Artikkelin versio 2023.282.0

Volvo-autojen Tietosuojailmoitus

Voimassa alkaen:

Julkaistu:

Tässä tietosuojailmoituksessa selitetään, miten Volvo Cars (määritelty jäljempänä) käsittelee Volvo Carsin tarjoamiin autoihin ja yhdistettyihin palveluihin liittyviä tietoja.

Auton ominaisuuksien ja toimintojen selitykset löytyvät kyseisen mallin käyttöoppaasta. Huomaa, että jos tämän ilmoituksen ja käyttöoppaan välillä on eroja henkilötietojen käsittelyyn liittyen, tällä ilmoituksella on etusija.

Koska tietojen käsittely riippuu palveluista ja toiminnoista, joilla auto on varustettu, ja aktivoimistasi palveluista, tämä asiakirja kattaa käsittelyn mahdollisimman laajasti. Sanomattakin on selvää, että jos sinulla on vanhemman mallin auto tai uutta mallia ei ole varustettu tietyllä ominaisuudella tai toiminnolla, kyseiseen ominaisuuteen liittyvää tietojen käsittelyä ei tapahdu.

Tämä tietosuojailmoitus ei koske seuraavia tapauksia:

  • Erikoisajoneuvot (esim. poliisiautot)
  • Henkilötietojen käsittelyä, jossa tiedot eivät poistu autosta (paikallinen käsittely)
  • Henkilötietojen käsittely, kun olet vuorovaikutuksessa jälleenmyyjämme kanssa (esimerkiksi kun ostat auton)
  • Kolmansien osapuolten tarjoamien ohjelmistojen, sovellusten ja palveluiden käyttösi. (Lisätietoja on kunkin palveluntarjoajan omissa käyttöehdoissa ja tietosuojakäytännöissä/ilmoituksissa)
  • Internet/Connectivity-palvelun tarjoaminen autossasi, minkä toteuttaa mobiiliverkon operaattori erillään Volvo Carsista.

Huomaa, että Volvo Carsilla on muitakin tietosuojailmoituksia, jotka on luettava yhdessä näiden tietojen kanssa kokonaiskuvan saamiseksi. Olemme listanneet ne alla. Pääset niihin helposti seuraamalla suoraan linkkejä.

Löydät alta seuraavat tiedot:

1. Keitä me olemme

Jäljempänä kuvatusta henkilötietojen käsittelystä vastaava yksikkö on Volvo Car Corporation, osoite Assar Gabrielssons Väg, SE-405 31 Göteborg, Ruotsi, yhtiörekisterinumero 556074-3089, jäljempänä "Volvo Cars", "me" tai "meidän". Jos muut tahot käsittelevät tietoja yhdessä meidän kanssamme niin sanottuina yhteisinä rekisterinpitäjinä, tämä yksilöidään erikseen.

2. Mitä henkilötietoja keräämme ja miksi

2.1 Infotainment-tarkoituksiin käytettävät tiedot

2.1.1 Ajopäiväkirja

Ajopäiväkirja kirjaa automaattisesti kaikki matkasi. Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi silloin, kun haluat hallita kilometrikuluja. Sinun on aktivoitava ajopäiväkirja, muutoin tietoja ei kerätä.

Jos otat ajopäiväkirjan käyttöön, keräämme tunnistetietojasi, kuten etu- ja sukunimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, autosi valmistenumeron ja sen sijainnin sekä muita matkaan liittyviä tietoja, kuten reittisi, ajan, matkan, polttoaineen ja/tai sähkön kulutuksen ja kilometrimäärän. Auton mallista riippuen kerätään vain lähtöpaikka ja määränpää tai koko reitti.

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on suostumuksesi. Ajopäiväkirjan tiedot säilytetään enintään 400 päivän ajan automallista riippuen. Voit poistaa ajopäiväkirjan käytöstä milloin tahansa, jolloin tietojen kerääminen lakkaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita aiemmin kerättyjen tietojen poistamista. Jos haluat, että tietosi poistetaan, voit tehdä sen Volvo Cars -sovelluksen kautta tai tekemällä poistamispyynnön, katso kohta 4 alla.

2.1.2 Ohjelmistopäivitykset verkon kautta

Auton ohjelmiston ylläpitämiseksi ja tarvittavien ohjelmistopäivitysten tarjoamiseksi suoraan käsittelemme seuraavia tietoja:

  • Ajoneuvon tunnusnumero (VIN)
  • Ajoneuvon ohjelmistoversio
  • Vikakoodit
  • Ajoneuvon valmistuspäivämäärä
  • Auton erittelyt
  • Asennuksen tila ja raportit

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on suostumuksesi.

Jos kieltäydyt ohjelmistopäivityksistä verkon kautta, et voi käyttää päivitettyjä palvelujamme tai et pysty käyttämään niitä täysimääräisesti. Päivittämättömyys voi myös lisätä kyberturvallisuusuhkia, kun kaikissa muissakin älylaitteissa. Huomaa, että voit asennuttaa päivitykset myös korjaamoissamme. Säilytämme tiedot tehdyistä ohjelmistopäivityksistä auton koko käyttöiän ajan.

