Softwareopdateringer

Bilens software opdateres via forbindelse til mobilnettet, hvilket kaldes OTA (over-the-air). Når en ny softwareopdatering er tilgængelig, vises det i notifikationsvisningen. Efter at den er hentet, kan det vælges, hvornår den skal installeres. Opdatér bilens software så snart som muligt, når en opdatering er tilgængelig.

Hentning

Note

Det program, som hentes i planlagte softwarefrigivelser, påvirker ikke certificering, sikkerhed, udledning elle overholdelse af lovkrav.

Hentningen sker i baggrunden via mobilnettet1. Afhængigt af opdateringens størrelse og forbindelseshastigheden kan det tage flere timer.

For at kunne hente opdateringer skal:
  • bilen have internetforbindelse2.
  • anvendelse af forbundne tjenester være godkendt.

Note

Afhængigt af softwareversion kan download ske automatisk, eller startes via en meddelelse om en tilgængelig softwareopdatering.

Installér opdatering

Note

Brug ikke diagnoseudtaget, når der installeres en softwareopdatering, da det kan påvirke installationsprocessen samt bilens systemer.

Når en softwareopdatering er hentet og er klar til at installere, vises det i notifikationsvisningen og med en meddelelse, når bilen startes. Du kan vælge at installere opdateringen med det samme eller blive påmindet igen på et senere tidspunkt.

Det er muligt at nå opdateringsvisningen via iCup-2037-Settings symbol, System, Systemoplysninger, Softwareopdatering. Der kan du også se, hvilket versionsnummer, der aktuelt findes i bilen.

Note

Installation af softwareopdateringen kan tage op til 90 minutter. I den tid er bilen låst, og dens funktioner er ikke tilgængelige. Hav dette i tankerne, når du vælger tidspunkt for opdateringen.
Ved installation:
Når en opdatering er klar til installation, vises det i notifikationsvisningen. Åbn notifikationen, og følg instruktionerne på midterdisplayet.
Efterlad bilen, luk alle døre, og lås bilen.
Installationen startes. Bilen skal låses inden for nogle minutter, ellers afbrydes installationen.
Vent, indtil installationen er klar.
Installationen kan tage op til 90 minutter. Når installationen er klar, kan bilen anvendes på normal vis.

Note

• Undgå om muligt at betjene bilen og dens funktioner under installationen.
  • Hvis du har brug for at komme ind i bilen under igangværende installation, skal nøglebladet anvendes.
  • Bilens tyverialarm deaktiveres under den igangværende installation for at undgå falsk alarm.

Læs altid, hvad opdateringen indeholder, så du ved, hvordan bilen og dens funktioner påvirkes.

Hvis installationen mislykkes, nulstilles bilens system til den senest installerede version.

Note

Det er vigtigt at installere softwareopdateringer så snart som muligt for at undgå risici, som kan være forbundet med ældre software. Ved problemer med opdateringen – kontakt din Volvo-forhandler.

Oplysninger om indhold

Få flere oplysninger om indholdet af softwareopdateringen ved at trykke på informationssymbolet på midterdisplayet.

Note

Funktionaliteten efter opdatering kan variere afhængigt af marked, model, modelår og tilvalg.
  1. 1 Gælder for biler med software 2.9 eller senere. For biler med ældre software kan hentning kun ske, når bilen køres. Det kan derfor tage flere kørsler, før softwaren kan downloades.
  2. 2 Ved anvendelse af internettet overføres data (datatrafik), hvilket kan medføre omkostninger. Volvo står for datatrafikken til systemopdateringer, hvis der ikke er isat et eget SIM-kort.