Skifte med automatisk gearkasse

Skift gearposition ved at trykke den tilbagefjedrende gearvælger fremad eller bagud, alternativt til siden ved manuelt gearskifte.

Gearskift

P5-1917-Hybrids-gear shift pattern
Oversigt over gearstang og gearpositioner.

Gearpositioner

Parkering - P

P5-1917-Hybrids-Ger shifter P
Oversigt over gearstang og position P.

Parkering aktiveres med P-knappen, der er placeret ved siden af gearvælgeren.

I position P er gearkassen mekanisk spærret.

Vælg position P, når bilen er parkeret, eller når motoren skal startes. Bilen skal holde stille, når P-position vælges.

For at vælge en anden gearposition, når stillingen P er valgt, skal bremsepedalen være trådt ned, og tændingspositionen skal være II.

Ved parkering – aktivér først parkeringsbremsen, og vælg derefter position P.

Advarsel

Brug altid parkeringsbremsen ved parkering på et skrånende underlag. Et valgt gear eller P i automatgearkassen er ikke tilstrækkeligt til at holde bilen stille i alle situationer.

Note

For at kunne låse og alarmere bilen skal gearstangen stå i P.

Hjælpefunktioner

Systemet vil automatisk skifte til P-position.

• hvis bilen slukkes i position D, eller R når bilen holder stille.
  • hvis bilen er i gang i lav fart, samtidigt med at føreren løsner sikkerhedsselen og åbner fordøren, uden at en pedal er trådt ned.

Parkering af bilen uden sele og med åben dør - annullér P-positionen ved at vælge R eller D igen.

Slukkes bilen i position N, er der ingen automatisk overgang til position P. Dette gør det muligt at vaske bilen i en automatisk vaskehal.

Bak – R

Vælg position R for at bakke. Bilen skal holde stille, når R-position vælges.

Frigear – N

Vælg position N, når bilen skal startes. Træk parkeringsbremsen, hvis bilen holder stille med gearvælgeren i N.

For at kunne skifte fra position N til en anden gearposition skal bremsepedalen være trådt ned og tændingsstillingen være II.

Køretilstand – D

D er normal kørselsposition. Op- og nedgearing sker automatisk, alt efter gasgivning og hastighed.

Bilen skal holde stille, når der skiftes fra R til position D.

Bremse – B

P6-1846-XC40H-Gear shift mode B in driver display
Oversigt over bremseposition på førerdisplay.

Med position B er det muligt at skifte manuelt. Bilen elmotorbremser, når speederen slippes, samtidig med at hybridbatteriet oplades.

Position B vælges ved at føre gearvælgeren bagud fra position D.

• Tryk gearvælgeren til højre mod "+" (plus) for at skifte et trin op, og slip den.
  • Tryk gearvælgeren til venstre mod "" (minus) for at skifte et trin ned, og slip den.
  • Tryk gearvælgeren bagud for at vende tilbage til position D.

For at undgå ryk og motorstop skifter gearkassen automatisk ned, hvis farten sættes mere ned, end hvad der er passende for det valgte gear.