2.1.3 Connected Safety

Automme on varustettu tarjoamallamme Connected Safety -palvelulla, joka ilmoittaa sinulle ajankohtaisista liikenteen vaaratilanteista ajon aikana. Nämä tiedot perustuvat muiden ajoneuvojen lähettämiin tietoihin tai julkisista lähteistä saatuihin tietoihin. Näitä tietoja käytetään varoittamaan sinua muuttuvista tieolosuhteista tai mahdollisista vaaratilanteista jo varhaisessa vaiheessa näyttämällä asianmukaiset varoitukset, jotta voit mukauttaa ajotyyliäsi sen mukaisesti. Jos oma autosi havaitsee mahdollisen vaaratilanteen, kuten heikentyneen pidon renkaidesi ja tien välillä, tai jos vaaratilanteen varoitusvalot aktivoituvat, tämä tieto lähetetään Volvo Carsille. Tiedot yhdistetään ja anonymisoidaan ennen niiden lähettämistä ajoneuvoille, jotka lähestyvät oman autosi sijaintia.

Keräämme ja käsittelemme seuraavia tietoja Connected Safety -palvelun tukemiseksi:

  • Ajoneuvon tunnusnumero (VIN)
  • Tapahtuma, kuten liukkaan tien varoituksen aktivoituminen, varoitusvalojen aktivoituminen jne.
  • Kunkin hälytyksen aikaleima
  • Sijainti

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on sopimusehtojen täyttäminen. Voit ottaa palvelun käyttöön tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa.

Lisäksi yllä mainittuja tietoja käsitellään anonyymisti ja ne välitetään liikennevirastoille ja yrityksille tieliikenteen aiheuttamien vaarojen välttämiseksi ja vähentämiseksi, mutta myös liikenneturvallisuuden parantamiseksi, ylläpitokustannusten vähentämiseksi ja kestävän liikenneympäristön edistämiseksi. Volvo Cars ja Polestar Performance AB (ruotsalainen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, osoitteessa Assar Gabrielssons Väg 9, SE-405 31, Ruotsi, jäljempänä "Polestar") ovat yhteisiä rekisterinpitäjiä näiden tarkoitusten osalta. Niin sanottuina GDPR:n mukaisina yhteisrekisterinpitäjinä Volvo Cars ja Polestar ovat yhdessä vastuussa tästä käsittelystä. Volvo Cars ja Polestar ovat sopineet, että Volvo Cars on vastuussa tiedon antamisesta asiakkaillaan, ja että Volvo Carsin asiakkaat käyttävät GDPR:n mukaisia oikeuksiaan Volvo Carsiin liittyen.

Säilytämme tiedot 1 viikon ajan.

2.1.4 Digital Key

Digital key voi korvata täysin perinteisen autonavaimen, ja sen avulla voit lukita auton, avata sen lukituksen tai käynnistää auton kätevästi älypuhelimella tai älykellolla. Lisäksi voit jakaa avaimesi muiden käyttäjien kanssa erilaisten digitaalisten kanavien kautta.

Digital key vaatii verkkoyhteyden vain alkuperäisen kertaluonteisen käyttöönoton aikana sekä avainten jakamista ja peruuttamista varten. Kun avain on otettu käyttöön, se toimii Bluetoothin, lähikenttäviestinnän (NFC) ja ultralaajakaistatekniikan (UWB) avulla. Avaimesi lisätään käyttöönoton yhteydessä älylaitteesi lompakkosovellukseen. Voit jakaa avaimesi lompakkosovelluksesta viestisovellusten, sähköpostin tai Airdropin® avulla. Voit myös helposti peruuttaa jakamasi avaimet joko lompakkosovelluksen kautta tai auton infotainment-järjestelmässä.

Seuraavia tietoja käsitellään Digital keyn käytön yhteydessä:

  • Ajoneuvon tunnusnumero (VIN)
  • Auton tiedot
  • Auton tila
  • Volvo ID
  • Ystävän nimi

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on sopimusehtojen täyttäminen.

Säilytämme tietojasi niin kauan kuin sinulla on voimassa oleva sopimus.

2.1.5 Reaaliaikaiset liikennetiedot

Reaaliaikaiset liikennetiedot -palvelu vastaanottaa tieliikennetietoja ulkopuoliselta palveluntarjoajalta.

Käsittelemme seuraavia auton tietoja:

  • Ajoneuvon sijainti ja nopeus – nämä luovutetaan ulkopuoliselle palveluntarjoajalle ruuhkaisuuden laskemiseksi ja ruuhkaiskin ilmoittamiseksi sinulle ja muille kuljettajille; nämä tiedot ovat anonyymeja ulkopuolisen palveluntarjoajan näkökulmasta.
  • Ajoneuvon tunnusnumero (VIN) – Volvo Cars käyttää tätä varmistaakseen, että ajoneuvollasi on tilaus tähän palveluun.

Liikennemerkkejä ajettaessa reaaliajassa tunnistamaan pystyvillä antureilla varustetut automallit tekevät tämän vain paikallisen käsittelyn kautta (autossa).

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on sopimusehtojen täyttäminen. Voit ottaa palvelun käyttöön tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa.

Volvo Cars säilyttää tietoja niin kauan kuin tilaus on voimassa. Kun tilaus ei ole voimassa, VIN-tunnistetta, nopeutta ja sijaintia säilytetään enintään 90 päivän ajan, ellei paikallinen soveltuva lainsäädäntö edellytä pidempää säilytysaikaa.

2.1.6 Intelligent Speed Assist (ISA)

Älykäs nopeusavustin (ISA) on pakollinen toiminto, joka käyttää liikennemerkkitietoja auttaakseen autoa noudattamaan nopeusrajoituksia. Tietääkseen nopeusrajoituksen nykyisellä tiellä ISA käyttää auton navigointijärjestelmää liikennemerkkitietojen hakemiseen. Navigointijärjestelmä puolestaan tarvitsee auton sijainnin, jotta se voi antaa oikeat tiedot.

