Opdatere kort via computer og USB

Det er muligt at downloade nye kort fra en internetforbundet computer til en USB-hukommelse og derefter overføre kortene fra USB-hukommelsen til bilens navigationssystem*.

Forberedelser

P5-1507-Navigation, MapCare Princip USB
Opdatering via computer og USB-hukommelse

USB-hukommelse

Der kræves følgende, for at en USB-hukommelse kan håndtere en opdatering:

ParameterKrav
USB-standard:Mindst 2.0
Filsystem:FAT32, exFAT eller NFTS
Kapacitet:

Op til 128 GB

Det er markedsafhængigt. Detaljeret information findes angivet ved det respektive markeds kort under supportinformationer på volvocars.com.

Notere aktuel kortversion

P5-1617-Icon-App screen-Over the air
Tryk på Downloadcenter i appvisningen.
Tryk på Kort
Tilgængelige kortregioner vises.
P5-1717-Navigation, down arrow symbol
Tryk på pilen for at udvide den valgte region.
Der vises detaljerede kortoplysninger.
Notér kortoplysningerne under kortbilledet.

Hentning af kortdata fra internettet til USB-hukommelse

Hav en USB-hukommelse og noteret kortinformation ved hånden.
Gå til Volvo Cars supportside (volvocars.com/support) på en pc med internetforbindelse og vælg derpå at downloade kort under Hentninger.
Vælg den korttype, der skal opdateres.
Tryk på regionen, der skal opdateres.
Et kortbillede med information om de seneste kortdata for regionen vises.
Kontrollér, at kortversionen er nyere end den i bilen.
Alt efter hvilket system du har, vælg link til at hente til enten Windows eller Mac.
Vælg "Kør" for at installere hentningsprogrammet.
Klik på "Ny hentning" for at hente kortene til et USB-stik eller til computerens harddisk.
Du kan sikre dig, at hentningen/kopieringen til USB-hukommelsen er foregået korrekt, inden kortet installeres i bilen, ved at gentage trin 1-2 og derefter trykke på "Kontroller hentning" i hentningsprogrammet.

Tiden det tager at downloade varierer alt efter kortdataenes størrelse og opkoblingens båndbredde. Du kan kontrollere, at downloadet til USB-hukommelsen er sket korrekt, før kortet installeres i bilen, ved at vælge at kontrollere download i downloadprogrammet.

Det er ikke hensigtsmæssigt at bruge mobilopkobling via mobile enheder ved download, eller under omstændigheder hvor det abonnement, der bruges, kan have en månedsbegrænsning på datamængden.

Overførsel af kortdata fra USB til bilen

Overførslen fra USB-hukommelsen til bilen tager forskellig tid, alt efter kortdataenes omfang. Opdateringen kan udføres under kørsel. Ved opdatering af en kortregion kan navigationssystemet anvendes, men ved opdatering af et helt kortmarked, fx EU, kan navigationssystemet ikke anvendes under opdateringen. Hvis indlæsningen ikke er færdig, når bilen slukkes, fortsætter opdateringen, næste gang den kører. Det kræves ikke, at opdateringen sker under kørsel, men tændingen skal være slået til. Hvis bilen ikke kører under opdateringen, anbefales batteristøtte.

Opdatere

Aktivere navigationssystemet
Tilslut USB-hukommelsen til bilens USB-kontakt. Hvis der er to USB-indgange, må den anden ikke anvendes samtidigt.
Navigationssystemet registrerer automatisk, at en opdatering er tilgængelig, hvorefter skærmen under opdatering af hele kortdatabasen viser, hvor meget af processen der er gennemført, udtrykt i %.

Ved opdatering af en enkelt region starter opdateringen med det samme.

For at starte opdatering af hele kortdatabasen skal brugeren trykke på Bekræft, henholdsvis på Annuller for at afbryde installeringen.

Tryk på Bekræft. Opdatering af hele kortdatabasen begynder, og information om, hvordan processen skrider frem, vises på midterdisplayet.
Midterdisplayet viser, når overførslen er udført. Tag derefter USB-hukommelsen ud.
Start infotainment-systemet igen.
Kontrollér, at de rigtige kortdata er blevet overført til bilen, ved at gentage de trin, der er beskrevet ovenfor under "Notere aktuel kortversion".

Note

For at installationen skal starte, skal følgende kriterier være opfyldt:

• Det valgte område skal være med på systemets kort. Det er f.eks. kun muligt at hente området Skandinavien, hvis systemet allerede har et kort over Europa. Hvis et helt nyt kort bliver downloadet, bliver det tidligere kort overskrevet.
  • Versionen for det valgte område er nyere end den, der findes i bilen.
  • Det valgte område er kompatibelt med bilens software. Hvis opdateringen ikke er kompatibel, skal der hentes ny software.
  • Det valgte område er kompatibelt med eksisterende kort. Hvis området ikke er kompatibelt, skal kortet udskiftes.

Afbrydelse

Ved afbrydelse under opdatering vises altid en forklarende tekstmeddelelse på midterdisplayet.

Hvad sker der, hvis...Svar
infotainmentsystemet slukkes under en igangværende opdatering?Processen holder pause og fortsætter automatisk dér, hvor den blev afbrudt, når systemet aktiveres igen, f.eks. ved motorstart.
USB-hukommelsen trækkes ud, før opdateringen er klar?Processen sættes på pause og genoptages automatisk, hvor den blev afbrudt, når USB-hukommelsen forbindes til bilen igen.

For yderligere information, søg supportinformation på volvocars.com eller kontakt en Volvo-forhandler.