Gearpositioner for automatisk gearkasse

Med automatgearkasse vælger systemet gear, så kørslen bliver optimal. Gearkassen har også en manuel gearposition.
P5-1507-gear shifter with gear shift modes

På førerdisplayet vises, hvilket gear der er valgt:

P, R, N, D eller M.

Ved manuelt skifte vises også, hvilket gear der anvendes.

Gearpositioner

Parkeringsposition – P

I P-stilling er gearkassen mekanisk spærret.

Vælg position P, når bilen er parkeret, eller når motoren skal startes. Bilen skal holde stille, når parkeringspositionen vælges.

For at vælge en anden gearposition, når parkeringspositionen er valgt, skal bremsepedalen være trådt ned og tændingspositionen være II.

Ved parkering - aktivér først parkeringsbremsen, og vælg derefter parkeringsposition.

Advarsel

Brug altid parkeringsbremsen ved parkering på et skrånende underlag. Et valgt gear eller P i automatgearkassen er ikke tilstrækkeligt til at holde bilen stille i alle situationer.

Note

Gearvælgeren skal stå i P-position, for at det skal være muligt at låse bilen og aktivere dens alarmer.

Bakgear – R

Vælg position R for at bakke. Bilen skal holde stille, når bakgear vælges.

Neutral position – N

Der er ikke valgt noget gear, og motoren kan startes. Træk parkeringsbremsen, hvis bilen holder stille med gearvælgeren i N-position.

For at kunne skifte fra neutral position til en anden gearposition skal bremsepedalen være trådt ned og tændingspositionen være II.

Køretilstand – D

D er normal kørselsposition. Op- og nedgearing sker automatisk, alt efter gasgivning og hastighed.

Bilen skal holde stille, når der skiftes fra R til position D.

Manuel gearposition – M

P5-1507-XC90- manual gear ind driver display

Manuel gearposition kan vælges når som helst under kørsel. Bilen motorbremser, når speederen slippes.

Vælg manuel gearposition ved at flytte gearvælgeren til siden fra position D til endepositionen ved "±". Førerdisplayet viser hvilket gear, der anvendes.

• Tryk gearvælgeren fremad mod "+" (plus) for at skifte et trin op, og slip den.
  • Tryk gearvælgeren bagud mod "" (minus) for at skifte et trin ned, og slip den.
  • Tryk gearvælgeren til siden til endepositionen ved D for at gå tilbage til D-positionen.

For at undgå ryk og motorstop skifter gearkassen automatisk ned, hvis farten sættes mere ned, end hvad der er passende for det valgte gear.