Lisäksi Volvo Carsilla on lakisääteinen velvollisuus raportoida auton käyttöä koskevia yhdistettyjä tietoja, kuten:

  • kuinka kauan aikaa tai kuinka pitkiä matkoja olet ajanut auton edistyneiden järjestelmien ollessa aktivoituina tai deaktivoituina
  • kuinka kauan aikaa tai kuinka pitkän matkan olet ajanut noudattaen tai ylittäen tunnistettuja nopeusrajoituksia 
  • aika, joka on kulunut auton edistyneiden järjestelmien aktivoinnin ja deaktivoinnin välillä

Seuraavia tietoja käsitellään ISA:n ja raportoinnin tukemiseksi:

  • Auton tunnistenumero (VIN)
  • Auton nopeus
  • Auton tiedot (malli, valmistusvuosi)
  • Auton ja sen antureiden ja järjestelmien tuottamat tiedot (varoitukset, viat, diagnostiikka, auton edistyneiden järjestelmien tila ja toiminta)
  • Autoon ja sen käyttöön liittyvät tiedot (asetukset, auton edistyneiden järjestelmien käyttö)
  • Sijainti

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen.

Säilytämme tiedot, kunnes ne on yhdistetty ja lähetetty asianomaisille viranomaisille.

2.1.7 Speech Messaging

Speech Messaging on osa suurempaa ääniohjausjärjestelmää, jolla voit ohjata infotainment-järjestelmän ominaisuuksia, ja sen avulla voit laatia ja lähettää tekstiviestejä ääniohjein. Sinun tulee aktivoida tämä toiminto voidaksesi aloittaa dialogin puhekomennoilla. Puheohjaus pysyy aktivoituna, kunnes erikseen lopetat sen tai et ole vastannut kolmeen järjestelmän kehotukseen.

Seuraavia tietoja käsitellään Speech Messaging -palvelua käytettäessä:

  • Tallennettu puhedata tai käskyt
  • Ajoneuvon tunnusnumero (VIN) - VIN-numeron avulla varmistetaan, että autossasi on tämän palvelun tilaus
  • Puhelinnumero
  • Tekstiviesti - Kolmannen osapuolen palvelun luoma tekstiviesti tallennetaan pilvipalveluun ja lähetetään takaisin autoon, jossa se tallennetaan. Tekstiviestin voi lähettää SMS-viestinä.

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on sopimusehtojen täyttäminen.

Säilytämme tiedot, kunnes viesti on lähetetty.

2.1.8 Air Quality Index

Tämä toiminto näyttää tietoja ilmanlaadusta, kuten saasteiden ja siitepölyn määrät.

Aluksi näytetään tiedot ilmanlaadusta auton sisällä. Jos päätät jakaa auton sijainnin, näytetään myös tiedot ilmanlaadusta auton ulkopuolella.

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on sopimusehtojen täyttäminen.

Tiedot poistetaan sen jälkeen, kun ne on esitetty autossa.

2.2 Turvallisuussyistä käytettävät tiedot

2.2.1 Aktiiviturvallisuustietojen tallennin (ASDR)

Active Safety Data Recorderin (ASDR) pääasiallisena tarkoituksena on tallentaa liikenneonnettomuuksiin tai kolarinkaltaisiin tilanteisiin liittyviä tietoja. Tutkimus- ja kehitysosastomme käsittelee näitä tietoja, jotta voisimme paremmin ymmärtää olosuhteita, joissa liikenneonnettomuuksia, loukkaantumisia ja vaurioita tapahtuu.

Jos otat tämän palvelun käyttöön, Volvo Cars kerää ja käsittelee seuraavia tietoja tulevaisuuden kehitystarkoituksia ja aktiiviturvallisuuteen liittyviä reklamaatioita varten:

  • Ajoneuvon tunnusnumero (VIN)
  • Turvallisuustapahtuman laji ja sen ilmenemiset
  • Eteen osoittavan kameran kuvat tallennetaan 4 sekuntia ennen kolarinkaltaisia tilanteita ja niiden jälkeen
  • Ajoneuvon sijainti tapahtumahetkellä

Tämä toiminto tallentaa tietoja vain, kun vakavampi törmäystilanne ilmenee. Se ei tallenna mitään tietoja normaaleissa ajo-olosuhteissa.

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on suostumuksesi, ja säilytämme niitä 10 vuotta ennen kuin poistamme tai anonymisoimme ne.

2.2.2 Tapahtumatietojen tallennin (EDR)

Ajoneuvo tallentaa turvallisuuteen liittyviä tietoja, jotka koskevat kolaria tai läheltä piti -tilanteita, tapahtumatietojen tallentimeen (EDR) – tunnetaan myös auton "mustana laatikkona". Turvallisuuteen liittyvät tiedot sisältävät esimerkiksi seuraavia tietoja:

  • Miten ajoneuvosi eri järjestelmät toimivat
  • Olivatko kuljettajan ja matkustajan turvavyöt kiinni
  • Kuinka pitkälle (jos lainkaan) kuljettaja painoi kaasu- ja/tai jarrupoljinta
  • Kuinka nopeasti ajoneuvo liikkui

Tallennettu aikaväli on yleensä enintään 30 sekuntia. Tallentaminen tapahtuu vain, kun vakavampi törmäystilanne ilmenee. Mitään tietoja ei tallenneta normaaleissa ajo-olosuhteissa.

