveres ved lave hastigheder, og speedometeret viser området for hastighedsgrænsen. Hvis denne hastighed overskrides, afbrydes Off Road-tilstanden, og en anden køretilstand aktiveres.

I Off Road-tilstand har førerdisplayet et kompas mellem speedometret og omdrejningstælleren.

Note

Køretilstanden er ikke beregnet til brug på offentlig vej.

Dynamic

• Dynamic-tilstanden bevirker, at bilen får mere sporty egenskaber og en hurtigere reaktion ved gasgivning.

Gearskift foregår hurtigere og mere distinkt, ligesom gearkassen prioriterer gear med større trækkraft.

Styreresponsen er hurtigere, og dæmpningen er hårdere2, hvilket bevirker, at karosseriet følger kørebanen for at mindske krængning i sving.

Start/stop-funktionen er deaktiveret.

Individual

• Tilpas en køretilstand, der passer til individuelle præferencer.

Vælg en køretilstand at udgå fra, og juster derefter indstillingerne efter de ønskede køreegenskaber. Disse indstillinger gemmes i den aktive førerprofil og er tilgængelige, hver gang bilen er oplåst med samme fjernnøgle.

Individuel køretilstand er kun tilgængelig, hvis den først er aktiveret på midterdisplayet.

P5-1507-Individual drive mode settings view
Indstillingsvisning3 for Individuel køretilstand.
Tryk på Indstillinger i topvisningen.
Tryk på My CarIndividuel køremodus, og marker Individuel køremodus.

Ved Forudindstillinger vælg en køretilstand at udgå fra: Eco, Komfort eller Dynamisk.

Mulige justeringer gælder indstillinger for:

• Førerdisplay
  • Modstand i rattet
  • Specifikationer for drivline
  • Bremseegenskaber
  • Affjedringsregulering
  • ECO aircondition
  • Start/Stop.
  1. * Ekstraudstyr/tilbehør.
  2. 1 Hill Descent Control
  3. 2 Gælder med Four-C.
  4. 3 Skematisk illustration - detaljerne kan variere, alt efter bilmodellen.