Skifte med ratpadler*

Ratpadlerne er et supplement til gearvælgeren, der gør det muligt at skifte manuelt uden at slippe hænderne fra rattet.
P5-1507-gear shift paddels
  1. P5-Icon red circle 1"-": Vælger det næste lavere gear.
  2. P5-Icon red circle 2"+": Vælger det næste højere gear.

Aktivere ratpadler

For at kunne skifte med ratpadlerne skal de først aktiveres:

Træk en af padlerne mod rattet.
Et tal på førerdisplayet angiver det aktuelle gear.
P5P6-1917-Hybrids-Gear shift paddles, information in driver display
Førerdisplay ved skift med ratpadler.
P5P6-1917-Hybrids-Manual gear in driver display
Førerdisplay ved skift med ratpadler i manuel gearposition.

Skift

For at skifte et trin:

Træk en af padlerne bagud – mod rattet – og slip.

Et skift sker ved hvert træk i padlen, forudsat at motorens omdrejningstal ikke kommer uden for det tilladte område. Efter hvert skift ændrer førerdisplayet tal for at vise det aktuelle gear.

Slå funktionen fra

Slå funktionen manuelt fra i gearposition D og B

Slå ratpadlerne fra ved at trække højre padle (+) mod rattet og holde den, indtil tallet for det aktuelle gear på førerdisplayet slukkes.
Gearkassen skifter til position D henholdsvis B, alt efter hvilken position der var valgt, inden padlerne blev aktiveret.

Slå fra automatisk

I gearposition D slås ratpadlerne fra efter kort tid, hvis de ikke bruges. Dette angives ved, at tallet for det aktuelle gear slukker.

I gearposition B slås der ikke fra automatisk.