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen.

Säilytämme tiedot, kunnes uusi laukaiseva tapahtuma korvaa ne.

2.2.3 Hätäpuhelu (eCall)

Hätäpuhelu (eCall) käynnistää automaattisesti hätäpuhelun ja tietojen lähettämisen vakavassa onnettomuustilanteessa, joka havaitaan yhden tai useamman auton sisällä olevan anturin aktivoituessa. Tämä tarkoittaa, että auto käynnistää eCall-puhelun automaattisesti, vaikka kaikki autossa olevat matkustajat olisivat tajuttomia, ja jäljempänä mainitut tiedot välitetään automaattisesti puhelinkeskukseen. eCall-puhelun voi käynnistää myös manuaalisesti painamalla SOS-painiketta ja pitämällä sitä painettuna vähintään 2 sekuntia.

eCall-hätäpuhelun soittamisen yhteydessä käsitellään seuraavia tietoja:

  • Auton tunnistenumero (VIN)
  • Ajoneuvon käyttövoiman tai moottorin tiedot
  • Automallin tiedot
  • Tapahtuma-aika
  • Tapahtumapaikka
  • Ajoneuvon kulkusuunta
  • Auton tila

Oletusarvoisesti ja mahdollisuuksien mukaan eCall ohjataan ulkopuoliselle palveluntarjoajalle (tätä kutsutaan kolmannen osapuolen eCall-palveluksi tai TPS eCall-palveluksi); tämä palveluntarjoaja vaihtelee alueittain, ja saat lisätietoja siitä, mitä palveluntarjoajaa käytetään, ottamalla meihin yhteyttä. Voit milloin tahansa valita puhelun välittämisen yleiseen hätänumeroon muuttamalla asetuksia.

Tietoja kerätään vain eCall-puhelun soittamisen yhteydessä, ja ainoastaan Volvo Cars ja palvelun tarjoava kolmas osapuoli (tai hätäpalvelu, jos valittu) pääsee käsiksi. Ne voivat kuitenkin välittää nämä tiedot tarvittaessa pelastustoimelle (esimerkiksi ambulanssille).

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen.

Säilytämme tietoja 200 päivää, ja käsittely rajoittuu edellä mainittuihin hätätilanteisiin.

2.2.4 Puhelinkeskuspalvelut

Puhelinkeskuspalveluiden avulla voit ottaa yhteyttä puhelinkeskukseemme autosta painamalla "On Call"/assist-painiketta, soittamalla sovelluksesta tai soittamalla suoraan puhelinkeskukseen. Puhelinkeskuspalvelujen osana tarjottavat palvelut kuvataan alla:

Tiepalvelu (RSA)

RSA tarjoaa sinulle tukea, kun autoosi tulee tekninen vika, kuten puhjennut rengas tai moottorivika. Joissakin tapauksissa puhelinkeskuksen toimihenkilö voi antaa sinulle puhelun aikana ohjeita ongelman korjaamiseksi. Muissa tapauksissa korjaus voidaan tehdä paikan päällä (niin sanottu "paikalla tehtävä korjaus"), tai jos se ei ole mahdollista, auto on hinattava korjaamolle korjattavaksi. Toimihenkilö arvioi puhelun aikana, mikä toimintatapa on asianmukainen. Jos tarvitaan korjausta paikan päällä (korjaus paikan päällä tai hinaus), kolmas osapuoli, kuten hinaus- ja korjausyritys, voi tarjota avustavia ajoneuvoja, jotka käsittelevät tähän liittyviä tietoja.

Varastetun ajoneuvon jäljitys (SVT)

SVT on tapa löytää autosi, jos se varastetaan. Auton voi ilmoittaa varastetuksi: 

  • auto itse. Näin tapahtuu, kun auto havaitsee auton hälyttimen laukeamisen, jolloin varkausilmoitukseksi kutsuttu ilmoitus lähetetään kaikille kuljettajille, joilla on autoon yhdistetty Volvo Cars -sovellus, sekä puhelinkeskukseen.
  • auton omistaja, joka soittaa puhelinkeskukseen.
  • paikalliset viranomaiset (poliisi). Myös tässä tapauksessa puhelu soitetaan suoraan puhelinkeskukseen.

SVT-prosessin käynnistämiseksi on tehtävä virallinen poliisiraportti, ja raportin tapausnumero on toimitettava puhelinkeskukseen.

Remote Vehicle Immobilisation/Mobilisation (RVI/RVM)

RVI/RVM:n avulla auton käynnistyksenesto voidaan kytkeä päälle tai pois päältä. Jos käynnistyksenesto on käytössä, autoa ei voi käynnistää, ennen kuin käynnistyksenesto kytketään pois päältä. Tämän jälkeen auton voi ottaa käyttöön etäyhteydellä. Tämän palvelun käynnistää puhelinkeskuksen toimihenkilö.

Jotta voimme tarjota sinulle edellä kuvattuja palveluja, keräämme automaattisesti seuraavat tiedot, kun otat yhteyttä puhelinkeskukseen auton "On Call"/assist-painikkeen tai Volvo Car -sovelluksen kautta:

  • Rekisterinumero
  • Auton tunnistenumero (VIN)
  • Auton erittelyt
  • Auton tila
  • Pyynnön esittämisen aika ja paikka
  • Puheluhetken sijainti
  • Ajoneuvon kulkusuunta

Pyynnön luonteesta ja laajuudesta riippuen saatamme joutua käsittelemään muita tietoja, jotka ovat tarpeen pyydetyn avun toimittamiseksi, esimerkiksi:

  • yhteystiedot (kotiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero)
  • vakuutustiedot (vakuutuskirjan ja korvaushakemuksen numero)
  • transaktioon liittyvät tiedot
  • vahingon syy ja tiedot korjauksen suorittavasta korjaamosta

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on sopimusehtojen täyttäminen.

