Stemmestyring med Google Assistent

Google Assistent, som er indbygget i bilen, gør det muligt ved hjælp af stemmen at styre en række funktioner, fx klimaanlæg, Google Maps til navigation, FM-radio* og telefon.

Hvad er Google Assistent?

Google er en digital assistent, som gør det muligt med stemmen at styre forskellige funktioner i bilen samt få hjælp med andre ting såsom at søge efter oplysninger, vejrudsigter, håndtere ens Google-kalender osv.

Assistenten forstår naturlig tale, dvs. der kræves ingen kendskab til specifikke kommandoer for at få systemet til at udføre forskellige ting. Man kan i stedet tale frit med systemet, som derefter svarer på det, man har bedt om, eller fortæller, om det ikke forstod det, der blev afbrud.

P6-2037-XC40BEV-Speech overview - Google
Stemmestyringssystemets mikrofon

Hvilke områder kan styres via Google?

Udover at bede assistenten om oplysninger, som søges på Google, søge efter vejrudsigter eller håndtere ens Google-kalender1, kan en række funktioner i bilen styres ved hjælp af stemmen. Disse omfatter:

• medier
  • FM-radio*
  • telefon og sms2
  • navigation via Google Maps
  • klima

Note

En dårlig forbindelse kan påvirke funktionerne negativt.

Advarsel

Føreren er altid i sidste ende ansvarlig for, at køretøjet føres på en sikker måde, og at alle gældende færdselsregler følges.
  1. * Ekstraudstyr/tilbehør.
  2. 1 Kræver internetforbindelse.
  3. 2 Diktat af sms fungerer kun for telefoner med Android alternativt iOS 13 eller senere.