Betjene midterdisplayet

Mange af bilens funktioner styres og reguleres fra midterdisplayet. Midterdisplayet er en touchskærm, der reagerer ved berøring.

Bruge touchskærm-funktionen på midterdisplayet

Skærmen reagerer forskelligt, afhængigt af om man trykker, trækker eller stryger over den. Det er muligt at f.eks. bladre mellem forskellige visninger, markere objekter, rulle i en liste og flytte apps ved at berøre skærmen på forskellige måder.

En infrarød film gør, at skærmen registrerer en finger, der befinder sig lige foran skærmen. Denne teknologi gør det muligt at bruge skærmen, selv med handsker på.

To personer kan interagere med skærmen på én gang, f.eks. for at justere klimaet for fører- henholdsvis passagersiden.

Vigtigt

Brug ikke skarpe genstande mod skærmen, da den kan blive ridset.

I tabellen nedenfor er de forskellige fremgangsmåder til betjening af skærmen vist:

FremgangsmåderUdførelseResultat
P5-1507-Gestures-Tap
Tryk én gang.Markerer et objekt, bekræfter et valg eller aktiverer en funktion.
Tryk to gange hurtigt.Zoomer ind på et digitalt objekt, f.eks. et kort*.
Tryk og hold.Griber fat i et objekt. Kan bruges til at flytte apps eller kortpunkter på kortet*. Tryk og hold fingeren mod skærmen, og træk samtidig objektet til den ønskede placering.
P5-1507-Gestures-Tap with two fingers
Tryk en gang med to fingre.Zoomer ud fra et digitalt objekt, f.eks. et kort*.
P5-1507-Gestures-Drag
TrækSkifter mellem forskellige visninger, ruller i en liste, tekst eller visning. Hold og træk for at flytte apps eller kortpunkter på kortet*. Træk vandret eller lodret hen over skærmen.
P5-1507-Gestures-Flick
Stryg/træk hurtigtSkifter mellem forskellige visninger, ruller i en liste, tekst eller visning. Træk vandret eller lodret hen over skærmen.
P5-1507-Gestures-Spread
SpredZoomer ind.
P5-1507-Gestures-Pinch
KnibZoomer ud.

Slukke for skærmen og aktivere den igen

P5-S90-V90-16w17-Touch screen-button
Knappen Hjem for midterdisplayet.

Konsekvensen, når midterdisplayet slukkes, bliver, at skærmen dæmpes for ikke at forstyrre under kørsel. Klimalinjen er stadig synlig, apps og andre funktioner, der er forbundet til skærmen, kører stadig.

Tryk på den fysiske knap Hjem under skærmen, og hold den inde.
Skærmen slukkes, bortset fra klimalinjen der stadig vises. Alle funktioner kører stadig, f.eks. klima, lyd, vejvisning* og apps. I denne tilstand er det tilrådeligt at rengøre skærmen med den medfølgende rengøringsklud, se afsnittet "Rengøre midterdisplay".
Genaktiver skærmen. Tryk kortvarigt på knappen Hjem.
Den samme visning, der blev vist, før skærmen blev slukket, vises igen.

Note

Skærmen kan ikke slukkes, når en anmodning om at udføre en handling vises på skærmen.

Note

Midterdisplayet slukker automatisk, når motoren er slukket, og førerdøren åbnes.

Vende tilbage til visningen Hjem fra en anden visning

Tryk kortvarigt på knappen Hjem.
Seneste tilstand for visningen Hjem vises.
Tryk kortvarigt igen.
Alle visningen Hjems delvisninger sættes i standardtilstand.

Note

I visningen Hjems standardindstilling: Tryk kortvarigt på knappen Hjem. En animation, der beskriver adgang til de forskellige visninger, vises på skærmen.

Flytte apps og knapper for bilfunktioner

Apps og knapper til bilfunktioner i app- henholdsvis funktionsvisningen kan flyttes og organiseres som ønsket.

Tryk på en app/knap og hold.
Appen/knappen ændrer størrelse og bliver lidt gennemsigtig. Så er det muligt at flytte den.
Træk appen/knappen til en ledig plads i visningen.

Det maksimale antal rækker, der kan benyttes til at placere apps/knapper, er 48. For at flytte en app/knap uden for den synlige visning skal den trækkes til bunden af visningen. Der tilføjes nye rækker, hvor appen/knappen kan placeres.

En app/knap kan altså være placeret længere nede og vil så ikke være synlig i normal tilstand for visningen.

Stryg hen over skærmen for at rulle opad/nedad i visningen.

Note

Skjul de apps, der sjældent eller aldrig bruges, ved at placere dem langt nede, uden for den synlige visning. På den måde bliver det nemmere at finde de apps, der bruges oftere.

Rulle i liste, artikel eller visning

Når en rullebjælke er synlig på skærmen, er det muligt at rulle op eller ned i visningen. Stryg nedad/opad et vilkårligt sted i visningen.

P5-1546 - Scroll indicator in centerdisplay
Rullebjælken vises på midterdisplayet, når det er muligt at rulle i visningen.

Bruge knapper på midterdisplayet

P5-1507–Climate–Temperature regulation
Temperaturknapper.

Til mange af bilens funktioner anvendes knapper. Reguler f.eks. temperaturen ved enten at:

• trække knappen til den ønskede temperatur,
  • trykke på +/ for at hæve/sænke temperaturen gradvist, eller
  • trykke på den ønskede temperatur på knappen.