Säilytämme tiedot 200 päivän ajan.

2.2.5 Tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmä

Tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmän (IDS) tavoitteena on havaita poikkeamat ja rikkomukset, jotka voivat olla mahdollisia uhkia infotainment-pääjärjestelmälle. Tämä tarkoittaa, että valvomme, miten ohjelmistot ja sovellukset toimivat varmistaaksemme, että ne toimivat sallitulla tavalla. IDS valvoo järjestelmää reaaliaikaisesti ja raportoi loukkauksista Volvo Carsille.

Käsittelemme seuraavia tietoja:

  • Ajoneuvon tunnusnumero (VIN)
  • Aikaleima (tapahtuman tarkka ajankohta)
  • Tiedot, jotka liittyvät siihen, mikä lähde on käynnistänyt minkäkin kohteen
  • Tekniset tiedot (ohjelmistoversiot, järjestelmä- ja kaatumisraportit, käyttöoikeudet ja varmenteet)

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen.

Säilytämme tiedot 90 päivän ajan. Tämän ajanjakson päätyttyä poistamme tiedot tai, jos katsomme tarpeelliseksi säilyttää tiedot, anonymisoimme ne.

2.2.6 Akkujen turvallisuuden varmistaminen

Meidän on varmistettava, että hybridiautot ja täyssähköautot ovat turvallisia, jotta kuljettajia, heidän perheitään ja yleisöä voidaan suojella vaaroilta ja tarpeettomilta haitoilta. Tämän varmistamiseksi keräämme ja käytämme akkuihin liittyviä tietoja, jotta voimme havaita mahdolliset ongelmat jo varhaisessa vaiheessa ja tunnistaa uudet mahdolliset vikatyypit.

Keräämme ja käytämme seuraavia tietoja:

  • Autoon liittyvät tiedot (malli, valmistusvuosi, auton tunnistenumero (VIN), laitteisto- ja ohjelmistotiedot)
  • Auton käyttövoimaan ja akkuun liittyvät tiedot (laitteisto- ja ohjelmistotiedot, kennojännitteet, varaustaso, lataustiedot, konfiguraatiot, kalibroinnit, lämpötila, hälytykset, varoitukset, vikatiedot, diagnostiikka, aikaleimat, kunto ja yleinen tila)

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on edellä mainittu oikeutettu etumme sekä lakisääteisten velvoitteidemme täyttäminen, esimerkiksi turvallisuuteen liittyvien takaisinkutsujen tekeminen.

Säilytämme yllä mainitut tiedot auton käyttöiän ajan.

2.3 Ylläpitoon ja korjauksiin liittyvät tiedot

2.3.1 Huoltosuunnittelu

Huoltosuunnittelu auttaa sinua pitämään autosi hyvässä kunnossa ja tarkkailemaan sen kuntoa.

Lähetämme sinulle palveluun liittyviä viestejä, jos ne ovat käytössäsi omassa maassasi.

Kun autossasi on internet-yhteys, huoltosuunnittelu toimii toimittamalla Volvo Carsille ja korjaamoille jatkuvasti diagnostiikkatietoja. Diagnostiikkatietojen toimittaminen etänä antaa korjaamollesi mahdollisuuden valmistella tulevaa käyntiä entistä paremmin. Lisäksi tietoja jaetaan kansalliselle myyntiyhtiöllemme ja jälleenmyyjille omassa maassasi varausten ja osien toimitusten hallinnoimiseksi tarvittaessa.

Huoltosuunnittelu auttaa meitä myös varaosien tuotannon ja toimitusten aikatauluttamisessa, mikä on tärkeä osa kestävyystavoitteitamme, koska se auttaa meitä optimoimaan sisältöjä, logistiikkaa ja korjaamoiden käyttöastetta.

Jotta voisimme tarjoa sinulle huoltosuunnitteluominaisuuden, seuraavat tiedot kerätään:

  • Autoon liittyvät tiedot (malli, valmistusvuosi, auton tunnistenumero (VIN), laitteisto- ja ohjelmistotiedot)
  • Auton ja sen antureiden ja järjestelmien tuottamat tiedot (matkamittari, huoltoilmaisimet, hälytykset, varoitukset, merkkivalot, vikatiedot, diagnostiikka, lämpötila, aikaleimat, kunto, auton järjestelmien ja toimintojen tila ja toiminta)

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on sopimusehtojen täyttäminen. Voit ottaa palvelun käyttöön tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa.

Säilytämme tiedot 3 vuotta, lukuun ottamatta auton korkeajänniteakkua koskevia tietoja, jotka säilytetään 10 vuotta.

2.3.2 Diagnostiikkatietojen lukeminen korjaamoissa

Jos autosi huolletaan tai korjataan huoltokeskuksessa, korjaamossa tai yhteistyökumppanin toimesta, vastaanotamme ja käytämme tietoja vianetsintään, tuotteiden valmistajan velvoitteiden hoitamiseen, tuotetutkimukseen ja tuotekehitykseen, esimerkiksi autojemme laadun sekä niiden turvallisuusominaisuuksien ja muiden toimintojen seurantaan ja parantamiseen.

