Udskiftning af batteri i nøgle

Batteriet i nøglen kan udskiftes, når det er afladet. Batteriets levetid afhænger af, hvor meget nøglen anvendes. Den knapløse nøgles (Key Tag)* batteri kan ikke udskiftes.

Note

Alle batterier har en begrænset levetid og skal udskiftes med tiden (gælder ikke for Key Tag). Batteriets levetid varierer afhængigt af, hvor ofte køretøjet/fjernbetjeningen bruges.
P6-20w37-DIM-KeyNotFound

Når informationssymbolet tændes og meddelelsen Bilnøglebatteriet er næsten fladt. Læs om udskiftning i instruktionsvejledningen. vises på førerdisplayet, skal nøglens batteri udskiftes.

Et andet tegn på, at batteriniveauet er lavt, er forringet rækkevidde af nøglen.

Batteriet i den knapløse nøgle (Key Tag)* kan ikke skiftes. Når batteriet er opbrugt, kan der bestilles en knapløs nøgle på et autoriseret Volvo-værksted.

Vigtigt

Aflever en brugt Key Tag til et autoriseret Volvo-værksted, hvor den kan slettes fra bilens system. Når batteriet er brugt op, kan nøglen stadig bruges til at starte bilen via backup-start.

Åbne nøglen og skifte dens batteri

Vigtigt

Undgå at berøre nye batteriers kontaktflader med fingrene. Det forringer batteriets funktion.

Hold nøglen, så dens forside med Volvo-logoet vender opad, og nøgleringsfæstet vender mod dig.

Til venstre for nøgleringsfæstet findes en spærre. Hvis den er på den forkerte side, er for- og bagsiden blandet sammen ved et tidligere batteriskift.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 1
Skyd spærren ved nøgleringsfæstet til siden og skyd forsidens dæksel væk fra fæstet.

Dækslet løsnes og kan løftes af.

Under dækslet findes en yderligere lås for at løsne bagsiden.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 2
Skub låsen, som sidder bag frontdækslet til siden og skyd bagsidens dæksel væk fra nøgleringsfæstet.

Dækslet løsnes og kan løftes af.

Under dækslet findes batteridækslet.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 3

Drej batteridækslet mod uret til positionen OPEN. Anvend fx en skruetrækker eller en mønt.

Løft batteridækslet væk. Hvis det er svært at få fri, kan det bøjes forsigtigt opad med et tyndt værktøj

16w17 - SPA - Change battery in remote key - remove battery
Batteriets (+) -side ligger opad. Frigør batteriet ved at trykke på kanten af det og derefter løfte det ud.
16w17 - SPA - Key insert new battery

Indsæt et nyt batteri med (+) siden opad. Undgå at berøre nøglens batterikontakter med fingrene.

Placer batteriets kan under de to fjerneste plastspærrer.

Tryk derefter batteriet ned, så det holdes på plads af den øverste plastspærre.

Note

Brug batterier med betegnelsen CR2032, 3 V.

Note

Volvo anbefaler, at erstatningsbatterier til nøglen opfylder UN Manual of Test and Criteria, Part III, sub-section 38.3. Medfølgende batterier eller batterier, som udskiftes af et autoriseret Volvo-værksted opfylder samme kriterium.
16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 6
Sæt batteridækslet tilbage og drej med uret til position CLOSE.
16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 7
Saml bagdækslet i omvendt rækkefølge af hvordan det blev løsnet. Bagsidens har ikke noget logo. Tryk dækslet fast, så der høres en kliklyd, og skyd det derefter de sidste millimeter til dets oprindelige placering.

Et yderligere klik angiver, at dækslet sidder fast i den korrekte position.

Der må ikke være nogen sprækker.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 8
Vend nøglen og sæt frontdækslet på igen på samme måde som bagsidens.

Advarsel

Kontrollér, at batteriet er placeret rigtigt med korrekt polaritet. Hvis nøglen ikke skal anvendes i længere tid, tag batteriet ud for at undgå batterilækage og skader. Batterier, der er blevet beskadiget eller lækker, kan forårsage ætsende skader ved kontakt med hud. Der skal derfor benyttes beskyttelseshandsker ved håndtering af beskadigede batterier.

• Batterier opbevares utilgængelige for børn.
  • Lad ikke batterier blive liggende, da de kan sluges af børn eller kæledyr.
  • Batterier må ikke: skilles ad, kortsluttes eller kastes i åben ild.
  • Undlad at oplade ikke-opladelige batterier. De kan eksplodere.
  • Kontroller regelmæssigt produkter med batterier for tegn på skader.

Hvis noget tyder på, at nøglen eller dens batteri er blevet beskadiget eller er begyndt at lække, bør nøglen ikke anvendes. Defekte produkter opbevares utilgængelige for børn.

Vigtigt

Brugte batterier skal genvindes på en miljøtilpasset måde.