Keräämme ja käytämme seuraavia tietoja:

  • Autoon liittyvät tiedot (malli, valmistusvuosi, auton tunnistenumero (VIN), laitteisto- ja ohjelmistotiedot)
  • Auton ja sen antureiden ja järjestelmien tuottamat tiedot (matkamittari, huoltoilmaisimet, hälytykset, varoitukset, merkkivalot, vikatiedot, diagnostiikka, yhteys- ja verkkotiedot, sertifioinnit ja valtuutustiedot, kalibroinnit, lämpötila, sää- ja tieolosuhteet, energian- ja polttoaineenkulutus, aikaleimat, auton järjestelmien ja toimintojen tila ja toiminta)
  • Auton käyttöön liittyvät tiedot (konfiguraatiot, asetukset, laitteiden kytkennät, käyttötila (lataus, pysäköinti, ajo), lataustiedot, aikaleimat, nopeus, matkustajien määrä, informaatiopääyksikön (autossa olevan näytön) käyttö, etäpalvelujen käyttö, auton toimintojen, kuten kaasupolkimen, jarrujen, ohjauksen, turvavöiden ja ovien käyttö)

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeutettu etumme sekä lakisääteisten velvoitteidemme täyttäminen, esimerkiksi turvallisuuteen liittyvien takaisinkutsujen tekeminen.

Säilytämme yllä mainitut tiedot auton käyttöiän ajan.

2.3.3 Virheiden raportointi

Virheiden raportointi auttaa meitä keräämään tietoa ohjelmistovirheistä, ymmärtämään virheiden vaikutuksia, korjaamaan virheet ja pitämään ohjelmistomme hyvässä kunnossa. Kun aktivoit virheiden raportoinnin, keräämme ja käsittelemme alla olevia tietoja:

  • Yhteystiedot
  • Volvo ID
  • Yhteystiedot
  • Sähköpostitilit
  • Puhelutiedot
  • Ajoneuvon tunnusnumero (VIN)
  • Käynnistyksen vianetsintä
  • Ajoneuvon määrittely
  • Pääyksikön paikallinen määritys
  • Android Automotive -vianetsintä
  • Ajoneuvon verkon vianetsintä
  • Ohjelmistoversiot
  • Kehittäjille tarkoitetut raportit ja lokitiedostot

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on edellä mainittu oikeutettu etumme.

Säilytämme tiedot 90 päivän ajan.

2.3.4 Laajennettu auton tietojen analysointi

Jotta voimme tutkia autossasi ilmenneen ongelman täydellisesti, tarvitsemme autostasi seuraavat tiedot sekä joitakin asiakkaan perustietoja, kuten nimen ja yhteystiedot;

  • Event Data Recorderin ja muiden auton turvajärjestelmään liittyvien järjestelmien tallentamat tiedot (nopeus, GPS-sijainti, ohjauskulma, jarrutusvoima, turvajärjestelmien aktivointi ja käyttö jne.)
  • auton muiden antureiden keräämät ympäristöä koskevat tiedot (kuten lämpötila, liukas tie)
  • auton elektronisten ohjausyksiköiden, telematiikka- ja liitettävyysantennimoduulin ja informaatiopääyksikön tiedot ja niihin liittyvät signaalit
  • auton tila (ajokilometrit, polttoaineen kulutus, matkamittari ja muut kojelaudassa näkyvät tiedot)
  • kaikki kuljettajan ja auton välinen vuorovaikutus, kuten eri asetusten muutokset, tilien nimet, esimerkiksi Volvo ID ja Google ID, sekä Bluetoothin kautta yhdistetyn laitteen käyttöön liittyvät tiedot.
  • Auton tunnistenumero (VIN)

Tietoja käytetään tunnistamaan autossa mahdollisesti esiintyviä ongelmia, käsittelemään mahdollisia takuuasioita ja mahdollisia tuoteturvallisuuskysymyksiä. Jos tietoja ei voida kerätä, Volvo Cars ei voi tutkia ongelmia.

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeutettu etumme.

Säilytämme tietosi, kunnes autossasi oleva ongelma on ratkaistu.

2.4 Tutkimus- ja kehitystarkoituksiin käytettävät tiedot

2.4.1 Liikenneonnettomuuksia koskeva tutkimus ja kehittäminen

Kun jokin autoistamme joutuu liikenneonnettomuuteen, tutkimme, mitä tapahtui, jotta voimme parantaa autojemme turvallisuutta ja yleistä liikenneturvallisuutta. Jos se on hyödyllistä tutkimuksemme kannalta, lähetämme sinulle kyselyn saadaksemme lisätietoja onnettomuudesta.

Tutkimuksen yhteydessä käsitellään seuraavia tietoja:

  • Yhteystiedot
  • Autoon liittyvät tiedot (malli, valmistusvuosi, auton tunnistenumero (VIN), rekisterikilpi, laitteisto ja ohjelmistotiedot)
  • Auton ja sen antureiden ja järjestelmien tuottamat tiedot (suljetut kohteet, moottoritiedot, jäädytetyt signaalitiedot, matkamittari, sää- ja tieolosuhteet, lämpötila, huoltoilmaisimet, hälytykset, varoitukset, merkkivalot, vikatiedot, diagnostiikka, yhteys- ja verkkotiedot, sertifioinnit ja valtuutustiedot, kalibroinnit, energian- ja polttoaineenkulutus, aikaleimat, auton järjestelmien ja toimintojen tila ja toiminta)
  • Auton käyttöön liittyvät tiedot (konfiguraatiot, asetukset, laitteiden kytkennät, käyttötila (lataus, pysäköinti, ajo), lataustiedot, aikaleimat, nopeus, matkustajien määrä, informaatiopääyksikön (autossa olevan näytön) käyttö, etäpalvelujen käyttö, auton toimintojen, kuten kaasupolkimen, jarrujen, ohjauksen, turvavöiden ja ovien käyttö ja turvatyynyjen laukeaminen)
  • Sijaintitiedot
  • Kameratiedot: Ulospäin suunnatun kameran kuvat tallennetaan 4 sekunnin ajan ennen onnettomuutta ja sen jälkeen

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeutettu etumme. Säilytämme tietosi 10 vuoden ajan.

2.4.2 Auton tietojen analytiikka

Käsittelemme ajoneuvon tietoja (lueteltu jäljempänä) hankkiaksemme tilastotietoa ajoneuvoistamme ja niiden käytöstä. Käytämme näitä tietoja tuotetutkimukseen ja kehitystarkoituksiin, erityisesti parantaaksemme ja seurataksemme ajoneuvojen ja niiden turvallisuusominaisuuksien laatua. Tämä auttaa myös Volvo Carsin takuusitoumusten hallinnassa ja päästöseurantaa koskevien lakisääteisten velvoitteidemme täyttämistä.

Käytetyt tietojen ryhmät:

  • Ajoneuvon tunnusnumero (VIN)
  • Ajoneuvon laite- ja ohjelmistoversioiden tunnisteet
  • Vianetsinnän vikakoodit (DTC)

Volvo Cars kerää myös seuraavia tietoja ajoneuvon korkeajänniteakusta (tarvittaessa):

  • Korkeajänniteakun tunniste, kapasiteetti ja kuntotila
  • Ajoneuvon markkinatiedot
  • Latausaseman tiedot (esim. käytettävyystila, tehotyyppi, pistokkeen tunniste jne.)
  • Vianetsintätiedot latauksen aikana (esim. kesto, varaustila, virran vaihtelu jne.)

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on suostumuksesi.

Tietoja Ajoneuvon tunnusnumero (VIN), Ajoneuvon laite- ja ohjelmistoversioiden tunnisteet ja Vianetsinnän vikakoodit (DTC) säilytetään 2 vuoden ajan, kun taas ajoneuvon korkeajänniteakkua koskevia tietoja säilytetään akun käyttöiän ajan.

Hybridi- tai sähköautojen kohdalla Volvo Cars ja Polestar Performance AB (ruotsalainen yhtiö, jonka pääkonttori on Göteborgissa, osoite Assar Gabrielssons Väg 9, SE-405 31, Göteborg, Ruotsi, jäljempänä "Polestar") jakavat analyysitiedot autoistaan. Edellä luetellut Volvo Carsin ja Polestarin välillä vaihdetut analyysitiedot ovat luonteeltaan puhtaasti teknisiä, eivätkä ne sisällä varsinaisia asiakastietoja. Volvo Carsin ja Polestarin alustojen kautta kerättyjä analyysitietoja vaihdetaan näiden kahden yhtiön välillä ajoneuvon laadun, sähkö- ja hybridiominaisuuksien suorituskyvyn ja turvallisuusominaisuuksien parantamiseksi ja seuraamiseksi.

Niin sanottuina GDPR:n mukaisina yhteisrekisterinpitäjinä Volvo Cars ja Polestar ovat yhdessä vastuussa analyysitietojen käsittelystä. Volvo Cars ja Polestar ovat sopineet, että Volvo Cars on vastuussa tiedon antamisesta asiakkaillaan, ja että Volvo Carsin asiakkaat käyttävät GDPR:n mukaisia oikeuksiaan Volvo Carsiin liittyen.

2.5 Päästöraportointi

Jos sinulla on polttomoottorilla varustettu auto ja käyt valtuutetussa Volvon teknisessä palvelussa tai huoltokumppanin luona, he keräävät autostasi tietoja, jotka lähetetään meille soveltuvan lainsäädännön mukaista raportointia varten. Tietoja kerätään aina, kun autosi huolletaan, ellet ilmoita huoltoliikkeelle vastustavasi sitä.

Kerättävät tiedot:

  • Auton tunnistenumero (VIN)
  • Päästöihin liittyvät tiedot: käytetyn polttoaineen kokonaismäärä (elinkaari), ajettu kokonaismatka (elinkaari), akkuun syötetyn verkkoenergian kokonaismäärä (elinkaari) - useita erittelyjä sovellettavan lainsäädännön edellyttämällä tavalla

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen.

Yllä mainitut tiedot säilytetään, kunnes tiedot on raportoitu.

2.6 Viranomaisten pyynnöt

Aina välillä saamme viranomaisilta (poliisi, tulli jne.) pyyntöjä toimittaa erilaisia autoihimme liittyviä tietoja. Yleisenä lähtökohtana luovutamme henkilötietoja vain, kun laki sitä vaatii. Luovutamme luonteeltaan teknisiä tietoja, jotka eivät itsessään paljasta yhteyttä yksittäiseen ihmiseen (esim. VIN-numeroon liittyvän auton osan sarjanumero, VIN-numeron huoltohistoria jne.).

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen.

3. Henkilötietojesi jakaminen

Jaamme tietoja eri organisaatioiden kanssa, jotta voimme hoitaa liiketoimintaamme, ylläpitää suhdettamme sinuun ja tarjota sinulle tuotteita ja palveluita. Seuraavassa kuvataan nämä tilanteet.

Kun viittaamme näihin organisaatioihin "toimittajina", "käsittelijöinä" tai "alikäsittelijöinä", kunkin organisaation mahdollisuutta käyttää henkilötietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin palveluiden tarjoamiseen meille tai meidän nimissämme, meidän antamiemme ohjeiden mukaisesti, on rajoitettu sopimuksella. Kussakin tapauksessa jaamme vain ne henkilötiedot, jotka katsomme tarpeellisiksi kyseisen tarkoituksen saavuttamiseksi.

Volvo Carsin kanssa samaan konserniin kuuluvat yhtiöt ja sen alikäsittelijät

  • Henkilötietoja siirretään muille konserniin kuuluville yrityksille asiakaspalvelua, tuotteidemme ja palveluidemme tarjoamista sekä liiketoiminnan tukemiseen ja tietojen tallentamiseen tarkoitettujen tietojärjestelmien tarjoamista varten.

IT-toimittajat ja niiden alikäsittelijät

  • Henkilötietoja siirretään IT-toimittajille, jotka toimittavat meille yleisiä liiketoiminnan tukijärjestelmiä, kuten ohjelmistojen ja tietojen tallennuspalvelujen tarjoajille.

Lainvalvontaviranomaiset, tuomioistuimet, valvontaviranomaiset, muut valtion elimet ja kolmannet osapuolet

  • Henkilötietoja on luovutettava, kun epäillään vakavaa rikosta, oman tiukan sisäisen prosessimme mukaisesti, jotta voimme noudattaa oikeudellisia ja sääntelyyn liittyviä velvoitteita, kuten lainvalvontaviranomaisten pakollisia pyyntöjä, sekä puolustautua oikeudellisia vaatimuksia vastaan tai panna täytäntöön omia oikeudellisia vaatimuksia.

Muut palveluntarjoajat (kuten mobiiliverkko-operaattorit, yhteyksien tarjoajat ja latausoperaattorit)

  • Voimme jakaa auton tietoja ja tilaustietoja palvelujen mahdollistamiseksi sekä vikojen jäljittämistä ja palvelun parantamista varten.

Mikä tahansa hyväksymäsi taho

  • Voit esimerkiksi pyytää meitä jakamaan auton tiedot kolmannen osapuolen kanssa.

Jälleenmyyjä, korjaamot

  • Henkilötietoja siirretään palvelujen tarjoamista, vianetsintää, huoltoa ja korjausta varten.

4. Oikeutesi ja valvonta

Sinulla on määrättyjä oikeuksia koskien henkilötietojesi käsittelyä meidän toimestamme. Oikeudet voivat vaihdella sen mukaan, millä lainkäyttöalueella olet ja mikä on käsittelyn luonne.

Yleisesti ottaen oikeutesi koskevat mahdollisuutta:

  • peruuttaa suostumuksesi
  • vastustaa tietojesi käsittelyä
  • pyytää kopio sinusta hallussamme olevista tiedoista (ns. tiedonsaantioikeus)
  • pyytää tietojen siirtämistä toiselle taholle (ns. tietojen siirrettävyys)
  • pyytää tietojen korjaamista tai niiden käytön rajoittamista
  • pyytää tietojen poistamista (ns. oikeus tulla unohdetuksi)

Kuten edellä mainittiin, nämä oikeudet eivät ole ehdottomia, ja joissakin tapauksissa tietosuojalainsäädäntö rajoittaa niiden soveltamista. Jos näin käy meille esittämäsi pyynnön kohdalla, selitämme aina, miksi emme voi toteuttaa pyyntöäsi.

Jos haluat lähettää oikeuksia koskevan pyynnön, voit ottaa meihin yhteyttä täyttämällä tämän lomakkeen. Pyydämme sinua käyttämään lomaketta, sillä siinä on tiedot, joita tarvitsemme henkilöllisyytesi tarkistamiseen ja pyyntösi tehokkaaseen käsittelyyn. Jos et kuitenkaan halua käyttää lomaketta, voit aina ottaa meihin yhteyttä ja lähettää pyyntösi seuraavassa osiossa olevien yhteystietojen avulla.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle, jos olet huolissasi siitä, miten käytämme henkilötietojasi. Arvostaisimme kuitenkin sitä, jos ottaisit yhteyttä ja kertoisit huolenaiheesi ensin suoraan meille, jotta voisimme yrittää ratkaista ne yhdessä. Löydät yhteystietomme alta.

5. Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten käytämme henkilötietojasi, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa dataprotection@volvocars.com tai Volvo Car Corporationin tietosuojavastaavaan seuraavasti:

Postiosoite: Volvo Car Corporation, Attention: The Data Protection Officer, dep 50099, VAK, 405 31 Gothenburg, Sweden.

Sähköposti: globdpo@volvocars.com

6. Tämän ilmoituksen päivitykset

Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme ja palveluitamme ja tarkistamme ja päivitämme tätä tietosuojailmoitusta sen seurauksena. Siksi kehotamme sinua tutustumaan tähän tietosuojailmoitukseen säännöllisesti. Tämän tietosuojailmoituksen yläosassa olevan päivämäärän avulla tiedät, milloin se on viimeksi päivitetty. Käsittelemme henkilötietojasi sen tietosuojailmoituksen mukaisesti, jonka perusteella ne on kerätty, ellemme ole saaneet suostumustasi niiden käsittelyyn muulla tavalla.